Jump to content

Нямаш друг избор, освен да повярваш и ти


Recommended Posts

Нямаш друг избор, освен да повярваш и ти..

ДОБРО + МЪДРОСТ = ДАЛНОВИДНОСТ

ДУХОВНОСТ + МИСЪЛ = ИНТЕЛИГЕНТНОСТ

ДУХОВНОСТ + ИСТИНА = ПРОЗРЕНИЕ

Говори се от повечето, че Бог е невидим и всички в това вярват. Чутото най-лесно се преповтаря и препредава, но поне един зададе ли си въпроса, че така е от една страна, а от друга страна може и да не е вярно, че е невидим!!! За невежия е по-лесно да каже, че такова нещо не съществува и няма, отколкото да мисли. Такива, освен че нищо не знаят, имат и смелостта да Го отричат, което е най-опасното за тях самите... ЗНАЕЩИТЕ, ЧЕ БОГ ИМА, НЕ ТЪРСЯТ ДОКАЗАТЕЛСТВА ЗА НЕГОВАТА РЕАЛНОСТ!!!

Всеки се намира в сенките на реалности, а имитира, че знае нещата. Повечето от вас живеят в сенките на вярата, надеждата и любовта, но ги споделят сякаш са им ежедневие. Всички не умеят да се справят с житейските несгоди, защото не познават законите на живота.

БЕИНСА ДУНО: Със светлината е същото: на който кажеш, че онова, което достига до нас от слънцето не е светлина, а сянка на Истинската Светлина, ще направи такъв скандал, че света ще чуе, но не се притеснява, че се излага. Който реалните вяра, надежда и любов има, може да се лекува с тях, а ти не можеш, защото ги нямаш, а имаш техните сенки!!!

ВСИЧКО КРАСИВО, КОЕТО В ЖИВОТА СИ ОТКРИЕТЕ, МОЖЕ ДА ВИ ПРОМЕНИ ЗА ДОБРО!!! Учете се от нещата, за да ги имате - ето това е ИМАНЕ НА ВЕЛИКАТА РЕАЛНОСТ НА НЕЩАТА!!! Тя съществува, за да привлече вниманието ти - да познаеш Истината за себе си (но не присвоявай и остави и другите да учат уроците на природата). Същественото в живота се заключава в реалността на нещата. Качество на Реалността е Повторението (повтаряме и ние). Повторението на нещата се отличава с вечно разнообразие. Явления и факти се повтарят, но само Духовния вижда, че то е ново и различно, защото знае, че еднообразието е смърт, а в природата само земния човек така разсъждава, защото е обикновен и елементарен - той така си гледа на нещата.

Беинса Дуно: Ревматизмът е растителен, животински, човешки и дяволски... Как ще се лекуваш, ако това не знаеш! От растителният се реже, животинският - с мляко, човешкият - с внушения: ще му говориш да си иде и ще го изпратиш до вън,а дяволския - само с вяра се лекува и гони.

Каква вяра трябва да има човек, за да се излекува, като добре знаем, че самият човек не знае никога колко силна е вярата му. Ако не се излекуваш, никаква вяра нямаш!

Или говориш на Бога, а любов нямаш. Любовта е езикът на Бога и Бог не ти отговаря, а това е словото (любовта). Как ти всезнайко ще разбереш, че Бог е чул и приел молитвата? - ПОД ЛЪЖИЧКАТА СИ ЩЕ УСЕТИШ ТОПЛИНА, СВЕТЛИНА И СЛЕД ВРЕМЕ ЩЕ ПОЛУЧИТЕ ТОВА, ЗА КОЕТО СТЕ СЕ МОЛИЛИ! Без приложение на вярата си, Бог не можете да призовете, но реалност тази Вяра трябва да бъде, а не сянка или заблуда...

Влюбването е сянка на любовта: ВСИЧКО В МАТЕРИАЛНИЯ СВЯТ Е СЯНКА И ОТРАЖЕНИЕ НА ГОРНИЯ, т. е. влюбването е външната страна на любовта. Така за ревматизма: брадвата е за материалния свят, млякото - за астралния внушението - за умствения, а вярата - за причинния, т. е. САМО ЕДИНСТВО, КОЙТО ИМА МЕЖДУ МИСЛИТЕ, ЧУВСТВАТА И ДЕЛАТА, ЛЕСНО МОЖЕ ДА СЕ ЛЕКУВА И ДА СИ ПОМАГА В ЗДРАВЕ. Лошите мисли, чувства, желания, слова и дела не водят до Единството. Ако в нечистият дойде любовта, ще го очисти и възкреси -ето това е Реалност (любовта).

Беинса Дуно: Любовта е ХИКСА към известното: АКО ИСКАМЕ ДА РАЗБЕРЕМ НЕЗНАЙНОТО ТРЯБВА ДА ОПИТАМЕ НЕГОВИЯ ПЛОД (незнайните неща имат свои плодове) - торба с жълтици и жълта торбица не е едно и също.

СЛОВО + ЛЮБОВ = МЪДРОСТ

СЛОВО + МЪДРОСТ = НАЗОВАНАТА МЪДРОСТ

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...