Jump to content

Предназначението на човека


Recommended Posts

Предназначението на човека

Човек е свещ запалена,

която вечно ще гори.

Само в правият път е

Божието Благословение.

Беинса Дуно.

Предназначението на човека е да ПРИЛАГА - твори, гради, създава и осъзнава - така изглежда ПЪЛНАТА ЖЕРТВА, за да е осмислена тя!

Да живееш само, защото си жив е по-добре да бъдеш луд...

Когато сте на кръстопът и не знаете какво да правите, помислете за Бога и Му се ПОМОЛЕТЕ!!!

Беинса Дуно: Колкото по-високо е Съзнанието на човека, толкова по-близо е той до своето Предназначение. Не всеки човек е разумен, тъй както не е вярно, че човек е разумно същество по ДАДЕНОСТ!!! Би могъл, ако го знае, но за да знае, трябва да има Знанието, т. е. без Знанието никой не може да бъде разумен!!! !!! !!! Без Знанието как ще осъзнаеш, че Знанието е ценно, нещо висше и го разбереш! На повечето разума не харесва. Какво от туй, че знае, ако самото приложение не го пленява или не го примамва. Човек не се съблазнява от Разума и толкоз, и затова страда. Никъде не е казано, че Разумът е всичко - има разлика между разум, Разум и РАЗУМ. И той като съзнанието е низш, нисш и висш.

Никъде не е казано,че разумът е всичко - това се крие от векове!!! Знание и знаене още не са достатъчни. Има още ЗНАМ, ИСКАМ И МОГА и на края е РЕШЕНИЕТО ДА ГО СТОРИШ!!! т. е. приложението е ВСИЧКО!!! Хубаво е да си разумен, но не е лесно. Трудното му е в “раз” - НАЙ-ТРУДНОТО НЕЩО, НА СВЕТА Е, ЧОВЕК ДА БЪДЕ ИСТИНСКИ РАЗУМЕН!!! По - е лесно да се обясни, какво не трябва да се прави, отколкото да обясниш на човека, какво трябва да прави...

ЧУЙТЕ И ГО СПАЗВАЙТЕ (само за желаещите да прилагат): ЛОШОТО НЕ ТРЯБВА ДА ПРАВИТЕ, но тук границата е много тънка и често незабележима. ПОЧТИ НЕ ТРЯБВА ДА СИ ЧОВЕК, А БОГ. “Р”-то е много трудно в Разум, а след него “аз” и “ум”. Какви дадености само!!!

Няма да сгрешим, ако изведнъж кажем: Предназначението на човека е да бъде всякога РАЗУМЕН!!! А за АЗ и УМ са необходими целият ум на света и любов към Бога да имате, т. е. към ВСИЧКОТО! А това не е за всички... Хората не обичат да учат и четат, хората не се интересуват от знанието и неговото приложение, защото са млади Души и Духове... Проблемът тук не е толкова до Съзнанието или Предназначението или Разума, колкото до ПРИЛАГАНЕТО!!! Който ПРИЛАГАНЕТО ИЗБЕРЕ ЩЕ ПОВДИГНЕ СЪЗНАНИЕТО СИ И ЕТО, ЧЕ САМ ОТКРИЛ Е ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕТО СИ В СВОЯ ПЪТ!!!

Беинса Дуно: Да погребеш ближен е дълг, но да РАЖДАШ е Дълг, и осъзнато да се самовъзпроизвеждаш е ДЪЛГ!!! Това е приложение и трябва винаги да е и в Трите Свята едновременно!

ВСИЧКО, И ДОБРО и ЛОШО ПРАВЕТЕ С ЛЮБОВ. Каквото и да правите, правете го с любов. И щом приложите Любовта сте свободни да правите каквото искате. Всичко правете с любов: ПОСТИГА СЕ КАТО СТАНЕШ ПРОВОДНИК НА ДОБРОТО!!! !!! !!! Бъди от страната на Бога - по-добре е, отколкото на нечия друга, която и да е!

Беинса Дуно: И Бог понякога се гневи, но с любов!!! Където е Любовта и щом Любов има ВСИЧКО Е ДОБРО И НА МЯСТО. Без Любовта, на мястото на Доброто идва лошото.

Спасението на човека е в разбирането на Любовта -като ПРИЗНАВАНЕ, ПРИЕМАНЕ, ПРОМЯНА, ПРИЛАГАНЕ, ПОЗНАВАНЕ, ПОСТИГАНЕ - както към Бога!!! !!! !!! Седмото е в заглавието.

Беинса Дуно: В колелото спиците, които излизат от центъра го въртят, но една, ако се счупи, липсва или повреди, всичко рухва, т. е. САМО СЪБРАНОТО, А НЕ РАЗДЕЛЕНОТО, т. е. ОБЕДИНЕНОТО, А НЕ РАЗКЪСАНОТО -всичко под една идея да е - БОГА!!!, е вече Дело с резултат, акт, действие, приложение. Важното е да няма отделяне от Общият Център на Живота!!! !!! !!! Ръководещото е да си наясно с Предназначението си - цел, смисъл, път, идея да имаш, което да те води в посоката - тук различия не се допускат. АКО СВЕТЪТ СЕ ЗАВЪРТИ ОКОЛО ЛЮБОВТА, ЕФЕКТА ЩЕ Е ПОРАЗИТЕЛЕН!!!

СЛОВО + ЕВОЛЮЦИЯ = ГРАДЕЖ

ЗНАНИЕ + СВЕТЛИНА = ГРАДЕЖ

ЗНАНИЕ + ДВИЖЕНИЕ = ТВОРЧЕСТВО

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...