Jump to content

ВСИЧКО Е ЖИВОТ ОТ БОГА ВСИЧКО Е ЖИВОТ ЗА БОГА ВСИЧКО Е ЖИВОТ С БОГА ВСИЧКО Е ЖИВОТ В БОГА


Recommended Posts

ВСИЧКО Е ЖИВОТ ОТ БОГА

ВСИЧКО Е ЖИВОТ ЗА БОГА

ВСИЧКО Е ЖИВОТ С БОГА

ВСИЧКО Е ЖИВОТ В БОГА

ПРОТИВОПОЛОЖНОСТИТЕ СЕ ПРИВЛИЧАТ И

ПРИ СВОЕТО СЪЕДИНЯВАНЕ СЪТВОРЯВАТ

ЖИВОТА!!!

Беинса Дуно.

РАЗБРАХТЕ ЛИ какъв трябва да е животът на човека и отговор получихте ли на всички свои въпроси? Слава, Слава, Слава Нему. Амин.

БЕИНСА ДУНО: ИМА ЛИ ЖИВОТ ПРЕДИ СМЪРТТА? -ДА!!! И е ТРИ вида.

- ЖИВОТИНСКИ

- ЧОВЕШКИ И

- БОЖЕСТВЕН!

Първите два нищо не струват, но без тях до третия не можеш да стигнеш. До вторият се стига, ако мислиш за третия. Без мисълта за Духовното, не можеш да преработиш Човешкия живот, а си оставаш в животинския, което е тъжно, но проблема е твой.

Първият показател е начинът на хранене: хранене или ядене, всеки човек решава според Съзнанието си. Каква е Степента на Съзнанието е друг въпрос: Здраве, сила и живот се поддържат с Чистота - ВТОРИЯТ ПОКАЗАТЕЛ. Тя е външна и вътрешна, докато Начинът на хранене е външен признак, който урежда вътрешното естество в човека.

Беинса Дуно: работещият яде повече, здравият - нормално, а лошо живеещият, все едно, че не яде, той само хаби храната. ВСЕКИ ПРЕНЕБРЕГНАЛ ДУХОВНОТО човек, не познава Рационалното хранене. В яденето МНОГО е степенувано с лакомия, а неяденето е друга болест.

МИСЛЕНЕТО ХРАНИ: ЧИСТОТАТА Е ПРАВИЛНО МИСЛЕНЕ!!! -Третият показател.

Беинса Дуно: живот има след смъртта и преди смъртта, но е особено: ВСИЧКО Е РАЗЛИЧНО, само Чистотата е една. Видове чистота има само в човешкото мислене. Духовният човек има само една чистота. Колкото и каквато и храна да имаш, ако мислиш когато се храниш, става двойна! Както при спането преди 24 часът. Чистотата е понятие, което изобщо не се консумира през ден или когато вие мислите или решите, като скимване. На истинската Чистота се иска Духовност. По отношение на здравето и удоволствията човек сам бърка, греши, защото прекалява, слабо му е знанието и с това се хвали. Глупавият човек е страшно гладен, лаком и стръвен, почти като животно. НЕ ЖИВЕЙТЕ ПО ЧОВЕШКИ!!! Днес чист, а утре не, е за магаретата.

Животът е горение, което се поддържа умерено и показател е как се чувствуваш ти самият, без да се заблуждаваш. Не е правилно да ядеш, защото е вече обяд или време за ядене. Разумният яде малко, т. е. само когато почувствува нужда и никога не преяжда, а не защото е време за хранене. Крайности в живота си не допускай и в храненето. Поддържай организма си според повика на тялото и не прекалявай!

Беинса Дуно: За Смисълът на живота най-често питат незнаещите законите му и живеещите безсмислено. Духовният не пита, той знае отговорите. Да имаш знание е слабо в тоя случай, да имаш знаене е висша разумност, която остава човешка, ако се прилага по хрумване, вместо ЕЖЕМИНУТНО!!! ПО-ДОБРЕ Е ДА НЕ ЗНАЕШ, АКО НЕ ПРИЛАГАШ!!! Всяко неприложено знание е два пъти по-бърза болест - мисленето я предизвиква още веднъж двойно!

СВЪРЗАНО Е - ДА ЗНАЕШ И ДА ПРИЛАГАШ!!! Само с едното е живот в неграмотност, независимо какво мислиш за себе си. Това е безпринципност - да правиш нещата частично, от време на време или понеже ти е хрумнало или се сещаш за нещо. Само Принципността може да се издигне до Духовния свят.

САМО ДУХОВНОТО Е РАЗУМНО!!! Неразумен Духовен - такова понятие не съществува, защото дадено е Духовен да греши, но веднага се заема той да поправя, а не задълбочава и не превръща неудачите си в проблеми или нерешени въпроси. Който не харесва думата ДУХОВНОСТ, може да се държи за РАЗУМА - едно и също е!!! !!! !!!

БЕИНСА ДУНО: ЗНАНИЕТО Е ДОБРОДЕТЕЛ - Духовният прилага не утре или защото го има, а ВЕДНАГА! Утре не е добродетел, а неразбиране - разума куца, съзнанието е нисше. Какво те ползува, че имаш Знаенето, а все преяждаш! Прилагаш незнаенето в себе си си като каруцар, което е най-страшното, ти вече си болен. ПРАВАТА МИСЪЛ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЛАГА!!!

ВСЕКИ ПРОБЛЕМ ОСТАВЕН НЕРАЗРЕШЕН ЗА УТРЕ, ВЕЧЕ Е ДВОЕН.

ПЪРВИЯТ ЗАКОН В ДУХОВНИЯ ЖИВОТ Е: ПРАВАТА МИСЪЛ - ТЯ ВКЛЮЧВА ЛЮБОВ КЪМ СЕБЕ СИ, БЛИЖНИЯ И БОГА. Започва се винаги от Бога, после ближния и накрая себе си... т. е. Третото е Първото.

ВЕЧНОСТ = АБСОЛЮТНА ПЪЛНОТА

ХАРМОНИЯ = ТОЧКА МЕЖДУ КРАЯ НА ЕДНО ДВИЖЕНИЕ И НАЧАЛОТО НА ДРУГО.

ЗАКОН = НАЗОВАНОТО ДВИЖЕНИЕ + ПОСОКАТА МУ

ИДЕАЛ = ВРЕМЕННА МЯРКА ЗА РАСТЕЖ

ЧИСТОТА = СВЕТЛИНАТА ДА МИНАВА ПРЕЗ ТЕБ

ВИДЕЛИНА = ДА СЕ ВИДЯТ КОНТУРИ И ГРАНИЦИ В СВЕТА, А ТОВА Е РАВНО НА СВЯТ И СЪЗНАНИЕ ЗА ЗАКОНИ!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...