Jump to content

Знание е да си наясно


Recommended Posts

Знание е да си наясно:

Доказателство е всичко!!!

Истинско знание има там, където Теория и Практика се покриват в Единство.

Беинса Дуно: Знанието е Плът и Кръв за човека...

Знанието е енергия, която се натрупва в мозъка и веднага трябва да се приложи за Доброто на Бога, ближния и себе си, а това е респективно - изпълнение на Божията Воля!!! Всичко ще правиш, но ще мислиш на кого: на кого да е, не може и не трябва. На лошите - това е прахосване.

Беинса Дуно: Знанието още не е потребно на хората - не са готови: цветя късаш, а едно не си посадил. Плодове береш, а едно дърво не си окопал. Ядеш животните, в които Божия Душа седи и диша, и са като теб животни, но претенции имаш, т. е. убиваш ги, а едно не си отгледал, защото не ги обичаш. Всъщност ти нищо не обичаш, а само животните ще те научат на Любовта. Човекът обиждаш, мислиш го за лош. На кого добра дума каза, на кого се извини, на кого прости, на кого благодари, едно одобри ли, едно добро направи ли. Кой е лошият? Ако ти се даде знанието, ще се самоубиеш, пълно е с такива.

ЗНАНИЕ: Приближавай се към хората с дълбокото съзнание, че първоначално Бог ги е създал Добри, Здрави, Силни, Богати, Знаещи, Можещи т. е. СЪВЪРШЕНИ!

Знание Е: ДА СИ НАЯСНО:

- Какво можеш и какво не,

- Какво може и какво не,

- Какво искаш и какво не трябва,

- Какво да желаеш и какво да не желаеш,

- Кога и колко... - ИЗДИГАНЕ И ИЗВИСЯВАНЕ Е ТАКОВА ЗНАНИЕ!!!

Беинса Дуно: Всички сте жадни за Знанието, но не го подозирате. Усещането е, че така получавате само, когато го докоснете. Всички жадувате за Знанието, но единици не могат без него. Знайте! НИЩО БЕЗ ЗНАНИЕТО НЕ Е ВЪЗМОЖНО, КОЛКОТО И ПРОСТО ДА Е ТО! ДНЕС ХОРАТА СТРАДАТ, ЗАЩОТО НЯМАТ ЗНАНИЕ, А ОСТАНАЛИТЕ СЕ МЪЧАТ, ЗАЩОТО НЕ ПРИЛАГАТ, не знаят КАК!

Бог единствено се радва, когато гледа, че ние УЧИМ ЗНАНИЕТО МУ добре с любов и разположение, а не насила, по принуда или с нежелание.

Много от хората подценяват Знанието и седят само в Ума или в Сърцето и смятат, че това е всичко. Не е. Първо Ум и Сърце ще държите вечно свързани, а това без Знанието не става...

Животът, Знанието и Свободата са СЪЕДИНЕНИЕТО, което никой не е в състояние да разедини, в който и да е свят, и представляват най-голямата спойка в основата на НОВИЯ ЖИВОТ!!!

ЗА ЗНАЕЩИЯТ “НЕ МОГА” НЕ СЪЩЕСТВУВА, “НЕ” НЕ СЪЩЕСТВУВА, “ЛОШО” НЯМА, НЕГАТИВНО НЕ СЪЩЕСТВУВА. Той единствен се радва на проблемите и страданията, защото го поддържат буден, бдителен, жив и работещ - тези са, които единствено теглят НАГОРЕ и са начина да вървиш НАПРЕД. Знаещият знае, че всичко е урок, изпит и опит за набиране на УМЕНИЯ, с които горе отиваме на отчет, защото много се ценят.

ЗА ЗНАЕЩИЯТ “ИЗКУШЕНИЕТО” Е СЛАБОСТ НА МИСЛЕНЕТО: за всяко свое изкушение той вътрешната причина ЗНАЕ и ЗНАЕ, че се изпитва характерът му, неговата стабилност, издръжливост, вярата и волята на съблазнения човек!

ЗНАНИЕ: НЕ СПИРАЙТЕ В РАЗВИТИЕТО СИ СОБСТВЕНОТО СИ РАЗВИТИЕ НИКОГА, КАКВИТО ИЗКУШЕНИЯ, СЪБЛАЗНИ И ИЗПИТАНИЯ ДА ВИ ПРАЩАТ КАТО УРОЦИ, ИЗПИТИ И ОПИТНОСТ!!!

