Jump to content

Нямаш друг избор, освен да повярваш и ти


Ани
 Share

Recommended Posts

Нямаш друг избор, освен да повярваш и ти..

ДОБРО + МЪДРОСТ = ДАЛНОВИДНОСТ

ДУХОВНОСТ + МИСЪЛ = ИНТЕЛИГЕНТНОСТ

ДУХОВНОСТ + ИСТИНА = ПРОЗРЕНИЕ

Говори се от повечето, че Бог е невидим и всички в това вярват. Чутото най-лесно се преповтаря и препредава, но поне един зададе ли си въпроса, че така е от една страна, а от друга страна може и да не е вярно, че е невидим!!! За невежия е по-лесно да каже, че такова нещо не съществува и няма, отколкото да мисли. Такива, освен че нищо не знаят, имат и смелостта да Го отричат, което е най-опасното за тях самите... ЗНАЕЩИТЕ, ЧЕ БОГ ИМА, НЕ ТЪРСЯТ ДОКАЗАТЕЛСТВА ЗА НЕГОВАТА РЕАЛНОСТ!!!

Всеки се намира в сенките на реалности, а имитира, че знае нещата. Повечето от вас живеят в сенките на вярата, надеждата и любовта, но ги споделят сякаш са им ежедневие. Всички не умеят да се справят с житейските несгоди, защото не познават законите на живота.

БЕИНСА ДУНО: Със светлината е същото: на който кажеш, че онова, което достига до нас от слънцето не е светлина, а сянка на Истинската Светлина, ще направи такъв скандал, че света ще чуе, но не се притеснява, че се излага. Който реалните вяра, надежда и любов има, може да се лекува с тях, а ти не можеш, защото ги нямаш, а имаш техните сенки!!!

ВСИЧКО КРАСИВО, КОЕТО В ЖИВОТА СИ ОТКРИЕТЕ, МОЖЕ ДА ВИ ПРОМЕНИ ЗА ДОБРО!!! Учете се от нещата, за да ги имате - ето това е ИМАНЕ НА ВЕЛИКАТА РЕАЛНОСТ НА НЕЩАТА!!! Тя съществува, за да привлече вниманието ти - да познаеш Истината за себе си (но не присвоявай и остави и другите да учат уроците на природата). Същественото в живота се заключава в реалността на нещата. Качество на Реалността е Повторението (повтаряме и ние). Повторението на нещата се отличава с вечно разнообразие. Явления и факти се повтарят, но само Духовния вижда, че то е ново и различно, защото знае, че еднообразието е смърт, а в природата само земния човек така разсъждава, защото е обикновен и елементарен - той така си гледа на нещата.

Беинса Дуно: Ревматизмът е растителен, животински, човешки и дяволски... Как ще се лекуваш, ако това не знаеш! От растителният се реже, животинският - с мляко, човешкият - с внушения: ще му говориш да си иде и ще го изпратиш до вън,а дяволския - само с вяра се лекува и гони.

Каква вяра трябва да има човек, за да се излекува, като добре знаем, че самият човек не знае никога колко силна е вярата му. Ако не се излекуваш, никаква вяра нямаш!

Или говориш на Бога, а любов нямаш. Любовта е езикът на Бога и Бог не ти отговаря, а това е словото (любовта). Как ти всезнайко ще разбереш, че Бог е чул и приел молитвата? - ПОД ЛЪЖИЧКАТА СИ ЩЕ УСЕТИШ ТОПЛИНА, СВЕТЛИНА И СЛЕД ВРЕМЕ ЩЕ ПОЛУЧИТЕ ТОВА, ЗА КОЕТО СТЕ СЕ МОЛИЛИ! Без приложение на вярата си, Бог не можете да призовете, но реалност тази Вяра трябва да бъде, а не сянка или заблуда...

Влюбването е сянка на любовта: ВСИЧКО В МАТЕРИАЛНИЯ СВЯТ Е СЯНКА И ОТРАЖЕНИЕ НА ГОРНИЯ, т. е. влюбването е външната страна на любовта. Така за ревматизма: брадвата е за материалния свят, млякото - за астралния внушението - за умствения, а вярата - за причинния, т. е. САМО ЕДИНСТВО, КОЙТО ИМА МЕЖДУ МИСЛИТЕ, ЧУВСТВАТА И ДЕЛАТА, ЛЕСНО МОЖЕ ДА СЕ ЛЕКУВА И ДА СИ ПОМАГА В ЗДРАВЕ. Лошите мисли, чувства, желания, слова и дела не водят до Единството. Ако в нечистият дойде любовта, ще го очисти и възкреси -ето това е Реалност (любовта).

Беинса Дуно: Любовта е ХИКСА към известното: АКО ИСКАМЕ ДА РАЗБЕРЕМ НЕЗНАЙНОТО ТРЯБВА ДА ОПИТАМЕ НЕГОВИЯ ПЛОД (незнайните неща имат свои плодове) - торба с жълтици и жълта торбица не е едно и също.

СЛОВО + ЛЮБОВ = МЪДРОСТ

СЛОВО + МЪДРОСТ = НАЗОВАНАТА МЪДРОСТ

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 Share

×
×
  • Създай нов...