Jump to content

ВСИЧКО, КОЕТО ТИ СИ, НЕ Е ТВОЕ


Recommended Posts

ВСИЧКО, КОЕТО ТИ СИ,

НЕ Е ТВОЕ...

ПОЛОЖИТЕЛНОТО ДАВА,

А ЛОШОТО ВЗЕМА!

ЧОВЕК ЖИВЕЕ И УМИРА,

ЗА ДА ДАВА.

Беинса Дуно.

Беинса Дуно: Позволено е да станеш Бог, но ако даваш... Задържаш ли ще загубиш. Бог те задължава да споделяш имането си с ближния и да благодариш, че кармично се чистиш. Който отговорно служи с любов и будно съзнание всичко ще получи, без да се налага да връща.

Пътят е: морална съпротива на всяко нисше желание! Само Духовни нека бъдат желанията ви: Любовта живее, за да дава, заради самото даване и да обича, заради самата обич и знае неизмеримата награда, че само така се расте и не иска нищо за себе си, защото не е необходимо - няма къде да го сложи, припълнена е...

Всяка Любов ще бъде разочарована, ако повече иска, отколкото дава.

Закон за Компенсацията: никога не очаквай, от когото и да е, да получиш повече, отколкото си дал. Ако ти дават повече отколкото заслужаваш, в най-скоро време ще трябва да се разплащаш, за да не ти се вземе дължимото точно, когато най-малко очакваш и по начин, по който няма да ти хареса. Всяко несъблюдаване и несъобразяване с Духовните закони, носи след себе си като последици ПЛАЩАНЕ, ПРОШКА НЯМА - това е все едно да искаш заради твоите грешки да бъде нарушен космическия ред. Отърви се от тъпото и мрачно суеверие на дивака. Укрепи вярата си в неизмеримото Цяло.

Даваш ли някому, остави го свободен и мълчи, не се хвали и не говори - вързани сте в еднообразието на повторението. Не чакай благодарности или връщане: свободен оставен, човека, ще се поучи и ще благодари. Повторението е качество на Реалността.

ЕДНА арабска поговорка казва: Онова, което се е случило веднъж, повече същото не се повтаря, но само два пъти да се е случило, със сигурност ще има и трети път.

Беинса Дуно: Когато човекът отегчавате, отегчавате Духът - това е умора, огорчава се Духът от постоянното ви недоволство и неблагодарност. Той раздава чрез вас, а вие пъшкате!!! Мърморят, и богатият, и бедният.Да пожелаеш нещата у другия е самоосакатяване. Благодари на Бога затова, което ти е дал и гледай слънцето сутрин, когато изгрява. Бог не се повтаря - друго следва утре да получиш, защото не е възможно все да нямаш, освен ако не си легнал да мреш от безделие, мързел и лентяйство. Споделяй благата, които имаш с близките си, защото Бог ти ги е дал и когато види, че даваш, ще ти даде още повече. Но не пилей, не разхищавай и с разбиране давай!

Идеалът на Новото Учение поставя следната задача за реализация на всички: СЛУЖЕНЕ НА БОГА ПО ВОЛЯ, ЗАКОН И ЖИВОТ, ЕДНОВРЕМЕННО, И В ЧЕТИРИТЕ ПОСОКИ - УМ, СЪРЦЕ, ДУША И ДУХ!!!

Беинса Дуно: Човек е съставен от плюсове и минуси, които взаимно се регулират: Плюсът ти показва, че имаш да даваш, а минусът, че имаш да взимаш. Взелият трябва да даде. Постоянно вземане няма, няма и постоянно даване - смяната е задължителна, редуването се спазва: КОЙТО Е ДАВАЛ ЩЕ ВЗИМА И КОЙТО Е ВЗИМАЛ ЩЕ ДАВА. Разтовареният отново ще взима.

