Jump to content

БОГ Е КЛЮЧЪТ НА ЖИВОТА


Recommended Posts

БОГ Е КЛЮЧЪТ НА ЖИВОТА

Има на земята още хора,

които Все още се чудят –

има ли Бог и Христос,

легенда ли са Те или

действителност!

Беинса Дуно.

Бог единствен има право да се произнася за човешките постъпки, защото е във всеки и вижда всичко както е отблизо. Така и Разумният има право да се произнася за Божиите работи. Бог е единственият капацитет. КОЙТО ИМА ДВЕ МНЕНИЯ ЗА БОГА, НЯМА МНЕНИЕ! За Божиите Работи имайте само едно мнение. Всичко се дължи на Бога, КОЙТО работи в Душата ни... Бог единствен знае на кого какво дава, а най-важното от всичко е време да ти даде да работиш и да учиш: МОЛИ МУ СЕ, ЗА ДА СЕ СЛУЧИ РАСТЕ ДУШАТА ТИ!!!

Беинса Дуно: Скъпоценната руда означава: РАБОТА -УЧЕНИЕ - ДУШАТА - Аз. Бог човекът обича, приравни го със себе Си по образ и подобие и само доброто му мисли, но човекът като Отца ни, не ще да отговори с любовта си... МОЖЕ ЧОВЕКЪТ ДА ОБИЧА БОГА, да Го слави, да Го държи и Мисълта си, да служи на волята Му, да Му благодари и да Му вярва...

РАЗУМ + ЗНАЕНЕ = ЗРЯЛОСТ

 

 

БОГ КАКВО И ЗАЩО НАПРАВИ?

Когато Бог реши да създаде

Света, за любовен обект избра

Той ЧОВЕШКАТА ДУША.

Ако беше приел друго

светът нямаше да съществува.

Беинса Дуно.

Бог Творението си направи и човека в него, за да го развива, а от там и себе си, и Него да развива, но по обратния път. Чуйте ИСТИНАТА: КОГАТО ЧОВЕК ПАДА БОГ СЕ ПОВДИГА И КОГАТО ЧОВЕК СЕ ПОВДИГА БОГ ПАДА. Бог всичко така да става измисли чрез мислите и чувствата Си, а за човека делата остави и чрез постъпките му го следеше как се развива. Човекът вместо работата си да гледа се впусна да открива какво било е в Началото и Бог какво е! А КЛЮЧЪТ БЕШЕ ОБРАТЕН - да тръгне от физическия свят и като премине през Духовния, да стигне до Бога и Неговия Божествен свят. Няма как обратно да стане и бъде... Затова не подозирайте това, което Бог е допуснал: не можете да избегнете това, което ще стане!!!

САМО БОГ ПОЗНАВА КРАЯ, С КОЙТО НАЧАЛОТО ЗАПОЧВА...

ЗНАЕНЕ + БУДНОСТ = МЪДРОСТ В ДЕЙСТВИЕ

 ЛЮБОВ + ЗНАЕНЕ = БУДНА МЪДРОСТ

ЗНАЕНЕ + МЪДРОСТ = ПОСТОЯННА МЪДРОСТ

 

 

БОГ НЕ СЪЩЕСТВУВА,

БОГ СЕ СЛУЧВА!

Когато ти си готов

Бог се случва

а това се преживява!!!

Бог някъде няма - гора и долу: БОГ Е ВСИЧКО ТОВА!!!

Бог не е нещо: Вратата към Него е РАДВАЙ СЕ! Радвай се на всичко - изживявай го!!! Останалото, което те прави сериозен е вредно.

БОЖИЯТ ДАР Е: ОТКРОВЕНИЕТО ЗА БОЖЕСТВЕНАТА ЛЮБОВ!!!

Наблюдавай живота и ще разбереш Бог какво е. БОГ ОЗНАЧАВА ВСИЧКО!!!

