Jump to content

БОГ И СЪВЪРШЕНСТВОТО МУ


Recommended Posts

БОГ И СЪВЪРШЕНСТВОТО МУ

Ние сме ОТРАЖЕНИЕ

НА БЕЗКРАЙНАТА МНОГОВАРИАНТНОСТ

НА БОГА И НЕГОВО РЕАЛНО ПОКРИТИЕ

НА ВЕЛИКАТА ИДЕЯ „ВЕЧНО

РАЗНООБРАЗИЕ В МНОЖЕСТВОТО“

ЧОВЕШКИЯТ ПЪТ Е ЕДНО ВЕЧНО ЗАВРЪЩАНЕ...

Бог се развива, трупайки опит от нашата несвършеност, но това не е движение, нито работа в смисъла на човешкия труд. БОГ ЕДИНСТВЕНО "РАБОТИ", НО С МИСЪЛТА СИ и в тази мисъл ние сме съвършени още от Сътворението. Всичко наше е Неговото - от знайното до незнайното...

Свръхсекретно и умопомрачително е признанието му: Аз несъвършенството не познавам, но го допуснах в процеса на Еволюцията, защото го споделям. Божията Ми Доброта във всеки ще страда чрез собствените ви страдания, но знайте, че цялото Ми Съвършенство ви обича такива каквито сте, а вие сте прекрасни. Скъсалите с мене ще плачат зад врати и ограничения, защото за Мен врати и ограничения няма. Помнете, че до един ще се завърнете в Добротата ми чрез моята Мъдрост.

Няма мъдрост като Божията Мъдрост - казва Беинса Дуно - само Божията мъдрост е Мъдрост.

Бог: Представете си Съвършенството като окръжност, а Божията Справедливост като МЕЧ от Кристал. Тези две не се движат, но въздействуват. Така всеки сам себе си съди, спомняйки си висящия меч. И двете са неизменни, защото съм записал: НИЩО БЕЗ ПРИЧИНА НЕ СЪМ ИЗВЪРШИЛ.

Бог: Аз държа Пра Първата Причина и нея съм използувал, за да ви има, а не е необходимо вие да я знаете, нито предполагате. Никой това не може. Знаете най-важното - ВСИЧКО ВЪВ ВАШЕТО СЪЩЕСТВУВАНИЕ Е ЦЯЛОСТНО, СЪЩЕСТВЕНО, НЕОБХОДИМО, СЪВЪРШЕННО И ВАЖНО и го има Горе тук в Мен. Всеки сам си е съдията, престъпника, делото и наказанието: СЪВЕСТ ВЛОЖИЛ СЪМ У ВСЕКИ, но с различна степен на Съзнание, според развитието ви. Всеки сам си е съдията, съдбата, съдника и осъдения на всичко самоцелно сторено със или без Разум. Аз не съдя, за да не се цапам и пазя Цялото. Не търсете Моята Справедливост, тя е във вас. Правосъдие, възмездие и справедливост като ПРОВИДЕНИЕ са вградени в механизма ви, който във всеки от вас работи безотказно. Спасение от него няма - то е вашата Съвест, която ми служи предано и вярно. Себе си единствено имаш право да съдиш, но другите не. Съди сам себе си. Съди само себе си. Всеки сам съди себе си. И изразът не е "всеки", а секи, от сек, от едно, от индивидуалността.

Като съвършени вие сте оценени още в началото, когато вработил съм във вас СЪВЪРШЕНСТВОТО, БЕЗСМЪРТИЕТО И ВЕЧНОСТТА - ето ви ПРАВОСЪДИЕТО и неговите Трима слуги. То във всеки е дадено завинаги, неотменно да ви връща във закона.

Бог: Не може да се бяга от Истината, молейки Правосъдие. Не може да се заобиколи човешката отговорност като се пристисква Божията Справедливост, за да ви се спестят болки, болести и страдания. Причината ще намери всеки в себе си, грешката ще открие и ще се поправи. Болката е сигнал къде трябва да се поправите и промените, за да не вредите на Творението. Не мисли, че като ставаш лош, твоята загуба радва спечелилия. Многото е бреме, товар, намалява се подвижността ви, човек се обездвижва и разваля, а точно това е смъртта. Затова не хвърляйте вината за вашата ограниченост, невежество и други подобни на Божията Справедливост и Съвършенство, че не ви се е притекла на помощ или не се е отзовала на вашия повик. Никой не може да я извика, ако е виновен, няма сила за това, вибрацията е ниска и не стига до нея.

