Jump to content

ЗАГАДКАТА БОГ (ръката)


Recommended Posts

ЗАГАДКАТА БОГ

(ръката)

И синовете и ангелите паднаха,

 всеки в своите светове,

но сами трудно ще се изправят

без Отца си.

Беинса Дуно.

Мъж и жена бъди, МЪЖЕНА СИ: мъжът в жената се оглежда и коригира, и жената в мъжа се оглежда и поправя... Никога не се смущавай, че нещо не е както трябва. Бог ще нареди, ако трябва и собственият ти враг да ти помогне и да те обикне, ако трябва - неочаквано и належащо дори, щом ти от едно нещо се нуждаеш... и това ще стане точно, когато ти най-малко очакваш или въобще не си и предполагал... и ти ЖИВОТ ЩЕ ИМАШ ПРЕИЗОБИЛНО!

Бог ЕДИНСТВЕНИ е създал Положителните, Красивите и Великите НЕЩА, а всичко останало е човешко изобретение. ПРАВАТА МИСЪЛ Е ОТ ОТЦА!

Беинса Дуно: Бог винаги знае от какво нуждаеш се, какво нямаш, какво ти трябва, какво не ти достига и ти го дава, а ти благодари Му и оценявай всичко ще взел си. Ако земните работи не разбирате, как ще разберете небесните!, т. е. очаква се от всеки поотделно материалното и духовното заедно да води и държи, и към Бога върви. Така Светлината често се коментира и често се греши, но не се разбира, защото едновременно е отвън и отвътре, горе и долу, наоколо, т. е. спецификата й е външна и вътрешна - най-общо, а дали е реална, това е друг въпрос...

Бог отгоре Редът и Мястото на всеки човек определя - къде до Него да стои, а долу чрез полюсите ще учите Божието Слово, Божията Любов, Божията Мъдрост, Божията Истината т. е. Божиите ДОБРОДЕТЕЛИ!!! Така всеки, който се научи да работи ще е минал през грозното, а Бог изпитва човека, как ще се справи и като грозен и като красив - според минали заслуги. Човек Божиите Дела започва, разработва и прилага, а Бог ги завършва, т. е. РАЗУМНОТО НАЧАЛО У ЧОВЕКА (учащ и работещ по Божията Воля) ще довършва работите си докрай с помощта на Бога, защото ПЪРВО САМ СИ Е ПОМОГНАЛ!!!

Само с право и правилно отношение към Пра Първата Причина ще видиш простряна Божията Ръка над себе си. Тя и сега е простряна, но ти не я виждаш, не си готов. Ръката на Бога е над Природата, живота, хората и всичко. Към тези четири, който поправи отношението си да очаква Божието БЛАГОСЛОВЕНИЕ да го посети. Не позволявай нищо да спира ДВИЖЕНИЕТО ТИ КЪМ БОГА, ангелите и ближните!!! Всичко едновременно -напред и нагоре, тук и сега, вън и вътре, по време и място ТИ с БОГА в Трите свята търси и укрепвай ВРЪЗКАТА СИ С ОТЦА чрез Мъдростта, Истината и Любовта в ума, сърцето, Духа и Душата си. Тогава и да сгрешиш и да паднеш, не се страхувай, изправи се отново и се поправи, и продължи - ТИ СИ ДУХОВЕН!!! Бог допуска да сгрешиш, но не желае спасителите от злото на злото със зло да отвръщат.

БОГ: КОГАТО СЕ СЪБЛЕЧЕТЕ БЕЗ ДА СЕ СРАМУВАТЕ, ТОГАВА ЩЕ МЕ ВИДИТЕ БЕЗ ДА СЕ СТРАХУВАТЕ!!!

ЗНАЕНЕ + СВЕТЛИНА = ПРОЯСНЕНИЕ

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...