Ошо: Ние сме Богове в изгнание, но рано или късно ще си спомним кои сме. Ще стане, когато започнете да наблюдавате себе си и всичко извън себе си!

Човек трябва да ПОЧУВСТВУВА БОГА, а не да мисли за Него.

Ошо: Това е твоето естество и няма нищо за постигане. Между мен, теб, Иисус и Бог няма разлика в естеството и в съдържанието, а формата какво значение има! Разликата е в това, че всички ние сме будни, а ти си заспал, а това е и тъжното. Затова не питай КАК ДА СИ САМИЯ СЕБЕ СИ. ТИ СИ. А питай ме как да станеш БУДЕН?

БУДЕН ДУХОВНО С БУДНО СЪЗНАНИЕ И ЛЮБОВ ПРИЛАГАНА Е ВСИЧКО НА ТОЗИ И НА ОНЗИ СВЯТ. Бъди самият себе си, като нито за миг не спирай да живееш. Това не е възможно като спиш!

ЛЮБОВ + НЕЗАВИСИМОСТ = СВОБОДА

 НЕЗАВИСИМОСТ + ЛЮБОВ = СВОБОДА

 

 

 

БОГ Е ВЕРИЖНА РЕАКЦИЯ..

...НА САМОСЪЗНАВАНЕ

ОТ НИЩОЖЕСТВОТО, КОЕТО СМЕ ДО НЕГО САМИЯ!

Големият въпрос е: ТОЙ ЧИЕ ТВОРЕНИЕ Е? - Така питат малоумните. И каквото и да им кажеш отново започват с КАК? и ЗАЩО?... и край няма любопитството им, защото ненаситна е неграмотността им, т. е. невежи до смърт са.

Сега ние ще питаме, а който има куража нека отговори: себе си не познаваш и не разбираш, че се виждаш и си съвсем близо, но за Бог питаш, може ли? Чуй! Има момент в Знанието, от който нататък каквото и да ти кажат, няма да разбереш, дори и думите да ти звучат познато. За да се уверите и убедите прочете от първата книга закона за Движението № 62.

С Бог всичко е постижимо: Той е Началото и в Края... и в съвършеното и в несъвършеното. Логично следва въпросът: след като Бог прави всичко съвършено, какво е мястото на несъвършенството между хората и от къде се е появило? Уместен въпрос.

- ВСИЧКО НЕСЪВЪРШЕНО Е СЪВЪРШЕНО

- ЗА ДА СЕ УСЪВЪРШЕНСТВУВА И НЕСЪВЪРШЕНОТО

- В очите на Висшият Космически Разум човешкото самохвалство за съвършеност и неповторимост буди съчувствие. Не е ли парадокс да имаш всичко, което и Всичко има, а да си мислиш, че си единствен или че сме само ние. По-вярно е, че Могъществото, Съвършенството и Мъдростта на Бога са недостижими, отколко да си въобразява някой, че е единствен. ЕДИНСТВЕНОСТТА ИМА ДРУГ СМИСЪЛ и тя се свежда единствено до това, че ДВЕ ЕДНАКВИ НЕЩА НЯМА!!! !!! !!!

ЖЕРТВА + СВОБОДА = ИСТИНСКА СВОБОДА

 

 

ВРЪЗКАТА НИ С БОГА Е

НАШАТА МИСЪЛ

От Сътворението на човека до днес

всяка негова мисъл се регистрира

в Космоса: Той е това, което мислим,

чувствуваме, говорим и правим.

Бог: обичайте се синове мои! Вие сте братя!!!

Бог: Ако се виждаше Моето, нямаше да Го питате, търсите или не...

Бог: Мислете ме и ме обичайте с добро и ще Ме видите - това е начина да отворите ТРЕТОТО СИ ОКО - ТАЙНАТА НА МИСЪЛТА!!!

Бог: Молете Ме и Ме обичайте с добро и ще Ме видите! - това е Тайната на МОЛИТВАТА. Когато говорим с добро и любов ще видим НЕВИДИМОТО!!! Тази е и Тайната на Словото!