ЛЮБЕЩИЯТ БОГА И СЛУЖЕЩ МУ ДУХОВЕН ЧОВЕК НЕ МОЖЕ НИКОЯ СИЛА В СВЕТА ДА ЗАСТАВИ ДА ПРАВИ ТОВА, КОЕТО НЕ ЖЕЛАЕ - В ТОВА Е НЕГОВАТА СИЛА И ВЕРУЮ, КАТО ЗНАНИЕ!!! Той не се заблуждава и в обратното, че може да има всичко, което пожелае или всичко, което пожелае да направи. Само Бог това може, но не и човека.

ИСТИНСКО ЗНАНИЕ: Който - за всичко случило му се - търси вината в себе си, ЖИВЕЕ С БОГА И БОГ ЖИВЕЕ В НЕГО!!! Бог ни учи, че може да има и лоши външни условия, НО И ЗА ТЯХ ЧОВЕКА Е ВИНОВЕН, защото:

- Първо - сам той ги е създал...

- Второ - не ги е предвидил...

- Трето - не се е предпазил..., т. е. липсвало му е Знанието.

БЕИНСА ДУНО: ТРУДНО Е НИЩО ДА НЕ ЗНАЕШ И ДА ОСТАНЕШ НЕЗАСЕГНАТ, ЗАЩОТО, АКО ДАДЕНО Е ВЪНШНОТО ДА ТЕ ПОУЧИ - ЗНАЕНЕ Е ДА НЕ ДОПУСНЕШ ТОВА ДА СЕ СЛУЧИ, т. е. подготвен си, бдителен, буден и нащрек!!!

САМО ЕДНО ЗНАНИЕ ИМА, КОЕТО ЗНАЕ ИСТИНАТА ЗА ИСТИНАТА СЪС СИГУРНОСТ (за нещата): ДОКАЗАТЕЛСТВО Е ВСИЧКО!!! !!! !!!

Беинса Дуно: Неверниците и глупците нищо не разбират и на такива не трябва да се говори. Способността ДА СЕ ЗНАЕ ЧРЕЗ СЕБЕПРЕВРЪЩАНЕ, при което познаващият се е превърнал в Знанието - САМО ТАКЪВ МОЖЕ ДА ПРЕВЪРНЕ СЕБЕ СИ В ПРЕДАВАТЕЛ И ПРЕДАВА ЗНАНИЕТО. Само опитаното Знание това разрешава.

ЗНАНИЕ: АКО ИЗВЕСТНА СИЛА НЯМА СЪОТНОШЕНИЕ КЪМ НАС (като различни вибрации), тя не може да ни се разкрие, защото не ни докосва и знанието за нея ще остане непълно, а тя непозната. Такова знание не можеш да предадеш на нисшия, защото нищо няма да разбере!!!

Беинса Дуно е завещал на бъдните универсална теория за ГЛАДЪТ, която, почти изцяло, ще предадем в следващата глава.

Да страдаш, защото нямаш знание, е против всичките ни разбирания.

Беинса Дуно: Човекът има знания в хаос изобщо за всичко, но за същественото, конкретното, едното, определящото, значимото, важното няма необходимите знания. Държи в главата си излишен баласт като непотребна информация за хиляди безсмислени неща, която не служи еднакво в нито един от Трите свята!!!

БЪРЗО ЗНАНИЕ: ВСЯКО ЗНАНИЕ НЕ СЛУЖИ ЛИ ЕДНАКВО И ЗА ТРИТЕ СВЯТА, НЕ Е ЗНАНИЕ.

ВСИЧКО Е ЗНАНИЕ: НАУЧНИТЕ ПОЛОЖЕНИЯ ПРИЛОЖЕНИ СА ВЕЧЕ ЗНАНИЕ, А РЕАЛИЗИРАНИ И С РЕЗУЛТАТ - ЗНАЕНЕ, след което страданията изчезват.

Струва си да го знаеш...

Много неща знае човек, но не може да се ползува от знанието си, защото е повърхностно, по-скоро информация, банка за памет или ненужна статистика, която не е нищо друго освен безсмисленост и посредственост, щом я няма ДЪЛБОЧИНАТА.

ИСТИНСКО ЗНАНИЕ Е ТОВА, КОЕТО МОЖЕ ДА СЕ ИЗПОЛЗУВА ПРИ ВСЕКИ ДАДЕН СЛУЧАЙ, КАТО ПРАВЕНЕТО НА ДОБРОТО...

Знаещият малко - ВЗИМА, а знаещият много - ДАВА!!!

Беинса Дуно: Само взимащият от тук, от там, заболява и започва да дава принудително, поради невнимание и ред други...

СМИРЕНИЕ + МЪДРОСТ = ЗНАНИЕ

ДУХОВНОСТ + МЪДРОСТ = УЧИТЕЛ

СМИРЕНИЕ + СВЕТЛИНА = НАЧАЛО НА ПЪТЯ

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...