Jump to content

Гледащият вижда, а не обратно


Recommended Posts

Гледащият вижда, а не обратно...

ПЪТЯТ е едно постоянно

завръщане в Бога...

Научи се да виждаш навътре така, както до сега виждаше навън - това е усещането, че съществуваш!!! Постоянното вглеждане и взиране навътре ще ти открие шанса да разгадаеш причинната същност в Реалното и да различиш в него сетивната форма на външния свят като НЕЩО - едно и също, но сведено единствено до ВИД ВЪЗПРИЯТИЕ.

Реалното - това са скритите реални сили на битието.

Като част от Вечната Действителност Реалното носи в себе си всички възможности на тази действителност.

Бо Ин Ра: Опитът да виждаш навътре, тъй както виждаш навън СЕ ДОБИВА, когато разбереш, че благодарение на тези скрити ДУХОВНИ сили НА ПРАБИТИЕТО, е произлязъл целият физически свят, който ни заобикаля, както и всички възможно съществуващи светове са проявена форма на тези първопричинни сили.

Съзнанието ти не е творец на Реалната Действителност, защото е част от нея. Самото то е една от скритите Духовни сили. Целта е Духовното Единение на станалият Духовен човек с воля, с Волята Божия за СЛАВАТА на Отца ни. Става чрез отдаване: ДА БЪДЕ ТВОЯТА ВОЛЯ ГОСПОДИ!

Насетне е необходимо да поддържате постоянна Духовна нагласа, че това е възможно, че с ВЯРА и ВОЛЯ си вече близо. Повтаряме: Необходима е постоянно поддържана Духовна нагласа на цялото мислене и чувствуване чрез Съединяване и Сливане, без следа от съмнение!!!

ПОВТАРЯМЕ: Свържи своята индивидуална насоченост на волята с Вечната Воля на Бога в най-вътрешното си царство на Духа, а това е сърцето в себе си, където е и Душата. Този е начинът да преобразиш животното в себе си - СЪЗНАНИЕ ЧРЕЗ СЪЗНАНИЕ - в човек, после Душата човешка с Духа - ВОЛЯ ЧРЕЗ ВОЛЯ (съзнание чрез съзнание) и накрая Духът си с Бога - ЕДИНЕНИЕТО-, ДА БЪДЕ БОЖИЯТА ВОЛЯ!

Бо Ин Ра: Начина да се преобразиш от земен човек в Духовен човек е СЪС СОБСТВЕНИ СИЛИ и всеки момент да очакваш, ГОТОВ и БУДЕН в СЪЗНАНИЕ, ДЪЛГООЧАКВАНАТА ПОМОЩ НАДУХА, който също отдавна чака този момент, но до него никога не е спирала за тебе чрез препокриване в мислите, чувствата, словата и делата.

Светият Дух с твоят Дух са в непрестанна връзка, но понякога качеството е различно и това изцяло зависи от тебе - ТИ КЪДЕ СИ ПО СЪЗНАНИЕ СПРЯМО БОГА И ЛЮБОВТА МУ!!! Колкото по-често се съобщаваш с Бога, толкова по-плътна става тази връзка и се скъсява, приближава се до тоталното сливане с тебе, когато ТВОЯТ ДУХ И ДУХ БОЖИ ЕДНО ЩЕ СТАНАТ, но това все още не е ЕДИНЕНИЕТО С БОГА...

За нас най-важното остава - да не спираме да работим в тази посока и се формираме Духовно в посока на Съвършенството, без да мислиш за Него като очаквано събитие.

ЕЖЕДНЕВНОТО УПРАЖНЯВАНЕ КАТО РАБОТА, Е ОСВЕЖАВАНЕ НА ТОЗИ КОНТАКТ. Задълбоченото преживяване на тази нагласа е поддържане на Връзката в работна фаза, защото знаеш, че всичко способствува за СЛИВАНЕТО от Невидимия свят, този контакт да стане ФАКТ и се нарича СЪЗНАТЕЛНО САМОУСЪВЪРШЕНСТВУВАНЕ НАСТРОЙКАТА ЗА СЛУЖЕНЕ И СЛИВАНЕ, В СЪЗВУЧИЕ С БОЖИЯТА ДУХОВНОСТ ВЪВ ВСИЧКО, КОЕТО ДНЕС ПРАВИШ, ДО СТЕПЕН ДА НЕ МОЖЕШ И ДА ИСКАШ ДА ЗАБРАВИШ!!! Т. е. уплътняване е смисълът, чрез работа - учене, служене и упражняване, без да бързаш и без да очакваш.

Трайно поддържаната нагласа сама себе си устремява към отдаване и сливане, което в един момент ПРОСТО СТАВА, ПРОСТО СЕ СЛУЧВА - вече е факт и се нарича ПОСТОЯНСТВО В ПОСТОЯНСТВОТО...

Нищо не е по-скъпо от това Възкресение, което е междинната фаза между Първото и Третото твое задължение като Духовен. Тук “задължение” няма насилствена функция, а е естествен резултат от първичното превъзпитаване на животното в тебе с Човека - Душа в тебе, като два вида Съзнание. Нужно е нисшето да бъде подчинено на Висшето, за да се изградят основите за Сливането, последващото сношение на Душата с Духа.