Бог: Силете Ме с добро и любов и Ме обичайте и ще Ме видите - тази е Тайната на СИЛАТА И ДЕЛАТА.

Бог: Бог съм Аз и Съм Един!

Бог: От Мен са словата, а от вас делата. Движете се! Аз съм Ти и ти си Аз.

Бог: И ще дойде ден когато толкова ще се привържете към Мен, че за друго нищо няма да мислите и само Мен ще викате, Мен ще мислите, Мен ще молите, Мен ще славите, Мен ще благодарите, Мен ще служите и Мен ще любите, за да ви водя в Живот и Истина.

БОГ: ОБЩОТО Е ВАШЕ, а точното е Мое.

Бог: Учете тези, които Ме нямат, да Ме искат, да Ме познаят и добият, за да им се изявя и станат вечни!

Бог: Големият Взрив не е нищо друго освен ГОЛЯМАТА МИ ОБИЧ.

Бог е: - ДОБРАТА МИСЪЛ.

- ОБИЧТА НА СЪРЦЕТО.

- ЧИСТОТАТА НА ДУШАТА.

Бог: Всичко е от Мен родено, всичко Мое е във вас. Всичко Мое е с любов дарено - ДА ВИ ИМАМ АЗ!

ДУХОВНОСТ + БУДНОСТ = УСПЕХ

 

 

БОГ: КАКВО НЕ ЖЕЛАЕТЕ

ДА РАЗБЕРЕТЕ!

Най-верният път към Бога е:

- ОБИЧ КЪМ ДОБРОТАта, ДОБРОТО и

 ДОБРОДЕТЕЛИТЕ, т.е.

По пътя на Еволюцията няма искам и не искам, знам и незнам, мога и не мога, а това е пътя към Съвършенството.

Бог: Което не желаете да разберете, сега ще ви го обясня защо: Ако Моето бе видимо, нямаше да има нужда от въпроси. Ако пък вашето не се виждаше, нямаше да го обичате. Човек обича това, което вижда, видимото. Мен ще обичате като нещо невидимо. ЗАЩОТО МИСЪЛТА Е НЕВИДИМА!!! !!! !!! Аз единствен я виждам. Чувствата ви също са невидими, но вие ги нямате за мен, а трябваше. АЗ СЪМ ПРЕДИ ВСИЧКО МИСЪЛ И СЛЕД ТОВА ВСИЧКО ОСТАНАЛО! Всичко, което не виждате е изпълнено с мисли. МИСЪЛТА Е НЕВИДИМА И СЪЩО ТОЛКОВА МАТЕРИАЛНА КОЛКОТО И ЕНЕРГИЙНА, т. е. ДУХОВНА!!! Словата са видими, защото се чуват и слушат! Такива са и делата, защото по всяко време докато траят те, всичко е резултат, т. е. резултата се вижда! Опасно е днешният човек да вижда Мисълта... Би могло да се случи само на Духовните, но ИСТИНСКИТЕ, защо само те единствени държат доброто в мислите си!!!

Горе затова всичко виждат, защото лошото не познават и само любов се лее безспирно. Горе лошото отвращава, впечатлява и цапа. Човек днес мисълта не вижда, защото е нечистоплътен, т. е. се лошо мисли. Горе на добрите мисли се вярва, защото се чуват, виждат, а лошите дори не достигат, а на земята - лошите мисли само се чуват, виждат (поради ниските им вибрации, които се приемат от хора с подобни на тях) и разбират, а на долните никой не вярва, започва да гледа подозрително, съмнява се, не вярва човек в доброто, когато мислите са претворени в слова и дела.

ТАЙНАТА НА МИСЪЛТА Е: МИСЛЕТЕ МЕ С ДОБРО И ОБИЧ, ЗА ДА МЕ ВИДИТЕ!

Бог: Вие ме мислете с добро и любов към Невидимото, а Аз ще ви го върна във видимото. Мисълта е енергия, затова не я виждате!!! Човешката е материал...

