Jump to content

СЛАВА = НАЧИНЪТ МАСИТЕ ДА ПОВЯРВАТ В НЕВЪЗМОЖНОТО


Recommended Posts

СЛАВА = НАЧИНЪТ МАСИТЕ ДА

ПОВЯРВАТ В НЕВЪЗМОЖНОТО

СВЕТЛИНА + ДОБРО = ОЧОВЕЧАВАНЕ

БУДНОСТ + ДОБРО = ПРОСВЕТЛЯВАНЕ

СВЕТЛИНА + ЗНАЕНЕ = ПРОСВЕТЛЕНИЕ

Що му трябваше на онзи свят да обяснява на човека, че е ОБРАЗ и ПОДОБИЕ. Вместо да му даде кураж, това сякаш го запря...

Защо човек не мисли? - Потресаващо е заключението: ОКОЛНИТЕ НА ЧОВЕКА СА МУ В ПОВЕЧЕ. Използува ги за сравнение, но за да излъчи себе си. Целият живот на човека е една ДЕМОНСТРАЦИЯ, изкуственост. Личният живот на човека е слаб, но защо той не се отказва...

ВСИЧКИ ИМПУЛСИ - СИЛИ - ЕНЕРГИИ ОТ КОСМОСА АТАКУВАТ ВСЯКА ФОРМА И ДО ЕДНА СЕ СТРЕМЯТ КЪМ САМОУТВЪРЖДАВАНЕ, ФОРМАТА ДА Е САМО ЗА ТЯХ, САМО ТЯХНА; ТЕ ДО ЕДНА СЕ СПРАВЯТ С ПО-НИСШЕ-ТО, КОЕТО СА ЗАВАРИЛИ!!! !!! !!!

Какво очаква се тогава от един образ и подобие като форма и празна камбана, която освен да “звека”, всичко може да задържи и има, но не го прави...?

Да живееш в Ад прекрасен не умееш, а ще се справиш ли в Ад ужасен?

БОЖИЯТ ПЛАН ЗА ЧОВЕКА Е: Всеки сам със своето Съзнание като специфичност и индивидуалност (даденост), различна от всички останали, да върви по стъпалата на Духовното и Материята и живее чрез доброто и любовта, ако иска да разчита на Успеха, който само Бог дава и осигурява... Ще стане когато:

- Съдбата си одобриш,

- Кармата си изчистиш,

- Живота си Духовен сториш,

- И останалото оставиш на Бога (не Му пречете, ако не можете да Му помогнете). Не допускайте никога през мисълта ви да мине въображаемата лудост, че сами сте създали всичко това - ПОГРЕШКА Е!

Мозъкът провежда Светлината, Мислите - топлината, Сърцето - въздухът, Любовта - водата, Стомахът - храната, Тялото - Живота. Еее, кой си ти! ПРОВОДНИК НА БОЖИИТЕ БЛАГА ЧРЕЗ ДУХЪТ МУ, Божий ИНСТРУМЕНТ! Сам да се създадеш не е възможно. Можеш да се пресъздадеш върху вече стореното и даденото, но изобретението ти - предварително ти съобщаваме-, няма нищо да струва.

ЗАТОВА ЗАПОМНЕТЕ: БОГ Е, КОЙТО ВСИЧКО ЧРЕЗ ЧОВЕКА, ПРАВИ ЗА ЧОВЕКА!

За да е възможно това, от човека едно се иска и очаква: АБСОЛЮТНА ЧИСТОТА ЗА НОВА ЧЕСТОТА!!!

Най-първото човек не знае: ДВИЖИ ЛИ СЕ ИЛИ НЕ, И КАКВА Е СКОРОСТТА ПРИ КОЯТО ВСЯКО НЕЩО СЕ ПОСТИГА + време, място, кой и условия като дадености и възможности. Скоростта не е изразена в цифри, а се нарича - !!! БАВНО!!! Не бързай! Всяко движение различно от “бавно” е спъване и след това падане.

ПОМНИ: БОГ РАБОТИ... БОГ Е ФАКТОРЪТ... А ЧОВЕКЪТ - УЧАСТНИК. МИСЪЛТА, ЧУВСТВАТА И ИДЕИТЕ ЗА ЧОВЕКА ИДВАТ ОТГОРЕ!!! !!! !!!

