Jump to content

БИЛКОЛЕЧЕНИЕ (ФИТОТЕРАПИЯ)


Recommended Posts

БИЛКОЛЕЧЕНИЕ (ФИТОТЕРАПИЯ)

Билколечението означава лечение на болестите с лечебните свойства, които безвредните (неотровни) растения крият в себе си. То е клон от природолечението и не трябва да стои откъснато от останалите природолечебни клонове: водолечение, лечение със слънце и въздух, с физически труд, вегетариански режим на хранене и др., а трябва да върви ръка за ръка с тях.

Задачата на истинското лечебно изкуство се състои и в това да се намери за всеки болен съответният лечебен метод - част от общата природосъобразна лечебна система.

Лечението с билки (полезни и лековити треви) през последните десетилетия получи голямо разпространение по цял свят. Билколечението винаги е имало своето значение при лечението на редица заболявания. И сега народната медицина е източник за създаване на нови лекарствени средства.

Растителните лекарства (билки), лечебното действие на които е установено от вековния опит, ще посочим, когато разглеждаме как се лекуват разните болести. Тук ще разгледаме само някои технически въпроси на билколечението.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...