Jump to content

СЪЩНОСТТА НА ЧОВЕКА


Recommended Posts

СЪЩНОСТТА НА ЧОВЕКА

Това е живот вечен

да възлюбя Тебе

Единнаго Истиннаго Бога

и Сина, когото си проводил.

Христос

ЖИВОТЪТ НА ДУШАТА - ТОВА Е ВЕЧНИЯТ ЖИВОТ!!! !!! !!!

Само знаещите Законите ЗНАЯТ, че Живота е най-голямото БЛАГО, но и страданията му са най-големи!!!

За Любовта: Колкото и да любиш е по-добре от хич, а за Великата Любов не мисли; тя едва сега започва да се появява в света - не си готов за нея, но трябва да работиш, за да Я приемеш!!! И малкото Любов, която имате, използувайте ЗА ВЯРА В ЛЮБОВТА С ВЯРА В БОГА И ЩЕ ВИ СЕ ВЪЗДАДЕ!!!

Блага са Любовта, Мъдростта, Истината, Знанието, Свободата, Светлината, Красотата, Силата, Богатството, Съвършенството, Безсмъртието, Вечността и ЖИВОТА.

Човекът е свободен наистина да прави каквото си поиска, но нека не забравя - кое как се отплаща: ВСЯКО ЖЕЛАНИЕ ВЗИМА, ЗА ДА ДАДЕ!!!

ВСИЧКИ СМЕ СЛУЖИТЕЛИ НА БОГА и не само това.

СМИСЪЛЪТ НА ЖИВОТА Е В ПРИДОБИВАНЕТО, изявяването и прилагането на ЛЮБОВТА, И ДОБРОТО ЗА ДОБРОТО НА АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ ЖИВИ СЪЩЕСТВА: В ЛЮБОВТА ВСИЧКО СЕ РАЗРЕШАВА!!!

Беинса Дуно: Бог възлюби с Вяра от ум, сърце, Душа, Дух, воля и тяло. Който Бога си възлюби, всичко що в ума му дойде, ще е позволено и ще има, но преди да си Го възлюбил, мисли какво правиш!

Безкрайно внимателен трябва да бъде човек днес, когато се свързва с хората - да знае какво прави, какво дава и какво взима - разумен да бъде!!! !!! !!!

КАЖИ ЗА ВСИЧКО, ОТ КОЕТО СЕ ПРИТЕСНЯВАШ: ЛЮБОВТА ИДЕ! - и толкоз.

Човек е дошъл на земята, за да придобие това, което му липсва, но малцина разбират, че им е нужно ЗНАНИЕ, за да изпълнят ЗАКОНИТЕ, за придобиване на ПРОМЯНАТА - това са новите и чисти мисли, чувства, слова, желания и дела.

Изкуство е да знаеш как да служиш на Бога, ближния и себе си!

Богатство е да можеш да възприемаш, оценяваш и прилагаш любовта! Индикация: МЧСДЖКТ означава: мисли, чувства, слова, дела, живот, контакти, тяло. Или: МъЧа Се Да Живея Както Трябва!

ЛЮБОВТА Е ДОШЛА КЪДЕТО МЧСДЖКТ СА СВЕТЛИ, ЧИСТИ, НОВИ, ПРАВИ И ДОБРИ. Любовта открива Доброто в човека.

Беинса Дуно: Защо се раждат хората? - ЗА да изпитат Божиите Блага и Божията Милост. Доброто е вложено в нас и сме длъжни да проявяваме и прилагаме - то е основата на живота. Мостът между Мисли и Чувства, между Чувства и Постъпки трябва да е ЗЛАТЕН!!!

КАКВО НЕ ИСКА ДА РАЗБЕРЕ ДНЕШНИЯТ ЧОВЕК: Разликата между Старият и Нов живот е съществена: новият живот във старата форма не може да остане, т. е. Новият човек не може да живее във формата на стария материалист. Когато Новият човек овладее старата си форма, трябва да изпусне живота от нея и да го вкара в новата форма на Духовния човек - така се върви към Божествената форма и се нарича ЧИСТЕНЕ ЧРЕЗ ВЪЗДЪРЖАНИЕ И ПОСТОЯНСТВО ЗАВИНАГИ!!! Заблуждава се, който мисли, че като Духовен може да живее в старата форма със стария живот съвместно, без ПРОМЯНА. ЖИВОТЪТ Е НАД ВСИЧКИ ФОРМИ!!!, УСЛОВИЯ и ВЪЗМОЖНОСТИ: той самият носи в себе си условията и възможностите - имаш ново знание, мъдрост и любов, и повече истини знаеш: моментално Нова, Висша Чистота си дал на ума, сърцето, Духа и Душата си и това мигновен-но рефлектира и в тялото, защото си се развивал цялостно. СЪЗНАТЕЛНО И С ЛЮБОВ РАБОТИ ВЪРХУ ТОТАЛНАТА ПРОМЯНА. Всеотдайно се променяй паралелно, успоредно с постоянство за Хармония - всичко като Едно да бъде, като Едното да бъде, в Единство, като сетива и МЧСДЖКТ. Нищо да не изостава за сметка на друго и в Трите Свята. Трудно е, но носещо неимоверно много блага, щом Хармонията се спазва. Чистотата е най-нисшата Степен на Славата, а до последната се стига, като Чистотата мине през Светлината и Виделината!!! Там където Хармонията се нарушава, не се нарушава Хармонията, а човек се нарушава в чистотата си, защото Хармонията нищо в Космоса не нарушава. И в човекът я има съвършена и славна, но забулена е и закрита от нечистотата на негативното...

Беинса Дуно: Мухите са ревизорите на човека за неговата Чистота: кацат ли го нечист е; отбягват ли го- чист е. Чрез човека те се освобождават от електричеството, което пък на човека служи. В мръсният е малко и той от него се нуждае, защото му го и предават...

ДОБРО + СЪЗНАНИЕ = РАСТЕЖ

ДОБРО + СВОБОДА = РАСТЕЖ

ДОБРО + СМИРЕНИЕ = РАСТЕЖ

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...