Очаквай преобразяване, което ще почувствуваш осезателно в себе си след всяка права МИСЪЛ, ЧУВСТВО ИЛИ ПОСТЪПКА. По делата ни ще ни познаят - това са плодовете. Само съзнателен и любящ в будност Ти (Духовният) ще отиваш спокойно към Бога и е познато от милиони години под названието ВЕЛИКОТО ВЪЗДЪРЖАНИЕ (като виждане и възпитание).

Бо Ин Ра: Какво се е случило? - Създал си в себе си СИЛОВ ЦЕНТЪР, който е готов да те свърже поради извисяване и докосване до висша вибрация на Съзнание, с подобни силови центрове. ТЕЗИ ЦЕНТРОВЕ СА НОВИТЕ ВЪЗПРИЯТИЯ ЗА РЕАЛНОТО - единствено съществуващо на земята (за тук са думите на Христос за виждането и слушането).

Стигналите до тук могат да се уплашат или заблудят, че е невъзможно Сега или е МНОГО ЛЕСНО и затова го разсрочват, за когато стане. И двете са погрешни. Ти не си разбрал смисъла.

БО Ин Ра: Дълго търсилият в теб, прави тази връзка възможна и получаваш Духовна помощ от онези (от Веригата ти), които отдавна чакат този момент - помогнал си сам да ти помогнат и те, защото повече от всичко и всякога са искали да помагат на всеки устремил се към Единението с Отца, но преминал преди това през Сливането на Душата с Духа. Целият този феномен се нарича

САМОУСЪВЪРШЕНСТВУВАНЕ и не е възможен по никой друг начин, т. е. ИСКА СЕ ТВОЕТО ПРЯКО И СЪЗНАТЕЛНО УЧАСТИЕ. Техен висш дълг е да го правят... Приеми тази помощ...

Вече спокойно можем да говорим за РЕАЛНОСТ, ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ и ИСТИННОСТ каквито са, а не каквито ние мислехме, че са. Отражения са на тази Действителност и Реалност и мигом ще осъзнаеш, че тази е Първата Истина за теб.

Вникнал вътрешно виждаш всяко възприемане, което не докосваш, не действуваш, а само наблюдаваш с бдителност и будност за всичко, което става около и в тебе, но съсредоточен, концентриран и спокоен, без да превръщаш в механичен навик, а ще го преживяваш с любов и в мълчание. ВАЖНОТО Е ДА ЗАПОМНИШ, ЧЕ НЕ ДЕЙСТВУВАШ, а всичко което ти се случва ти просто провеждаш, през теб преминава и така си и става - точно както трябва. Човек с участието си много от започнатите неща разваля по три причини: от незнаене, от бързане или автоматична-механичност във всичко, което прави.

Бо Ин Ра: Само в покой ще дадеш възможност на тези сили да изкристализират и се сраснат в нов силов център, който е напълно независим (от тук нататък) от мозъчните мисловни функции. Смирено и търпеливо наблюдаваш как невидимите Духовни помагачи от Невидимия свят встъпват в осезаем контакт с теб потърпевшият. Важното е ние да продължим да поддържаме практическото си поведение в своя ежедневен живот такъв какъвто беше, но вече ВЪВ и СЪС СЪЗНАНИЕ, и наричахме ТРАЙНО ПОСТОЯНСТВО В УПРАЖНЯВАНЕТО НА УПРАЖНЕНИЕТО “СЛИВАНЕ НА ДУША И ДУХ”. За да не ви звучи грубо и неточно заменете цялото действие със израза - ПРАКТИЧЕСКО ДУХОВНО ПОВЕДЕНИЕ В СЪЗНАНИЕ И ЛЮБОВ, С БУДНОСТ.

Твоето Духовно вглъбяване продължава в същата повтаряща се последователност и постоянство като постепенност на отдаване, т. е. укрепваш нагласата си към Духовното системно и непрекъснато.

Следва по-неприятната част, но само Умният нарича СЪЗНАТЕЛНО ПРИЕМАНЕ С ЛЮБОВ И БЛАГОДАРНОСТ. Започват изпитанията като страдания или страданията като изпитания (едно и също е), за ДО НАСТРОЙВАН Е, ПРЕЧИСТВАНЕ И ПРОСВЕТЛЯВАНЕ!!!

БО ИН РА: УКРЕПВАЙ СИЛИТЕ ВЪТРЕ В СЕБЕ СИ ЧРЕЗ ВЯРА И СЕБЕВГЛЕЖДАНЕ КАТО ОПОЗНАВАНЕ И УСЪВЪРШЕНСТВУВАНЕ, докато ти бъде възложено лич-но духовно ръководене, но никога не действува!, преди да получиш сигнала за това възлагане. Идването й е възможно, и вътре, и отвън, чрез слушане на Първия Глас или чрез ближен и подобен отвън.

