Jump to content

Спането като средство за разхубавяване


Recommended Posts

СПАНЕТО КАТО СРЕДСТВО ЗА РАЗХУБАВЯВАНЕ

Сънят е абсолютно необходим за всяко живо същество. През време на съня почива целият организъм и особено централната нервна система. След достатъчно продължителен и спокоен сън човек се отморява и ободрява. Редовният сън оказва боготворно влияние както върху физическото, така и върху психическото състояние. Почивката, която се дава на организма по време на сън, не може да се замени с нищо. Нищо не може да премахне уморения и разстроен от безсъние изглед - никакви подправки и лекарства. Нередовният, недостатъчният сън дава своя отпечатък на лицето, а често повлиява и на характера - човек става раздразнителен, сприхав, понякога отпуснат, апатичен. Всяка жена, която иска дълго да запази своята свежест, бодрост и лъчезарност, трябва да ляга вечер не по-късно от 10,30-11 часа.

При това осем часа сън са абсолютно необходими и общо взето достатъчни за жени на средна възраст. Но сънят преди полунощ не може да се замени с отспиване сутрин до късно. Излежаването сутрин до късно не само че не се препоръчва, но се и забранява.

Не е достатъчно, разбира се, само лягането навреме. За да се даде пълна почивка на тялото и възможност на кожата да диша, трябва да се спазват и хигиенните правила. Основното измиване на тялото и устата преди лягане е необходимост. Долните дрехи, които през целия ден са били непосредствено до тялото, не трябва да остават и през нощта. Поради това е необходимо да се обличат чисти нощни дрехи. Положението при спането е също много важно. Трябва да се отбягва спането върху гърдите или на лявата страна. По възможност да се спи на ниска възглавница, защото, когато възглавницата е висока, на шията се образуват много гънки, които с течение на времето стават дълбоки и много мъчно се премахват.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...