Jump to content

Човек обича това, което заслужава!


Recommended Posts

Човек обича това, което заслужава!

Божията Воля е:

С Любов за Добро ДАВАЙТЕ!

От Горе идваш, за да даваш - молба си депозирал до Бога, да ти разреши ДОЛУ да слезеш, за да служиш на Волята Му с Любов. Сам приел си да бъдеш проводник и всяко дърпане сега, само усложнява нещата.

Някой, който може да ти каже как да спечелиш, никога не знае как да го направи за себе си, защото на него няма кой да му каже!

БО ИН РА: Духът не те взима на сериозно, докато не установи, че ти можеш да се смееш. Смей се и радвай, жизнен бъди - това е Вярата, че ще успееш. СМЕХЪТ Е НЕСТРАХ: надсмееш ли се над себе си за грешките си, готов си да се смееш истински. Смехът е покаяние и прошка... Чистосърдечно се смей над всички допуснати глупости и забрави! Сам на себе си се смей! Осмивай себе си, но никога не се разкайвай, самосъжалявай, самообвинявай и самоубивай!

Страх и смях, грях и смях са несъвместими. Смехът е свобода и независимост, защото колкото по-свободен е смехът, толкова вътрешно по-сериозен е Духът ти - ДУХЪТ ТОВА ТАКА ИСКА. Нарича се победа над самия себе си.

Защо говорим за тези работи, а не започнахме направо с любовта, доброто и даването!? - Защото, който се страхува или често греши, това не може. Само свободният може да дава. Само Духовният дава, за да се освободи. Т. е. чрез даването се освобождаваш, за да даваш...

Не се изпълнява лесно Божията Воля, ако си въобразявате, че просто става ей така. Трябват дадености като

Вяра в Бога, Любов към Бога, Служене на Бога - все непознати нам неща, но жизнено необходими.

Научете, че Духовните неща се правят заради самите тях, а никога користно..., т. е. с любов ще любиш, заради самата любов. Доброто с добро ще правиш, заради самото добро и накрая ще изучиш Даването като просто даваш. Ако нищо не даваш, как ще стигнеш до първото даване? - Като даваш, преди още да си се научил да го правиш, заради самото даване. Изразът “заради самото” е показателен сам по себе си и сам за себе си... Ти нещата ще правиш заради самите неща, щом Духовен си, а това означава да ги правиш БОЖЕСТВЕНО!!!

Божествено нещата може да прави само любещият истински. Любовта е която дава. Любовта е, която само знае да дава. Любовта - какво е взимане, не знае. Какво тогава казваме, когато подсказваме: С ЛЮБОВ ЗА ДОБРО ДАВАЙ. Все едно, че казваме три пъти ДАВАЙ! Доброто без да го направиш (като даване), не е добро.

Даването е Духовен феномен. Материалиста не може да дава...

Даването е:

- Добро на време.

- Дума на място.

- Поглед с любов.

- Действие за Бога.

ТАКОВА Е ТВОРЕНИЕТО - ДАЙ СЕГА!

Даването е закон, чрез който, разумният изпълнява Божията Воля и не забравя Три неща никога:

- Че се прави с любов.

- Че се прави за добро.

- Че се прави на Бог.

Никога не мислете, какво в замяна ще получите - това е друг случай, за друго време и точно ти ще си тогава взимащия, а някой друг даващ! Редът на всеки винаги идва както в Даването, така и във Взимането. От даващият единствено се иска да не се интересува, кога ще е това взимане...

Бъдете щедри и давайте, изобилно давайте и не се страхувайте, че ще обеднеете: товара на Доброто у всеки трябва да расте - с него горе се отчиташ. Който щедро дава, щедро получава. И не само на своите и близки давай, а изобщо! С каквато мярка мериш, с такава ще ти се отмери.