ТАЙНАТА НА СЛОВОТО Е: МОЛЕТЕ МЕ С ДОБРО И ОБИЧ КЪМ НЕВИДИМОТО, А АЗ ЩЕ ВИ ГО ДАМ КАТО ВИДИМО.

Бог: Моят ДАР за вас е ДОБЪР ЖИВОТ - дълъг и блажен, но го пазете от злата мисъл!

ДУХОВНОСТ + ЗНАНИЕ = ИСТИНСКОТО УЧЕНЕ

 

 

БОГ Е ТВОРЕЦ

Първото, основно, най-важно и ценно

качество на Бог е ТВОРЧЕСТВОТО:

Да твори може само имащият Мъдростта за ВСИЧКО! Бог е Изворът на Вселенския Разум, на Вселенския Компютър, на Вселенския Съюз. Всичко от Него блика и в Него се връща. Той е ВЪРХОВНАТА ДУХОВНОСТ, където са ДЪХ, ДУХ и ДУША.

Бог: Аз единствено не се променям. Кръгът Ми е пълен със Светлина и в него нищо не се променя!!! И в човешкото сърце нищо не се променя??? Нищо към Творението не може да се прибавя, нито пък да се извади.

МЪДРОСТ + СМИРЕНИЕ = ВЕЛИЧИЕ

 

 

 

БОГ И ТВОРЕНИЕТО МУ

Ако Бог нямаше,

нямаше да ни има и нас,

защото там където Го няма,

няма нищо!

Как и защо Бог непрекъснато расте и Творението Му еволюира? - Безкрайните възможности на Отца ни са резултат от всички опитности на всички негови творения, т. е. чрез Всеобщата Индивидуалност на всяка Част от Цялото БОГ СЕ САМОЗАСИЛВА.

Чуйте и не го забравяйте: Бог нищо не може да изненада, сюрпризира, учуди, удиви и смае, защото за всичко е подготвен, всичко е от Него самия, и когато ние затваряме вратите си под носа Му, Той се усмихва и ги отваря отново - без да иска разрешение, без да ни пита, без досада, без да се страхува, без да се сърди или обижда, без да съди - ВЕЧНОСТТА Е КРЪГ! Бог единствен покрива смисъла на израза "АЗ СЪМ АЗ".

Три са Мостовете, които Бог хвърля между нас и себе Си:

- Чудото на Милосърдието: Христос да стане и бъде един от нас.

- Безкрайният Дух вселен във всеки от нас.

- Водача на Тайните е част от Божията Същност.

Три са човешките предимства пред тези на останалия свят:

- САМО ЗА ЧОВЕКА Е ЩАСТИЕТО.

- САМО ЗА НЕГО Е СЪВЪРШЕНСТВОТО.

- САМО ЗА СИНА Е ПОДОБИЕТО И ОБРАЗА БАЩИН.

Бог: Творението Ми е добро и корекции не се налагат.

Ще направя и завърша всичко, което обичам с Мъдростта, която имам. Така онзи, който убива, не руши дивните намерения: всичко си има своята роля по време и място. ВСИЧКО СЪТВОРЕНО ПРОСТО СЪЩЕСТВУВА СЪВЪРШЕНО. Промените са във вашия ум - за място, време и форма, във ограниченото ви мислене. Вашето НЕЗНАНИЕ е на място - то ви дава Стремежа да търсите Началото, Произхода и Съдбата си - а това е ПЪТЯ, т. е. какво следва да правим, какво ни предстои и никога да не чакаме наготово.

Научете: ГОРЕ СЪЩЕСТВУВАТЕ ТАКИВА КАКВИТО СТЕ СЪТВОРЕНИ В НАЧАЛОТО НА НАЧАЛАТА - СЪВЪРШЕНИ, а в материята това доказвате, че заслужавате!!! !!! !!!

ДОБРО + ЛЮБОВ = КРЪГОВРАТ

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...