Jump to content

Последен скок в тъмното


Recommended Posts

Последен скок в тъмното..

Знанието е според ЪГЪЛЪТ:

Разширен ли е ъгълът,

знанието расте.

Свиеш ли се като остър ъгъл,

далече си от всичко

и най-много от себе си!

Беинса Дуно

Близко до ЦЕЛТА е неспиращият да учи. Само той умее Новото да придобива и веднага да го прилага, за да постига... Без знанията на Знанието човек не знае какво от Бога да иска.

Беинса Дуно: Желаещият добър цар да стане, му се дава, но го оставят да носи последствията от своето царуване: при тях е най-голям шанса в един живот (на престола) да ПОЗНАЯТ БОГА, ако Духовно са работили за Доброто на Цялото и народа си. Тъжното е, че рядко се справят и после с хиляди години живот и стотици пререждания изправят само тази грешка, докато се освободят и от последният грях в нея.

ИСТИНСКО ЗНАНИЕ Е ТОВА, КОЕТО МОЖЕ ДА СЕ ПРИЛОЖИ ПО ВСЯКО ВРЕМЕ!

Знания се придобиват само чрез абсолютно никакво съмнение в Духовното и Бога, плюс Вяра във всичко!

Беинса Дуно: Ако само един човек не заслужава вашата любов, вие се съмнявате в Първата Причина. Че нали Бог е и в него. Друг е въпросът, ако ти се съмняваш в обикновеният човек в него, т. е. в животното. И това е противоречие - не прилагате това, което говорите, мислите и чувствата, защото разделяте, и за едни едно, за други друго, а ПРАВИЛОТО Е ДА НЕ СЕ СЪМНЯВАТЕ В ПЪРВАТА ПРИЧИНА НА НЕЩАТА.

ПОЛОЖИТЕЛНОТО ЗНАНИЕ Е: Чиста мисъл и благо-родно сърце в Хармония и ПРИЛАГАНЕ, без никакви човешки ограничения.

Знанието се придобива чрез учене, а това е Първото изискване на Бога спрямо Сина му... Какво ще правим? Първо е ученето, а после Работата. Първо е Знанието и после Приложението. Първо е Бог и идеята Му и после плодовете ви за Него. МЕЖДИННОТО ЗВЕНО Е ЧОВЕКЪТ И ВАЖНО!

СЕКРЕТЪТ Е: МИСЛЕТЕ ЗА УСПЕХА, вместо за правила, начини и загуби.

ВИСШЕ БЛАГО Е: ЗНАНИЕТО, ЧЕ В БОГ СЕ ВЯРВА С ВОЛЯ!!! Такова Знание не уморява, благодат носи и извисява. Тук гладът е вечен и насищане няма, т. е. стремежът на всеки трябва да е в две посоки:

- Доволство на физическото тяло и

- Насита на Душата от всеки резултат, постигнат в резултат на постигнато и приложено знание.

ЗНАНИЕТО Е ДВА ВИДА:

- ОСНОВНО - без което никой не може и.

- ДОПЪЛВАЩО (обясняващо и мотивиращо), което трябва да се прилага заради поясненията.

Беинса Дуно: Скачай! В правоъгълника два по два ъглите са съседни и противостоящи, и всичките са прави. Когато два от тях като срещуположни направиш тъпи ъгли, те се приближават, а изостриш ли ги, те се отдалечават. Така се отдалечават острите и неразумните, защото са ръбести камъни, а не кьошелии, обли и сговорчиви, т. е. стават за всякъде. Сега си представете, че на четирите върха стоят четири човека, които не се познават! Целта е четиримата да имат еднакви възможности от центъра във всеки един момент - видно е, но е условие. Кой ще стигне пръв до целта? - Когато станеш тъп ъгъл, т. е. се разшириш или като остър - ще се свиеш? Разширявайки се в първия случай, ти можеш да достигнеш до положението на правата линия - изгладен, лъскав като струна. Острото малка работа в този случай върши. Същото се отнася и до квадрата.