Кое е за предпочитане?

- Смъртта пред живота в недоволство или

- Живот в доволство пред смъртта? - Не ще ви пропуснат и двете, но нека отсега се знае: ГОРЕ НЕ Е ЛЕКО!!!

Беинса Дуно: Грешката на човека по отношение на Бога е в осланянето, в очакването, но за миг си представи, че веднъж Той реши и ЗЛАТНА ВИТОША ти подари, какво ще правиш! Чуй:

- Или ще ти я вземат...

- Или ще я пропилееш...

- Или златото нищо няма да струва, защото ще се обезцени. КАКВО ИМАШ? Всичкото богатство на света в себе си носиш и Новото - току-що придобитото ти се подава всеки миг. Не носи материалното в ума си и сърцето си, ще се поболееш.Каквото и да имаш РАЗ-бери РАЗ-бойниците и РАЗ-ДАЙ!!! После небето погледни и благодари на Бога, за всичко онова, което имаш и никой не може да го вземе:

Благодаря ти за всичко Господи!

ЩЕ СЛУЖА НА ВОЛЯТА ТИ И ЩЕ ТЕ СЛАВЯ ВО ВЕКИ. АМИН.

БЛАГОДАРЯ ТИ ЗА:

ДУХ СВЯТИЙ И ДУХ МОЙ:

ЗА

- Слънцето, Луната и Земята!

- Светлината, Топлината и Храната!

- Въздуха, Праната и Водата!

- Мисълта, Чувствата и Делата!

- УМА, СЪРЦЕТО И ДУШАТА!

- ЗА ТРИТЕ СВЯТА!

- За Любовта, Истината и Мъдростта!

- За Здравето, Силата и Младостта!

- За Съзнанието, Разума и Доброто!

- За Чистота, Вярата и Волята!

- За Хармонията, Красотата и Тялото!

- За Свободата, Словото и Славата!

- За Мира, Покоя и Честотата!

- За Избора, Отговорността и Тишината!

- За Молитвата, Медитацията и Музиката!

- За Главата, Ръцете и Краката!

- За Мисълта, Вибрацията и Дишането!

- За Правдата, Възмездието и Справедливостта!

- За Съвършенството, Безсмъртието и Вечността!

- За ЗНАНИЕТО, СИНА и ТЕБЕ САМИЯ! АМИН Закон: БОГ ЗА ВСЕКИ Е ТОВА, КОЕТО ТОЙ МИСЛИ ЗА НЕГО!!! !!! !!!

БОГ Е ВЪВ ВЪЗ-ДУХ-А?, а ти не знаеш още да дишаш, не се научи...

Диша се: бавно, плавно, тихо, меко, леко, дълбоко, равно, съзнателно, ритмично, хармонично, право и правилно е това, ако редувате - веднъж за ума и Духа, втори път - за Сърцето и Душата, но Духовно, Молитвено и Будно, нещо да не изтървеш.

И като ти кажат “въздухар” не се обиждай. Какъв въздухар си, а не знаеш как се диша ВЪЗДУХ! Те не знаят нашата тайна... Не я споделяй, за да си свободен. А те те подсещат.

Къде е ИЛЮЗИЯТА? - Бог работи непрекъснато, но човека няма как да накара, щом това противоречи с твоето разбиране. Бог не се меси...

ЧОВЕК НЕ ЗНАЕ -ТОВА Е ИСТИНАТА!!! !!! !!!

Загадката на доволството е: да преместиш, да свършиш, да решиш една своя задача, да отстраниш един свой проблем - от олекването в бройката, ти става вълшебно, т. е. тайната на доволството се крие в УСПЕХА ДА ПОСТИГАШ, но преди това - В ЖЕЛАНИЕТО ДА ГО НАПРАВИШ, а преди желанието - САМОТО ЖЕЛАНИЕ ДА Е ДУХОВНО...

ЖИВЕЙ ЗА МАЛКИТЕ ПОСТИЖЕНИЯ, НО В ЦЕЛОКУПНИЯ ЖИВОТ!!!

