Jump to content

Причина и Следствие... (поуки от причини)


Recommended Posts

Причина и Следствие

(поуки от причини)

Глътни окото си навътре...

Беинса Дуно.

Когато си по пътя на Духа, случайността се управлява и направлява от висши и възвишени носители на интелигентност, но изпълнени с любов водачи от Духовния свят.

Разбираш ли... Нисшето е близо до материята, в самия й край и всяко твое нисше желание, мечта или цел, когато е нисше, САМО ТЯХ НАМИРА и те започват да се занимават с теб. Когато идеята ти е Духовна, т. е. висша, тя като вибрация е по-финна, по-високочестотна и като стрела отива в по-висшите слоеве, за да си намери Реализаторите... Те правят достъпни за теб всички неща, от които ти се нуждаеш на земята за твоето Духовно развитие. Следва изпитание, което ти единствено - по свой избор и свободна воля ще приемеш или ще отхвърлиш, с предложените от него възможности. Сега чак става ясно къде е полагащото ти се място, избрано от теб според теб самия.

Ако си закрилян си длъжник - влязъл си директно в причините, а това не всекиму е дадено... Веднага се очаква от теб да извлечеш поука и внимателно да осмислиш и разгледаш изпитанието пригодено към твоя случай. Само така всяка случайност ще превърнеш, според личния си волеви импулс - пуснат в обръщение, в изкушение или изпитание. Това изпитание Духовният е длъжен да осмисли и осъзнае - какво е и какво би поднесло в живота му като очаквано събитие!!!, но все още не е привел в действие или изпълнение. Който умее да се възползува от тъй наречените случайности, толкова повече ще може да очаква и използува от тях. Така всяка случайност се превръща в истинско благословия - ТОВА Е ВОЛЯТА НА СЛУЧАЯ - ДА СЕ ПОУЧИШ ОТ СОБСТВЕН ОПИТ!!! !!! !!!

Защо тогава толкова често човек губи Разума си, едва докоснал се до Окултното, наречено от него случайност?

Беинса Дуно: Глътни окото си навътре и както гледаше навън, се опитай този път да гледаш навътре - ТАМ БОГ ЩЕ ВИДИШ-, съедини Волята си с Неговата и гледай...

ДЕН ДУХОВЕН ДЕН ПЪРВИ - необикновените преживявания идват НЯКОГА, но никога скоро!!! !!! !!!

Само с Причинното си тяло човек вижда причините и ги разбира.

Само с Причинното си тяло човек вижда и разбира следствията на нещата.

Непознаващият Причината за своето недоволство, се сърди до обяд на себе си, следобяд на целия свят, а вечер на близките си, но чуй несретнико любим и скъп:

ПРИЧИНИТЕ НЕ СА ОТВЪН, А ВЪТРЕ В ТЕБЕ - затова живота ти е лош: вътрешното отвън търсиш. Съвет: Ти започвай нещата и остави на Бог да ги довърши.

Причината е в самия човек: КОГАТО ИСКАШ САМО ЗА СЕБЕ СИ или ДВАМА СТЕ, КОИТО ЕДНО И СЪЩО ИСКАТЕ И НЕ МОЖЕТЕ ДА РАЗДЕЛИТЕ. Тази е ПРИЧИНАТА!!!

За да нямаш съмнения, запомни:

- За всичко, което ти се случва, си виновен ТИ, заслужил си го...

- Никой отвън за нищо не е виновен - за всичко ти си Причината...

- Всичко отвън е предметно учение, за да се повдигнеш и постигнеш.

- Причината за всички човешки нещастия не е отвън, а в човека и се дължи на упоритост, невежество и привързаност.

ДУХ БОЖИ + ДУХ ЧОВЕШКИ = ВЕЧЕН ДУХ

 ИНТУИЦИЯТА = ЕЗИКЪТ НА СЪРЦЕТО!!!

МИСЪЛ + ИНТУИЦИЯ = ПРЕДЧУВСТВИЕ.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...