Jump to content

БОГ И ЧОВЕКЪТ


Recommended Posts

БОГ И ЧОВЕКЪТ

Всичко, което е Той, сме и ние...

Можеш да достигнеш Бог и се докоснеш до Него, но не и до очертанията Му. Границите Му са безкрайни. Светлината Му е толкова ослепителна, че ще ви изглежда като мрак, защото безкрайно могъщо е излъчването Му, каквато безпределна е и Добротата Му, в едно с любовта, милостта и смирението, както и човешкото му предпочитание. Безгранична е сянката на светлината Му, която достига и последната звезда, където и да се намира тя.

Всичко, което Бог е, сме и ние, но сянката на Неговите величави могъщия някак по-бледо и тънко се отразява във всичко и във всички нас. Бог е безсмъртен ОТ САМОСЕБЕ СИ - това е Тайната, която ако ви даде, ще осъзнаете мигом какво означава това „от самосебе си“.

Бог е безграничното, а ние граничното. Бог е безкрайното, а ние крайното. Бог е реалното, а ние сенките. Бог е истинското, а ние илюзиите. Бог е богатството, а ние мизерията. Бог е нетленното, непреходното и вечното, а ние тленното сме, преходното и смъртното. Защо ли! Сами ще се сетите. Бог единствен умее чрез могъществото, величието, славата, мъдростта - да хвърли МОСТ между Себе Си и нас.

Бог предшествува всичко съществувало, съществуващо и било когато и да било.

Защо Бог грешки не допуска? - Защото липсва лошото в Мислите Му. Някои се мъчат водата да му размътят, но който има Мъдростта Три неща не могат да го постигнат - Греха, Страха и Привързаността.

Бог: Искайте Ми Силата, искайте Ми енергията, искайте да ви водя, но само за доброто да е на Цялото. Мислете: "Бог е моята мисъл, моето любящо сърце и моето добро око.".

Не би грешал човекът, ако съумее да взима верните решения със Съзнанието, че е наблюдаван, но като водач, а не като импровизатор, експериментатор или авантюрист. Човекът придаде човешки смисъл на Божието Съвършенство и то не заприлича на нищо. Като бегъл миг от Вечното Сега човекът в сянка стана сянка. В Божественото Сега е и миналото и бъдещото человеческо плюс всичко останало, което се движи в Окръжността на Вечността.

Бог най-малките, най-слабите обича най-много и за тях е готов на всичко, за да се пробудят и завърнат.

Защо грях няма? - Бог е предвидил, че до Опита се стига само чрез Греха, който довежда страданието, което учи и извисява, пробужда и дава. Отклоняването от правия път е начин да се върнеш. Без да си се отклонил, т. е. сбъркал или сгрешил, как ще усетиш сладостта от ПОПРАВКАТА!

Бог въпросите задава, но човек ще им отговаря и това е задължително, и точно така става. Запомни: СЪРЦЕТО ВЪПРОСИ НЯМА!!! Въпросите идват от твоя механизъм - УМЪТ. Бог наредил е, за да стигнеш до Него, три неща да срещаш по пътя си - тръни, мъки и страдания. Бог е процес, прогрес, еволюция. Бог не е събитие - днес Го има, а утре - не. ТВОРЧЕСТВОТО НЕ Е ТРУД, работа, действие, а МНОГОСТРАНЕН ПРОЦЕС!!!

СЛОВО + ЖЕРТВА = ЗАКОНА ЗА МАЛКОТО

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...