Jump to content

СВЕТЛИНА В ПЕЩЕРАТА


Recommended Posts

СВЕТЛИНА В ПЕЩЕРАТА

САМО САМ МОЖЕШ

ДА ВНЕСЕШ СВЕТЛИНАТА

В СЕБЕ СИ:

- Като ВЯРВАШ!

- Като МИСЛИШ!

- Като СЛУЖИШ!

- Като ЛЮБИШ!

- Като ДАВАШ!

- Като СЪЗНАВАШ!

- Като ПРОЩАВАШ!

- Като СЕ МОЛИШ!

Запомнете: Има разлика между:

- Вяра и вярване.

- Мъдрост и разбиране.

- Любов и обич.

- Знаене и знание.

МИСЛЕТЕ ВЪРХУ НЕЩАТА!!!

Имащият ВЯРАТА, вече е ТРАНСФОРМИРАН!!! Става ли ясно,че това не предстои, за КОЙТО ВЯРА ИМА... Преобразуван е, новороден и възкръснал, който ВЯРА ИМА. Който Вяра има, ВСИЧКО ИМА.

Беинса Дуно: Ако вярваш в Бога е Идея. Ако Вяра имаш в Бога - е всичко!!! Вярата не е бъдеще, тя е СЕГА. Вярата не е от любовта, тя е в клетките, т. е. в цялото човешко същество, т. е. ЧОВЕКЪТ НА ВЯРАТА Е ЧОВЕК НА БОГА!!! Вярата още е не е любов.

Изпитанията и страданията са за Вярата: само един праведен може да прогони хиляда грешника, а двама -10 000, т.е. силата на един праведник е равна на силата на хиляда грешника.

Беинса Дуно: Мечката да срещнеш в гората, поне Три начина имаш, да избяга от тебе.

- Като я хванеш за ухото и почнеш да си разговаряш с нея, като я гледаш право в очите с всичката любов, която имаш към животните (по принцип).

- Като вървиш насреща й с ясната и насочена между очите й своя мисъл - да мине встрани от пътя си, защото работа СЕГА С БОГА имаш и само ще пречи, ако й е скучно или си търси компания.

- Като я накараш да си отиде, бягайки от нея

- Като се оттеглиш, тичайки разумно към населена местност

- Като е в пещерата, а ти отвън, не влизай, но ако е обратно, си спомни, че: ДОБЪР, ДУХОВЕН И ЛЮБЯЩ ЧОВЕК - никога до сега - НЕ Е ГУБИЛ ЖИВОТА СИ НАСИЛСТВЕНО, ПРИНУДИТЕЛНО или СЛУЧАЙНО!!!

От Волята и знанието се определя Силата на човека, а най-вече по качеството на Любовта му, защото човек е слаб единствено по отношение на Любовта, т. е. вън от Воля, Любов и Знание човекът е слаб, затова помнете: върви се от малкото към голямото винаги; от малкото се почва...

ИЗВОДИ: Всяко верую ограничено от човека не е истинско...

Само неограниченото верую е истинско: ИСТИНСКОТО ВЕРУЮ е ЕДНО И СЪЩО ПРИ ВСИЧКИ УСЛОВИЯ НА ЖИВОТА!!!

ЕДНА Е НАДЕЖДАТА (има само една надежда): ДА СЕ ДОБЕРЕМ ДО СВЕТЛИНАТА!

Беинса Дуно: Вярата на човека е барометър за силата на любовта му. Вярата е условие за развитие на човека. Вярата е средата, в която човек живее!

Вярващият се учи от всичко и ЗНАЕ, че СИЛАТА НА РАДОСТТА СЕ ОПРЕДЕЛЯ ОТ СИЛАТА НА СТРАДАНИЕТО ПРЕДИ НЕЯ, Т. Е. БЕЗ СТРАДАНИЕ НЯМА РАДОСТ.

ВСЯКА Вяра жертви прави (в погрешките), но не е безразсъдна, а разумна. Мени ли се вярата ви, според условията на живота - ти нито вяра имаш, нито права мисъл, нито прави чувства и делата ти тогава са без значение. Положителна, абсолютна и права Вяра е онази, която остава една и съща при всички условия на живота. Всяко верую, което работи за Цялото с любов, работи за Спасението Му, а не е против Еволюцията. ПРАВОТО Е ПРАВО И В ДРУГИЯ СВЯТ! На земята ПРАВОТО е едно: оста, средата, центъра, любовта - смисъла, всичко, така е и в Духовния свят.