Всецяло отдаден в служба на Бога: Да бъде волята Му, ще схванеш най-важното: ПЪРВО Е СЛИВАНЕТО С ВОДАЧА, КОЙТО ЕДИНСТВЕН ДЕЙСТВУВА, А НЕ ТИ ПРОВОДНИКО!!! - такова нещо е оставяне на Волята Му, което може той, можеш и ти, но първо наблюдавайки и недействувайки.

Защо толкова държи на бездействието Бо Ин Ра и често ни подсеща, да не забравяме? - Защото не ти нещо правиш или някога си правил (тук става въпрос за истинските неща), а се разбрахме, че ПРОВОДНИКЪТ САМО ПРОВЕЖДА, А НЕ ПРАВИ, веднъж защото нищо няма за правене, второ - това не е в човешките възможности като даденост. Само наблюдаваш и ще учиш: РАБОТА НА ЗЕМЯТА НЯМА!!! !!! !!!

Който си въобразява, че е фактор, че е нещо, стои в Егото и добре прави - ИМА РАБОТА, но нека го успокоим, че е мъртъв. Не той, а егото отново в него е, което работи, а не проводника. Ролята на проводника е ясна: обхваща всичкото, което е, както е и му осигурява идеални условия за преминаване, в чистота, светлина и проводимост, за да дойде време и проводника от земен да стане жив, защото всичко е за тебе, но умния не задържа - използува и пропуска, взима и оставя да премине.

Всяко задържане задръства, запушва и внася мрак в Проводника.

Бо Ин Ра: Всеки Духовен център ще ти бъде разкрит за опознаване единствено, ако учителя ти сметне за необходимо или има намерение за това, СЕ НАПРАВИ ОСЕЗАЕМ. ТАЗИ ОСЕЗАЕМОСТ ще видиш У СЕБЕ СИ КАТО СЪПРЕЖИВЯВАНЕ, но не действувай!, ЗРЯЛ И ЗРЯЩ ДОКАТО СТАНЕШ!!!

Знак за сливането ще ти бъде даден, едва когато нещо важно ОСЪЗНАЕШ И РАЗБЕРЕШ: ТВОЯТА ИНДИВИДУАЛНОСТ Е ВЕЧНА И НЕРАЗРУШИМА, и ето - момента е налице - ДАВА ТИ СЕ СПОСОБНОСТТА ДА ВИЖДАШ И СЪЗНАВАШ ЕДНОВРЕМЕННО ВСИЧКИ ИНДИВИДУАЛНОСТИ НА ТВОЯ ДУХ. До тук не действуваше, но отсега нататък можеш, защото всичко ще можеш...

Как и защо стана? - ще питаш. Въпросът е “какво стана?” - ТВОЕТО БЕЗДЕЙСТВИЕ КАТО ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ ДАДЕ ПРИНОС В СОБСТВЕНОТО ТИ РАЗВИТИЕ И ТЛАСНА РАЗВИТИЕТО НА ЕВОЛЮЦИЯТА НАПРЕД, А ИНДИВИДУАЛНОТО ТИ СЪЗНАНИЕ Е ВЕЧЕ ЧАСТ ОТ ОБЩОТО, т. е. ЕДНО С ЕДНОТО, С ЦЯЛОТО. Понеже това постигна - ПОВДИГАНЕ НА ЦЯЛОТО ЧРЕЗ СЪЗНАТЕЛНО СИ И ДУХОВНО СЛУЖЕНЕ НА БОГА, ТИ ПОЛУЧАВАШ БОЖИИТЕ БЛАГА - ВИЖДАНЕ, СВРЪХСЪЗНАНИЕ (не още, но е на път) РАЗБИРАНЕ и ЗНАНИЕ.

НЕ КАЗВАЙ НИЩО НА НИКОГО! НЕ КАЗВАЙ НИЩО НА НИКОГО! НА НИКОГО НИЩО НЕ КАЗВАЙ! НИЩО НЕ КАЗВАЙ НА НИКОГО, за да не ги загубиш...

ЗАКОН: ЗАБРАНЕНО Е ВСЯКО РАЗГЛАСЯВАНЕ, НЕЗАВИСИМО ОТ ОБСТОЯТЕЛСТВАТА: това, което не се казва, се вижда, но ти не знаеш нищо по въпроса. Ти светиш и оставаш в услуга на Човечеството като достоен!!!

Упражняването продължава и в Новото Съзнание в ежедневния ти живот от тук и завинаги в Служене още по-усърдно на Божията воля, но вече като СЪЗНАТЕЛЕН ПРОВОДНИК. Ако забелязваш, нищо не се е променило, най-важното - СЛУЖЕНЕТО - остава и ти, който ще служиш - ПРОВОДНИКА! За да не излезеш извън или отвън себе си, ще подсетим, че за тук е Великата СКРОМНОСТ, като скритост, търпение, смирение и мълчание...

КАКВА Е НЕГОВАТА ВОЛЯ? - участвувай любовно във всичко, което днес ти се случва съзнателно и гледай то да е за доброто на Цялото!!!

ЖЕРТВА + ИСТИНА = ИСТИНСКА ЖЕРТВА

ЖЕРТВА + СВЕТЛИНА = ВЪТРЕШЕН ОГЪН

ИСТИНА + ДУХОВНОСТ = ЗРЕНИЕ

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...