Тайната на неблагополучието и недоволството е - човешката слабост да внася СВОЕТО РАЗБИРАНЕ във всеки житейски проблем, в който Бог отсъствува. Личният елемент най-често е причина за разногласията и противоречията, когато си скъсал с Цялото. Поради неразбиране на собствения живот, поради липсата на знание, Душата ти е гладна, ти живееш в животното, в нисшето. Човек живее по настроение - днес един, а утре друг, но никога НОВ! Едно не разбра той, че каквото и да избере да прави, винаги попада на Духовното. Ограничаващият личен момент те вкара в неправилната форма, достъпна за нисшите форми на живот, които не я оставят намира и вечно я атакуват, търсейки утвърждаване!!! Във висшите Духовни форми нисшето не може да влезе, защото не го достига - непоносима му е вибрацията, чистотата.

Всезнаещ и все знаещ е човек, а се чуди, че не му върви - ето я заблудата на мисълта: всичко ни е наред, а страдаме. Който запомни, че с несъществените желания не се живее, има шанс да оцелее...

Беинса Дуно: Две същества в човека се състезават за имащия отвън; два гласа в тебе не спират да казват на всяко нещо ДА или НЕ... Има секунди, минути, часове и дни в живота на човека, в които работят отрицателните числа и с времето определено за тях, човек не може да свърши нито едно добро дело, а напротив, ще го сполети зло задължително...

ВСЕКИ ДАДЕНОСТ В СЕБЕ СИ ИМА НЯКАКВА И ГОЛЕМИНАТА Й ЗАВИСИ ИЗЦЯЛО ОТ ТВОЯ ПРОЗОРЕЦ -каква светлина през него пропускаш. ОТКРОВЕНИЕТО Е ОГРАНИЧЕНО...

ЧОВЕК ГУБИ ЖИВОТА СИ, НО ПАК ГО ПРИДОБИВА ОЩЕ НА ЗЕМЯТА, ПОПРАВИ ЛИ ОТНОШЕНИЕТО СИ КЪМ БОГА.

БОЖЕСТВЕНОТО В ЧОВЕКА НЕ ТЪРПИ ЗАПОВЕДИ, НО И НЕ ЗАПОВЯДВА!!!

Закон: КАКВОТО САМ НАПРАВИШ, САМ ЩЕ ИЗПРАВИШ - Сам се наказваш!!!

Мъдрост: Малък е човек и на малкото трябва да умее да се радва. Не хвърчи по високото, мащабното, огромното и бляскавото, за да запазиш Хармонията в себе си. Нищо в пълнотата му не искай и винаги започвай от малкото. Бъди последен, слуга и малък, за да разбереш някога, че си бил през цялото време Пръв, Голям и Господар. За целта прави всичко с будно съзнание и любов за добро и нямай грижа как ще се случи!!! Расте се с постоянство и никога рязко и на отскоци. Не ламти за велики, грандиозни и невъзможни неща. Имай една идея в себе си, но да е вечна - неизменна, неизпълнима и непостижима, за да е неразрушима и да те държи в будност. В своята банка нещо ново непрекъснато слагай и то да е добро и добре и не бързай в нищо!!! Всичко изведнъж не пожелавай! Степенувай нещата по важност и в чуждото не гледай! Отвън няма нищо, което в себе си да нямаш.

Всичко висше, което неправомерно желаеш, знай!, че условията за него сам трябва да създаваш, за да ти се даде. Сега, ако ти се дадат, няма да понесеш и ще изгориш, т. е. няма да те ползува. Смисълът е сам да разбереш, че не е необходимо нищо да ти се дава, всичко в себе си имаш, но непроявено и ти си който ще го пробужда, когато му дойде времето. НЕ Е ПРАВА МИСЪЛ ДА ПРИДОБИЕШ ИЗВЕСТНО БЛАГО ПРЕЖДЕВРЕМЕННО -ще страдаш, още не си му се нарадвал и ще го изгубиш...

САМО ПАСИВНИЯТ ЧОВЕК МОЖЕ ЛЕСНО ДА ВЪЗПРИЕМЕ ВИСШИТЕ КОСМИЧЕСКИ ЕНЕРГИИ И ДА СЕ ПОЛЗУВА ОТ ТЯХ!!! - ето една Истина, която, ако не разбираш, можеш да се самоубиеш при употреба и липса на знание.

