Jump to content

Минало, Сегашно и Бъдеще


Recommended Posts

Минало, Сегашно и Бъдеще

Което е сега, то е било...

Един Божи ДЕН съществува

за всеки и той е ДНЕС!!!

Всичко в Минало, сегашно и бъдеще се извършва сега и едновременно. Всяка наука трябва да обхваща и трите. Миналото определя Настоящето, а настоящият момент определя бъдещето... и всичко се знае!

Божественото е Настоящето. Миналото и бъдещето в човека са в постоянна борба - човек ту пада, ту става -докато отреже старото и влезе в Новото, в истинския живот, в Духовния живот. Човек страда, защото седи в миналото и бъдещето и никога в сега.

От Днес нататък в миналото не се връщай, а сегашното прегръщай и прилагай на дело Божественото както и колкото го познаваш. Прави го съзнателно и с любов, и дай от себе си колкото имаш, на което си способен. С бъдещето не се занимавай, то е за Забавление, когато скучаеш - току-що направил Доброто. Бог все бута и дава, и безплатно е всичко за човека, но очаква ТИ поне да се протегнеш, а ти не щеш. Мъдрият може да гледа в миналото и разумният - в бъдещето, а само Умният се ползува от днес, тук и сега в Настоящето: ТОЧНО ТОВА Е ВРЕМЕТО “което”... ИМА!!! Бог в Настоящето работи. Бог Сега работи. Човекът трябваше да се казва ТУКЧО или СЕГАНЧО, а не тъпчо и диванчо... Бъдещето е за Будните!

Беинса Дуно: Сега даденото е за СЕГА и ако веднага приложиш и реализираш, Чудеса ще постигнеш и всичко ще е за теб, но се отразява и в Цялото.

Сегашното дадено е за сега, а за утре Ново ще е, по-добро.

Сегашното дадено е за сега, а за утре не мисли, Бог има грижата.

Сегашното дадено е за сега, оставиш ли го за утре, е за друг.

Сега и тук е Тук и сега. Тук и сега даденото е за днес, а не за утре, т. е. всичко, което човек получава днес е по-ценно от всички богатства, които могат да му се дадат утре или някога. И не бързай веднага да казваш, че всичко ти е ясно!!! От ясно до вярно разликата е, познай! Ще познаеш, ако МИСЛИШ... Мислиш ли? Всички мислят, но не както трябва, когато трябва и колкото трябва...

ВАЖЕН Е НАСТОЯЩИЯТ МОМЕНТ!!!

Ако след всеки изминат ден, Ти не ставаш все по-добър и по-добър и все по-красив и по-красив и все по-мислещ и по-мислещ, слаба е все още ПРАВАТА ТИ МИСЪЛ, не си я подобрил, малко си работил, учил или служил...

Какво е било в миналото не е важно, т. е. както сте мислили и живели преди, никого не интересува. Какво ще бъдете след време и това не струва. За всички важен е единствено НАСТОЯЩИЯ МОМЕНТ: ДНЕС - ТУК И СЕГА Е ВРЕМЕТО И МЯСТОТО ЗА “ТЕБ”, за да си свършиш РАБОТАТА!!! За всеки е важен НАСТОЯЩИЯ МОМЕНТ: ДНЕС ДА СИ ДОБЪР И ВЕЛИК Е ВАЖНО. ДНЕС ДА СИ ДОБЪР И РАЗУМЕН Е УМНО. ДНЕС ДА СИ ДОБЪР И СЪЗНАТЕЛЕН Е РАЗУМНО. Днес да си Добър и Любящ е ВСИЧКО. Да си бил велик или в бъдещето ще бъдеш, няма смисъл.

Беинса Дуно: Едно старо или бъдещо величие са неща неясни, не съществуващи и неверни, защото са относителни.

Какво бъдеще ще си създадеш от теб зависи - добро или лошо.

Какво бъдеще ще си създадеш ще познаеш по това, което създаваш днес. Какво бъдеще ще имаш си личи от днешния ден.

По естеството си човек е добър, но нещо лошо има в миналото си. Наследство почти всеки има, щом е на земята. Доброто и злото сега се вписва във всеки живот -във живота на всеки индивид.

Беинса Дуно: Всеки човек е книга, която само Можещият, Знаещият и Мъдрецът могат да коригират, защото знаят да четат. Само те в своя Живот могат лошото да коригират като срещнат, да го изправят, одобрят и му благодарят - ТОВА СЕ НАРИЧА ИЗПРАВЯНЕ НА КАРМА!

Само жив на земята е дадено САМ ДА ПРОМЕНИШ КАРМАТА СИ ДНЕС - ТУК И СЕГА СЪЗНАТЕЛНО ПО ЛЮБОВ И ЗА ДОБРО. Без нейното заминаване, каквито и резултати да имаш, тя ще ги погълне и следва разочарование.

СВЕТЪТ ЩЕ СЕ ОПРАВИ САМО СЪС ЗНАНИЕТО, КОГАТО ГО ПРИЛОЖИШ НА ПРАКТИКА В НАСТОЯЩЕТО, КОЕТО Е ДНЕС - ТУК И СЕГА...

ВСЪЩНОСТ ЗНАЕШ ЛИ!..., СВЕТЪТ НЯМА НУЖДА ОТ КАКВОТО И ДА Е ПОПРАВЯНЕ, ЗАЩОТО ВСИЧКО В НЕГО Е СЪВЪРШЕНО. Нужда от оправяне имаш само ти, но и това не е вярно. И ти колкото и ВСИЧКО си съвършен, но си допуснал да се развалиш и за това става въпрос: КАК ДА ВЪЗВЪРНЕШ ПЪРВОТО СИ КАЧЕСТВО!!! Поправянето е за теб, но не като реставрация или кърпежи, а ТОТАЛНОСТ...

Дръж в Мисълта си единствено: Новото - новия миг, сегашния миг, събитието в този момент и не мисли за идващото или за отминалото!!! Имай в ума и в сърцето си по ЕДНА САМО НОВА МИСЪЛ, ЧУВСТВО И ЖЕЛАНИЕ НЕРЕАЛИЗИРАНИ, НО БОЖЕСТВЕНИ. А те такива ще бъдат, ако са насочени към Бога и са за Бога. Може към природата и живота на ближните, но може и към собствения ти живот, но гледай те да бъдат ЧИСТИ, СВЕТЛИ, ДОБРИ, ТОПЛИ, ШИРОКИ, СЪЗНАТЕЛНИ, МЕКИ, ТИХИ, ЛЮБОВНИ и прочие, за да се извисиш, съединиш и после познаеш...

Беинса Дуно: Първата Причина в миналото сега седи в бъдещето: СИН ДО БАЩА ДА ЗАСТАНЕ И ВЗАИМНО ДА

СЕ УЧАТ, НО ОТ БОЖЕСТВЕНОТО - Лошото е Миналото, доброто - бъдещето, а НАСТОЯЩЕТО Е ЛЮБОВТА!!!

СВЕТЛИНА + ИНТУИЦИЯ = НАДЕЖДА

ЛЮБОВ + ВЯРА = НАДЕЖДА

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...