ДА ДАВАШ, ДА ПОМАГАШ, ДА СЛУЖИШ, ДА СЕ ЖЕРТВУВАШ С ЛЮБОВ И ЗА ДОБРО Е ВСИЧКО НА ТОЗИ И ОНЗИ СВЯТ!!!

Който с право дава, с права любов дава, за добро дава, да очаква НОВ КРЕДИТ ОТ ПРИРОДАТА: твой е сега редът за право взимане с права любов и за добро. Така работи Закона за Компенсацията. При неправилно даване или взимане, кранчетата се затварят и твоето се взима, а второто е без стойност.

Давай колкото можеш и колкото е нужно на човек. Даром си взел и даром давай! Винаги ще има Даващ и Взимащ, и ролите ще се разменят, но няма такъв закон, който да потвърждава, че само от едни и същи е даването и взимането, т. е. вземане и даване от едни и същи - няма. Щом са двама - единият винаги има какво да даде, а другият - да вземе и обратното: вземащият нещо ще остави, което първият ще получи! Въпросът е в знанието - как да даваш и как да вземаш, а това Разумния знае.

Да работиш върху себе си и да служиш на себе си са две различни неща. Първият може да помага, а вторият не разрешава и на другите да му помагат. Затвореният никой не чува и не вижда - той е откъснат и сам, като обречен и отречен. Само служещият на Божията Воля е ОТВОРЕН ЗА ДАВАНЕТО, ПОМОЩТА И СЛУЖЕНЕТО НА ОКОЛНИТЕ.

Бог всичко ни е дал и не спира да го прави. Всяка промяна в Космоса достига всеки и винаги нещо оставя. Друг е въпросът доколко човек вижда, това което получава, а още по-различно - способен ли е да го вземе и съвсем не на последно място - точно сега ли му трябва...

Беинса дуно: И Бог желае да даде на всички, но като гледа, че не е времето сега, че липсват знанието и разума, и че даденото ще се унищожи и прахоса, казва: ЩЕ ГО РАЗПИЛЕЯТ, ЗЛО С НЕГО ЩЕ НАПРАВЯТ И ЛОША УСЛУГА ЩЕ ИМ СВЪРША. Ще се довършат, още по-бол-ни ще станат, защото рядко богатият поглежда към Духовното и често богатството готовият Духовен подвежда, но това е нищо в сравнение с лошото, което могат да направят! И не дава, отлага Бог, а богатства бол, колкото щеш, но няма готови, няма съзнателни, няма будни, где ги любящите! Бог знае, че богатството две страни има...

ВЕЛИКА НАУКА Е ДА ЗНАЕШ...

- Кога, как, какво и колко да говориш; кога, как, какво и колко да слушаш; как и какво да не слушаш...

- Кога, какво и как да гледаш; как и кога да го гледаш и какво да не гледаш...

- Кока и как да мислиш; какво да мислиш, когато мислиш и какво да не мислиш...

- Как да обичаш всичко.

- Как да постъпваш, кога и как да не постъпваш.

ВЕЛИКА НАУКА ЗНАЕШ!!!

Беинса Дуно: Да даваш където не трябва не е даване - тогава Закона на Компенсацията не връща, т. е. човек повече изразходва, отколкото придобива. БЕЗСМЪРТИЕ И ДЪЛГ ЖИВОТ СЕ ДОБИВАТ ЧРЕЗ ПЕСТЕНЕ - придобиваш повече, а по-малко да изразходваш. Енергията и силата идват от светлината, храната, въздуха и водата. Това, което имаш, гледай с какво го храниш и участвай при имането!!! Дръжте далече от себе си обещаващите всичко и много. И даващият с лихва и взимащият искат да спечелят - това са земни и материални неща между хора материални - и в това няма нищо лошо: излъгване-то остава за подмамения, че е обичан истински, а онзи просто е дошъл да го ограби...

ЗНАНИЕ + СВОБОДА = ПРИЛОЖЕНИЕ

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...