Под “разширение” разбирай УВЕЛИЧЕНИЕ - СТАВА СЪС ЗНАНИЕ, според градуса. Почва се от малкото с разширение. Преди да се изправиш в права линия минаваш през малкото, но в живота на това не се обръща внимание, подценява се, а без него не може - ПРОСТО ОТТАМ СЕ МИНАВА!!! Тогава като е така, защо да пропускаме възможността да го изучим! Когато имаме свиване е ясно, независимо дали говорим за ума или сърцето. Тогава човек се отдалечава от целта - ДУШАТА СЕ КЪСА, НО СЕ ОТДАЛЕЧАВА, ЧОВЕКЪТ ЛОШ Е, НЕ РАЗБИРА И СТРАДА. Нас в случая ни интересува РАЗШИРЕНИЕТО: СТРЕМЕЖЪТ НА ВСЯКА ДУША СЕ ЗАДОВОЛЯВА САМО ОТ НЕПРЕХОДНИТЕ, ВЕЧНИТЕ И НЕПРОМЕНИМИ СЪВЪРШЕНИ НЕЩА, КАКВИТО СА БОЖЕСТВЕНИТЕ...

ДУШАТА ВРЕМЕННОТО, ПРЕХОДНОТО, НЕУСТОЙЧОВОТО, ОСТРОТО, ПРОМЕНЛИВОТО, БЕЗ СТОЙНОСТ - НЕ ПОЗНАВА!!!

ПОЯСНЕНИЕ: От останалото Знание най-важното е: Само привидно е претоварването и претрупването с услови, факти, дадености, информация, статистика, методики, правила и закони, но на фона на Хаоса, а дори и на Реда не е така!!! Всичко изглежда слабо и лошо само на фона на огромното НЕВЕЖЕСТВО, а ТРЯБВА: всяка дума, която се дава в някакъв словоред, съчетание или изречение да се осмисля и осъзнае преди да се изрече в Слово или най-добре, е от готовото нищо да не се пипа и поправя, нищо да не се променя и додава, а да се самовменява в дълг за дело на всеки, защото НИЩО ИЗ-ЛИШНО НЯМА!!! Нищо в повече не е или да не достига!!! ЦЕНТЪРЪТ Е: ВСИЧКО С БОГА ВЪРШЕТЕ В БУДНО СЪЗНАНИЕ И С ЛЮБОВ В МИСЛИТЕ, ЧУВСТВАТА, СЛОВАТА, ЖЕЛАНИЯТА и ДЕЛАТА!!!

Всяко Знание колкото и голямо да е то щом не се приложи, остава информация и статистика, не ви трансформира. Работата по Знанието облагородява човека, т. е. само трудът повдига, но онзи труд, който е скъп на сърцето: ЧОВЕК ДА РАБОТИ ТОВА, КОЕТО ОБИЧА, иначе хич да не започва!

Такава е МЕЧТАТА НА ВСЕКИ ДУХОВЕН ЧОВЕК - ДА РАБОТИ ТОВА, КОЕТО ДУШАТА МУ ИСКА, СЪРЦЕТО МУ ОБИЧА И РАЗУМА МУ ЗНАЕ. Бреме е неприложеното Знание, защото идва време, когато в бездействието си започваш да се безпокоиш, да се мъчиш, да го забравиш, защото непрекъснато ти се навира в Съвестта, че едно знаеш, а друго правиш - ИМАШ НОВ ПРОБЛЕМ. Всяка неудачна професия е вече ВТОРИ ТВОЙ ПРОБЛЕМ!!!

В най-изгодно положение е приложилият, чиято професия го учи как език да научи. Затова не се претоварвайте със знания, които няма да употребите, нямате намерение да прилагате, нямате намерение да стават Светлина във вашия Път...

Най-лесно е докажете, че не разбирате...

Суетата е духовен глад. Душата е важно да е доволна и наситена, но суетния не е и чувал за нея. Илюзията на земната действителност е именно ЖИВОТЪТ БЕЗ БОГА, БЕЗ ДУША, БЕЗ ДУХОВНОТО, БЕЗ ЛЮБИМА ПРОФЕСИЯ!!! !!!

Умът не можеш да задоволиш, но сърцето ТРЯБВА!!!

Съветът ни е: СВЪРЗВАЙ, СЪЕДИНЯВАЙ И СЛИВАЙ В ЕДНО МАТЕРИЯТА И ДУХА, И ДРЪЖ В ЕДИНСТВО И ЕДИНЕНИЕ ДО ПОЗНАВАНЕТО НА БОГА. Разделени те осакатяват.

Беинса Дуно: ФОРМУЛАТА НА ЩАСТИЕТО, УСПЕХА И РЕАЛИЗАЦИЯТА Е:

БОГ = ФИЗИЧЕСКО + ДУХОВНОСТ

(материя + Душата)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...