Jump to content

ЧОВЕКЪТ Е БОГ, А НЕ ПОДОБИЕ


Recommended Posts

ЧОВЕКЪТ Е БОГ,

А НЕ ПОДОБИЕ

(ЗНАНИЕ + ИНТУИЦИЯ = РАСТЕЖ)

Тези девет те правят човек, но свързани с Бога:

БОГ е, който умее:

- ДА СЛУЖИ

-ДА УЧИ

- ДА РАБОТИ

- ДА БЛАГОДАРИ

- ДА СЛАВИ

-ДА ЛЮБИ

-ДА ДАВА

- ДА СЕ МОЛИ

- ДА Е БУДЕН

Беинса Дуно: “Денят на Бога” не е нищо друго освен ВЪЗМЕЗДИЕ ЛИЧНОСТНО НА ЧОВЕКА - КАКВОТО СЪТВОРИЛ СИ СИ ЗА СЕБЕ СИ, ЗА ТЕБЕ Е!!! !!! !!!

Който така работи ще има Светлина, Въздух, Вода, Топлина и Храна, а това е всичко, което му трябва на човека в МЧСДЖКТ, за да бъдат те каквито трябва..., т. е. НЯМА КАКВО ДА НЯМАШ - тогава си бъди различен и не се страхувай. Човешка слабост е да си препълва джобовете, запасявайки се за бъдещето, без да осъзнава, че може и да не го дочакаме с този си начин на живот, т. е. едва ли ще му се наложи да използува или всичкото ще му трябва. Странно “животно” е човекът - трупа като че ли ще живее милион години, а живее сякаш ще умира утре... Кое той не разбира или ние...?

Беинса Дуно: Да обърнеш човека към Бога в самия него и да преработиш неговите разум, съзнание и тяло, да го преобразиш чрез промяната, е труд милионгодишен и всеки, който се заблуждава, че е постигнал, се заблуждава, едва прохожда и това не разбира. Не е дадено на всеки да бъде учител, месия или водач - само такива могат да излизат навън от себе си и да учат и поучават хората. Минава се през учител, за да стигне човек до Бог да бъде, в Бог да бъде, ЕДНО ДА БЪДАТ!!!

УЧИТЕЛ Е, КОЙТО СВЕТЛИНА, ТОПЛИНА И СИЛА ИМА, синхрон и хармония в МЧСДЖКТ, както и придобил е вече любовта, мъдростта и истината и работи с тях свързано, заедно, успоредно, паралелно и едновременно!!!

Сега човекът е проводник и канал на Божественото като блага, енергии, дадености...

Бог от човека Три неща иска:

- Да бъде здрав.

- Да работи за Него.

- Да Го обича.

ЧОВЕКЪТ НЕ Е РОДЕН ДА ЖИВЕЕ ЗА СЕБЕ СИ, А ЗА БОГА: ЖИВЕЙТЕ И УМИРАЙТЕ ЗА БОГА. Който умира за ВЕЛИКОТО минава от по-нисък към по-висок свят.

Беинса Дуно: Един единствен начин на живот дава Смисъла на всеки ЖИВОТ: ТОЧНО, КОГАТО СИ ЗДРАВ ЩЕ СЕ ИНТЕРЕСУВАШ ЗА ЗДРАВЕТО СИ, ЗА ДА НЕ БОЛЕДУВАШ НИКОГА!!! !!! !!! - това е разковничето на голяма част от Щастието! Дошъл си да учиш, работиш и служиш, а редът за Познаване е: себе си, ближния и Бога, но за да стигнеш до Познаването ще правиш всичко с Бога, после навън и накрая за себе си!!!

САМОТО СТАРАНИЕ, УСИЛИЕ И УПРАЖНЯВАНЕ ДА БЪДЕШ БОЖЕСТВЕН, ВЕЧЕ ТЕ ПРАВИ БОЖЕСТВЕН -това е Новата Вяра, Новото Отношение, Новото Съзнание, равно на Новия Живот!!!