Беинса Дуно: Всяка Вяра прави човека силен, здрав, добър, силен и богат, а ако си безверен и имаш същите успехи, и ТИ СИ НА ПРАВ ПЪТ ПО СВОЙ НАЧИН...

Истинската Вяра се проявява в областта на безграничното, незнайното, а Знанието е ограниченото. Вярата обхваща бъдещето и е след Знанието, т. е. вярващ е онзи, който ЗНАЕ нещата, разбира ги и ги е опитал. ВЯРВАЩИЯТ НОСИ ВЪТРЕШНИ ОПИТНОСТИ В СЕБЕ СИ!!! !!! !!! Тази е причината, поради която вярващият е готов на всички жертви за Бога!!! Той е опитал Неговата Любов и Вяра чрез Знанието!!! Вярвайте в едного, за да Го видите във всичко!!! ЕДИННИЯТ, В КОГОТО ВЯРВАШ Е БОГ..., Който е различно проявен у хората - в това не се съмнявайте! т. е. Бог, в когото повярвал е, е Бог. И човекът повярвал в Бога е Бога. Бог седи ли в ума, сърцето и волята, ти имаш Вяра; дори погрешка да допуснеш, веднага ще се поправиш в мислите, чувствата, словата и делата. Всичките си желания човек ще реализира, само ако Бог пази в себе си чист в тези свои мисли, чувства и постъпки.

С Бог в себе си - СВЯТ, ЧИСТ И СВЕЩЕН (в мислите, чувствата, желанията и постъпките) означава: ТОТАЛНО СБЪДВАНЕ НА ВСИЧКО = ТАКАВА Е МАГИЯТА НА ЖИВОТА!!! !!! !!! И с нея всяко желание става Реалност.

Можеш да се страхуваш от хората, но от Бога недей! Който се страхува от Бога в себе си Е ГРЕШЕН; скъсал е връзката, опорочил е името Му и чакай страданията. Изгубилият вярата е изгубил Основата, той е обикновен и елементарен - личност с его и “аз” неизлекувани.

Първото Условие за лекуване е Вярата. Без Вярата никакво лечение и оздравяване не е възможно. Без Вяра нищо не се постига. Вярата и Постоянството са необходимите УСЛОВИЯ за постигане и реализация на вашите желания, които - разбрахме се - да нямата и да забравите, особено щом са от физическия свят, т. е. недуховни. Желанията всяка Вяра разклащат, а клатещата се Вяра не е истинска.

ВЯРАТА НЕ ГУБИ - ум, сърце и Душа имаш ли, ще имаш ВСИЧКО!!!

С ПРАВА ВЯРА, ПРАВА МИСЪЛ И ЛЮБОВ КЪМ БОГА, МОЖЕШ ДА РАЗЧИТАШ НА ВСИЧКО, но едно изгубиш ли, губиш всичко.

ВЯРАТА Е ЯРОСТТА ДА ПОВЯРВАШ, ЧЕ БОГ Е ВЪТРЕ В ТЕБ!!! Не е Вяра щом мени се - днес я имаш, а утре я нямаш.

Беинса Дуно: Махалото, ако не отмерва времето, безсмислено е съществуванието му. Всичко зависи от ъгъла, от който нещата гледате, т. е. с кои очи гледате, кой гледа и какво гледа.

ЩЕ ДОЙДАТ ИЗПИТАНИЯ ЗА ВЯРАТА ВИ, НО ИМАЙ СИЛНОТО И НЕУКРОТИМО ЖЕЛАНИЕ ЗА УСПЕХ И ВЯРВАЙ НА СЪРЦЕТО СИ: НА СВОЕТО СОБСТВЕНО СЪРЦЕ!!!

ЛЮБОВ + ЗНАНИЕ = СЪЗНАНИЕ

ЗНАНИЕ + ЛЮБОВ = СЪЗНАНИЕ

ДВИЖЕНИЕ + ЗНАНИЕ = СЪЗНАТЕЛНА НАСОЧЕНОСТ

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...