Jump to content

Бог е вярвал


Recommended Posts

Бог е вярвал..

Действителна Реалност е,

че всичко в Космоса е

изпълнено с Любов...

Беинса Дуно

Реалността изключва всякакви противоречия.

Реалността се познава с чувствата - вътрешно, а външно е илюзия!!! !!! !!!

Беинса Дуно: Ако еднакви кристали ти дадат от захар и сол, ще се подведеш по външното, ако не го опиташ, да определиш - кое какво е. Когато човек говори за Невидимото, той го разбира буквално, за него това е нереално: БОГ Е ВИДИМ И НЕВИДИМ - и двете са верни. Бог е видим в най-малките си проявени форми!!!

Огромна е разликата между това, което виждаме и схващаме и това, което е в действителност.

Беинса Дуно: Човек вътрешното като строеж и структура по-малко познава, отколкото външното - така е и с Бог: никакво понятие за Него, малко Го познаваме, но не трябва да залитаме по външното, което най-често не е вярно.

Всички са в сферата на предположенията и аналогиите, а се намират хора да им вярват, но това не ги прави по-учени или по-убедителни - просто вярващите им знаят по-малко и от тях самите.

Съществува една Реалност в света, която НИТО СЕ ДОКАЗВА, НИТО СЕ ОТРИЧА И СЕ НАРИЧА БОГ. С нея не може да се работи, защото е МЯРКА на нещата:

- ЛЪЖАТА ПОКАЗВА ПЪТЯ КЪМ ИСТИНАТА!!!

- ИСТИНАТА ПОКАЗВА ПЪТЯ КЪМ ЛЪЖАТА!!!

Беинса Дуно: Реално е всичко онова, което не се изменя, не се губи, не се забравя. Реално е това, което човек едновременно вижда, чува, чувствува, пипа, мирише

и се опитват нещата с вътрешните и външни сетива.

Който Реалността на Живота познава е щастлив човек, пращящ от здраве. Така повечето болести са резултат от заклинания или магии в миналото.

Има неща, за които, когато мисли, човек заспива, т. е. немислими са! Реалността е такова нещо, такова нещо е и същността на човека: колкото и да мислиш за тях, същината убягва. Човек се разминава от Реалността с проявите си! Обичта е винаги резултат на някаква вътрешна реалност и ако тази Реалност не съществува и обичта не може да издържи. БОГ И ДУШАТА В ЧОВЕКА СА ЕДИНСТВЕНАТА ИСТИНСКА РЕАЛНОСТ И ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ!!!

Беинса Дуно: Мисли, за който искаш, но не го слагай близо до очите си - лишаваш се от разбиране на пра-вилното, губиш РЕАЛНОСТТА!

За човека е реално това, което той мисли и чувства (без да мине или види), защото има и реални неща, които могат все пак да се видят и пипнат. Много реални неща не могат да се възприемат с физическите сетива, но това не ги прави по-малко важни или несъществуващи. Много често неприемащите ги плащат за незнанието и безверието си.

ВСЯКА ПРАВА ЦЕЛ Е РЕАЛНА И ЕДИНСТВЕНО РЕАЛНОТО СЯНКА НЯМА И НЕ СЕ ИЗМЕНЯ, И Е НЕПРЕХОДНО, НО СЕ РАЗВИВА В ДРУГ СМИСЪЛ.

В човекът, което се изменя, не е реално, но човек решил себе си да изменя и Духовното да хваща е хванал пътя на Реалното. Съмнението, колебанието, подозрението, мнителността и неразположението са сенки. На сенките не разчитай. Разчитай единствено на себе си, на своите сили, тези сили са реални и неизменни - те са висша даденост: ВАЖНО Е ТОВА, С КОЕТО РАЗПОЛАГАШ В НАСТОЯЩИЯ МОМЕНТ!!!

Мъдрост е нужна на човека, за да различава Истината от заблудите, каквато е действителността на земята. ТОВА НЕ Е РЕАЛНИЯТ СВЯТ!!! РЕАЛНИЯТ СВЯТ Е ГОРЕ.

НАШИЯТ СВЯТ Е ПРИВИДЕН, СВЯТ НА ПРОМЕНИ И ЗАТОВА ТОЛКОВА ЧЕСТО НИЕ СМЕ РАЗОЧАРОВАНИ, ЗАЩОТО ВЯРВАМЕ В СОБСТВЕНАТА СИ ЗАБЛУДА, ЧЕ ТОВА, КОЕТО ВИЖДАМЕ Е СВЕТА, А ТОЙ НЕ Е ТОВА, КОЕТО ВИЖДАМЕ, КАКТО Е ВСЪЩНОСТ!!! !!! !!!

ИСТИНА + ДОБРО = РЕАЛНО

СВЕТЛИНА + СЛОВО = ГРАМОТНОСТ

ПРОМЯНА + ЗНАЕНЕ = ГРАМОТНОСТ

МИСЪЛ + ЗНАЕНЕ = ГРАМОТНОСТ

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...