Задачата на всеки е: ВСЕКИ САМ СЕБЕ СИ ДА СЪДИ, но ТИХО!!! Никой отвън да не знае какво вътре правите. Така ще си спестите съжалението и доосъждането, които не са ви необходими, дори като съчувствие, защото всяка помощ е ПОДИГРАВКА. САМ ВСИЧКО МОЖЕШ!!!

ТАЙНАТА: ПРОМЯНАТА ВЪВ БОГ Е НЕВЪЗМОЖНА. Горе всички стоите в оригинали и неотразимо изглеждате, няма какво и къде във вас да се пипне - САМ СИ И БОГА, И ПРОБЛЕМА, И ЧОВЕКА, КОЙТО ЩЕ СИ ПОМОГНЕ, т. е. не е нужно никой да викате да ви помага...

Бог: Аз съм за кураж против страха ви, във всеки съм и помагам, но това е доста трудно за обяснение и за разбиране, т. е. не се обяснява, за да не се разбере, а просто това не е възможно - на сегашният етап от развитието си да разберете това. В Моите неизменни предопределения нещо да се промени, в чиято и да е полза, означава от някой друг да се отнеме това, което ти ще получиш, а това е глупаво. НИЩО НЕ ВИ ТРЯБВА, ВСИЧКО СИ ИМАТЕ, САМО ЧЕ НЕ ВИЖДАТЕ ИЛИ НЕ ВЯРВАТЕ!!! ВСИЧКО Е ТОЛКОВА КОЛКОТО Е, А ПРОМЯНАТА ИДВА ОТ ВАС САМИТЕ - слабият губи и го получава точно толкова добрия от другата страна, със същата вибрация, но със обратния знак. Т. е. не е допустимо нещо в нечия полза да бъде за сметка на ощетяването на друг незаслужено. ЩЕ ЧАКАТЕ ОТВЕТНИТЕ ДА ВИ ВЗЕМАТ ИЛИ ДА ВИ ДАДАТ!!!

Бог изпълни дълг на Справедливост като ни сътвори и създаде СЪВЪРШЕНИ в целта Си и ни оправда като ни даде Безсмъртието си. Наш ред е сега да си свършим работа. В този смисъл единственото наказание идващо от Божественото, от Божествеността е: И ЗА НЕГО И ЗА НАС ПОБЕДА НА ПРИЧИНИТЕ, победа над причината за онова, което сме свършили, а това е равно на издигане и самоосъзнаване!!! Така наказанието изглежда като победа и е ПОБЕДА НАД СЕБЕ СИ - най-ценната придобивка за всеки: въздаването на собствената присъда е равно на ПОПРАВИЛ ГРЕШКАТА СИ РАЗУМЕН И СЪЗНАТЕЛЕН ЧОВЕК!!! !!! !!!

Съвършенството е въпрос на време и резултат от вътрешна работа. Вечен живот ще постигнеш в себе си само като непрекъснато се усъвършенствуваш ДУХОВНО до Съвършенството, което беше при Сътворението. Този Вечен Живот Осъзнай, че в тебе е, че го имаш,че е твой, но когато го постигнеш, ще бъде вечно твое притежание.

БО Ин Ра: Ще усетиш Вечността, когато станеш готов да приемеш Вечността й. Всичко е в теб - и Истината, и Пътя, и Животът, и Средствата, и Постиженията, и Помощниците!!!

Съвършенството е неизменно: знае се и Началото и Края на всичко, но нито настъпват или идват, нито започват или свършват, просто те са и са такива каквито са - ИМА ГИ!!! И всичко това не се променя - това не е промяна, а илюзия. Вариации няма. ВСИЧКО Е ЕДНО НЕИЗМЕННО СЕГА!!! !!! !!!

Съвършенството у Бога не се определя от Неговата Справедливост, а от Добротата Му: ТЯ СЕ РАЗЛИВА (като Любовта) НАД ТВОРЕНИЕТО МУ!!!

БУДНОСТ + ДВИЖЕНИЕ = ПОСТОЯННА МЕДИТАЦИЯ

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...