Важно за човекът е да знае - до къде е той и от къде започва Бог да му помага! Бог Възраства, Развива, Пречиства и Дава нещата, а от теб се иска да провеждаш и сееш Божествено Божественото!!!

Беинса Дуно: Човек разваля света и човек го оправя.

Човекът развалил е светът и човекът ще го оправи, за да се научи, на него да разчита. Бог мостове непрекъснато му създава, за да може Новия човек да управлява, а не да разваля!

ЧУЕШ ЛИ СЕ ДА КАЗВАШ: БОГ Е МИЛОСТИВ! - ТИ СИ ГО ПОЗНАЛ!!! !!! !!!, т. е. страданията през които си минал се считат за достатъчни и си готов за Духовния живот. Човек не е фактор в своя живот! - той е само изразител, Син и проводник на Онзи, който Бог се нарича и работи в него!!!

Трудно смилаемо противоречие: Мъчно е да обясниш, защо даден човек ти харесва и защо друг не ти харесва. И най-харесваният понякога не постъпва добре и най-лошият понякога постъпва добре. ДОБРЕ И ПРАВИЛНО НЕ Е ЕДНО И СЪЩО ЗА ВСЕКИ!!! Лошото и Доброто не представят самия човек, нито дават представа за него... Отговорът е:

- Без правилни отношения към Бога не можеш да разбираш хората, затова ВИНАГИ ИЗЯСНЯВАЙ ОТНОШЕНИЕТО И ВРЪЗКАТА СИ КЪМ ПЪРВАТА ПРИЧИНА.

- Без правилно отношение към Бога не можеш да разбираш и себе си: в заблуждения живеят хората, отричащи и неприемащи Бога.

- От всеки се очаква принос, колкото и малък да е в Божествен план, за да напомняш на Бога, че се стремиш към Образа и Подобието, което беше...

Беинса Дуно: ВРЪЗКАТА С БОГА Е ДВУСТРАННА, ОСЪЩЕСТВИМА И РЕАЛНА, САМО КОГАТО САМ ПОСТИГНЕШ ВЪТРЕШНА И ВЪНШНА ЧИСТОТА, СВЕТЛИНА И СВОБОДА, т. е. вече си без Карма - само такъв ще се доближи до честотата на Висшия Разумен Свят, тогава ще видиш Висшите Разумни сили и те ще ти обърнат внимание!!!

Беинса Дуно: Връзката с Бога съществува за всеки още със създаването му при Сътворението, но ТОВА ТРЯБВА ДА СЕ ОСЪЗНАВА, РАЗБИРА, ПРИЛАГА: искайте, търсете и се молете!!!

Беинса Дуно: Връзката с Бога е Слънцето, но и него

съзнателно дръжте в мисълта и сърцето, за да сте в постоянна хармония, а ти непрекъснато се усъвършенствувай.

Беинса Дуно: Само ПРАВАТА МИСЪЛ, макар и понякога да ви се струва еднообразна и скучна, ще ви задвижи към Бога!!! Еднаква е ЗАДАЧАТА на всеки: ДА СЛУЖИ!!! Условията са, и добри, и лоши, но никога фатални и катастрофални. Предвидено е точно ти да издържиш, но от теб зависи...

Беинса дуно: Всички състояния на човека се дължат на неговите мисли и чувства, а те според Знанието му са - положителни и отрицателни. Който знае минусите да превръща в плюс е щастлив. Търсете да учите, служите и прилагате Знанието си и Щастието само ще дойде, защото ЩАСТИЕ БЕЗ ЗНАНИЕ НЯМА!!! !!! !!!

ИНТУИЦИЯ + ЗНАНИЕ = УСЪРДИЕ

БУДНОСТ + ЗНАНИЕ = УЧЕНЕ

ДУХОВНОСТ + ЛЮБОВ = ПОЗНАВАНЕ НА БОГА

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...