Jump to content

Твърде ранна менструация


Recommended Posts

Твърде ранна менструация

Причини. Понякога това се дължи на преждевременна полова зрелост, а в други случаи на дразнене на външните полови органи, нараняване, тумори и др.

Признаци. За ранна се смята менструацията, когато се появи преди

10-годишна възраст. Когато се дължи на ранен пубертет, тя се придружава и от другите признаци на зрелост на половите органи.

Лечение. Според причината, която предизвиква ранната менструация. Ако тя е неизвестна, тогава лечението е общо за засилване на организма. За тази цел 1-2 вечери подред да се направят топли клизми (38°С) с чай от лайка. Всекидневно сутрин да се прави коремна баня (37°С за 10-15 минути) с трина или с вода (37-36°С за 10 минути), а вечер - коремен компрес, натопен или в хладка отварка от трина, или във вода и засилен върху половите органи с торбичка, напълнена с топъл (37°С) селски хлебен квас (вж. том I, „Лапи“) - държат се цяла нощ.

Вътрешно. Препоръчва се чай от ленено семе - пие се сутрин, обед и вечер преди ядене по 1 чаша, или вино с чесън (вж. „Закъсняване на менструацията“) - пие се от по-големите деца по 1-2 чаени лъжички след ядене.

Диета. Както при отсъствие на менструацията.

При лечението да се имат предвид общите упътвания за болестите на жените.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...