ОСТАВЕТЕ ЧОВЕКА! НЯМАТЕ ПРАВО ДА СЕ МЕСИТЕ ОСВЕН, АКО ВРЕМЕТО, МЯСТОТО И УСЛОВИЯТА ЗНАЕТЕ И ПОЗНАВАТЕ, т. е. МОМЕНТА КОЙ Е - това е трудно за всинца ви: РАЗУМНОСТ СЕ ИСКА ОТ ЧОВЕКА КЪМ ЧОВЕКА: само ако можеш да оправиш една работа, вземи участие в нея; не можеш ли - стой настрана!

Приятел и помощник може да е само онзи, който ПОСТОЯННО ВНАСЯ ДОБРОТО У ЧОВЕКА, А ИЗНАСЯ ЗЛОТО НАВЪН.

РЕШЕНИЕТО СЕГА Е ПРАВО (не внася старост), но губиш младостта си веднага, щом го оставиш за утре!!! !!! !!!

Беинса Дуно: Никога, ама никога хората не учи - ЩО ПОД СЛЪНЦЕТО ИМА! Никога не управлявай, не командвай и не проповядвай - ЩО ПОД ДУХОВНОТО СЛЪНЦЕ ИМА! Никога не мисли, че някога ще изненадаш с Духовното или БОжественото - ЩО ПОД БОЖЕСТВЕНОТО СЛЪНЦЕ ИМА!

Отношението на човека към Бога е право и добро, когато МЧСДЖКТ му са прави и добри. Първо за себе си бъди прав в МЧСДЖКТ (вътре), ЗА ДА БЪДЕШ ТАКЪВ И

ЗА БЛИЖНИЯ (отвън), т. е. РАЗШИРЯВАЙ СЕ, ЗА ДА ПРЕГЪРНЕШ ЛЮБОВТА!

Научете се да благодарите в Трите посоки:

- На помагащите,

- За Страданията и

- На Бога.

Сега благодарил си на всички за всичко.

ВСИЧКО СЕ СВЕЖДА ДО ТОВА: КАКВО ЧОВЕК ИСКА ДА ПОСТИГНЕ!!!

В Дзен е известна една коана (приказка-мъдрост), отнасяща се за давещият се човек - какво изпитвал при давенето? - СТРАШНО МНОГО ИСКАЛ ДА СЕ ИЗДИГНЕ НАД ВОДАТА И ГЛЪТКА ВЪЗДУХ ДА ПОЕМЕ: ето го ОТГОВОРЪТ на въпроса “Какво трябва Бог да бъде за човека?”, т. е. БО ИН РА: Не гледането на гола жена е порочно, а наслаждението от ниските намерения Грехът е започнал с въпрос...

В друга Дзен коана се разказва още за двама монаха, които по пътя си вървяли и в един момент пред някаква огромна капна локва хубава жена съзрели и единият отишъл, взел я на ръце и я пренесъл на другата страна, след което се върнал при приятелят си. На монасите е забранено да се докосват до жена, а тази била и красива: после дълго вървели.

- Защо го направи? - попитал другият неиздържан...

-Аз отдавна я оставих, а ти още я носиш... - му отвърнал Спасителят.

КАКВО ЖИВЕЕШ? - е въпросът...

ВСИЧКО Е. Било и ще бъде не е имало. ТВОЙ Е ИЗБОРЪТ, ДОКАТО ИЗБЕРЕШ ПРАВИЛНИЯ... Начало и край няма: ВСИЧКО Е... Просто БЪДЕТЕ... Такива каквито сте, сте прекрасни. Човекът е ЦЕНЕН.

В него Бог живее, Синът Му - Мисълта и Духът - енергията.

БОГ: ИЗБОРЪТ В ДОБРОТО Е МОЕТО УЧЕНИЕ. ОТ ВАС ДА ГО ПРИЕМЕТЕ И ПРАВИТЕ, ЗА ДА МЕ СЛАВИТЕ - Е МОЯТА ВОЛЯ И ВИСШЕТО СПАСЕНИЕ ДО ГОРЕ!!!

ДОБРО + ИСТИНА = ДУХОВЕН ПЪТ

БУДНОСТ + СМИРЕНИЕ = РАЗУМНОСТ

СВЕТЛИНА + ДВИЖЕНИЕ = ВИБРАЦИЯ

СМИРЕНИЕ + ЗНАЕНЕ = ИЗБОР

ЗНАЕНЕ + СМИРЕНИЕ = ПРАВИЛЕН ИЗБОР

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...