Беинса Дуно: Даването е първият процес, втори е вземането. Природата първо е дала, а след нея всички. Единицата е бащата, двойката - майката и тройката - детето. Тройката взима от двойката, т. е. детето взима от майката. 2-3 е динамичният свят. Ето ви относителността, в която нещата са верни по отношение на едно и неверни по отношение на друго. Благодарение на тази относителност на нещата, не може да се говори за абсолютни величини или абсолютна Истина, защото статично

- всяко число след едно е по-голямо от предишното, но от гледище на живата ДИНАМИЧНАТА МАТЕМАТИКА Е: най-голямото число е Едно и тогава следват другите, т. е. 2-3=1, а при статичното 3-2=1. Така едното око е положително, а другото отрицателно, едната ръка дава, а другата взима, единият крак е плюс, а другият минус...

Истината дава, а лъжата взима: взетото без позволение те кара да лъжеш - така Ева взе от забраненото и веднага се роди Лъжата. Тя мислеше, че всичко ще научи и като Бога ще стане - това беше първата лъжа. Нищо не научи, но изгуби и това, което знаеше и имаше. Така младият се заблуждава, че вече всичко знае и се самозалъгва. Радвайте се на малкото, което придобивате.

Всичко, което човек прави на земята, смята за своя собственост, но забравя, че нищо няма и не е негово, защото придобил е, взел и следва да даде.

Беинса Дуно: За слабия са повечето възможности, докато силния се смята за завършен процес: слабия само взима, а силния дава. От силният се очаква най-доброто добро да прави - да раздава всичко. Щом имаш да даваш, върни си дълговете! Щом имаш дай и не мисли за утре, време и място, на кого да дадеш. Давай, но разумно, защото всеки е в изпитание, да не обсебиш урокът му. Просто облекчи страданията му. Дава се на нуждаещият се, бедният, болният, гладният, голият и босият, а на лошите не се дава - ТОВА Е НАЙ-БЕЗСМИСЛЕНОТО ДАВАНЕ, ефективно и в двете посоки. Дадеш ли на злия - това е неразбиране на процеса “даване”!

Мъдрец е, който умее да помага от ум, сърце, Душа и Дух, защото силен е, воля и вяра има, и знания.

Смъртта подразбира Закона на Даването (отваряне на сърцето към света изобщо): само след смъртта си човек всичко оставя, дава и раздава. Даването е добродетелен акт.

РЕШАВАНЕТО НА СПОРНИТЕ ВЪПРОСИ СЕДИ В ДАВАНЕТО, А НЕ КАКВО ДА ВЗЕМЕШ: даващият без мярка, когато и комуто трябва, двойно ще получи - доброто за него иде, а взимащия - само зло го чака!!! Може да дава всичко от себе си и своето дори, само онзи, който няма никакво ограничение на Божественото в себе си, докато взимащият само е спрял Божественото в себе си, т. е. спънал го е, ограничил го е и сам си причинява страданията и лошото.

Беинса Дуно: Днес хората откриват, рационализират и узаконяват за себе си, но нека знаят, че още с първото откритие в света, което са патентовали е за зло, защото ДИРЕКТНО Е НЕПРИЛОЖИМО ДОРИ ОТ ТЕБ САМИЯ, АКО ПЪРВО ВЪРХУ СЕБЕ СИ НЕ ГО ИЗПОЛЗУВАШ И ПРИЛОЖИШ НА ПРАКТИКА; за да стигнем и до всички днешни патенти за бомби, ракети и картечници. Всяко изобретение в най-суровият му вид е против човека -то не дава, а взема. Всичко изобретено трябва да е за човека, той да се ползува, но за ЖИВОТ, а не против ЖИВОТА. В този случай патентоването е застраховане, да не попадне лошото в неразумни ръце. И друго: Всяко откритие щом е за зло, е за добро винаги, но рано се е появило в сравнение със степента на човешкото съзнание, което ще го експлоатира винаги нецелесъобразно. Няма го и разума, за да го използува каквото е - за доброто на човека.

СВЕТЛИНА + МЪДРОСТ = ИСТИНА

СЛОВО + ИНТУИЦИЯ = ИЗЯВА НА ИСТИНАТА

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...