Jump to content

Възпаление на яйцепроводните тръби


Recommended Posts

Възпаление на яйцепроводните тръби

Причини. Почти във всички случаи то е продължение на възпалителния процес на матката. Възпалението на тръбите може да стане още при простуда, туберкулоза, след аборт и раждане. Честа причина е и гонореята. Може да бъде едностранно или двустранно.

Признаци. При остро възпаление жената има силна присвиваща болка ниско в корема, понякога обилно течение, менструацията е много обилна и продължителна. Температурата е повишена.

Постепенно заболяването затихва и преминава в хронично с непостоянни теглещи болки от образувалите се сраствания.

Предсказание. Сериозно. Често води до безплодие.

Лечение. Острото възпаление се лекува в болница. При изостряне на хроничното възпаление болната жена трябва да лежи на легло при пълно спокойствие и да избягва съвкуплението.

Добре е да взема и едно от следните средства:

а) Отварка от гръмотрън (корени) 100 г, сапунче (корени) 50 г и цариче 50 г. От тази смес 4 супени лъжици в 1 л вода на тих огън се варят 25 минути; веднага се прецежда и се пие сутрин, обед и вечер преди ядене.

б) Смес от 1/2 кг пчелен мед със счукан на ситно 100 г анасон. Взема се по 1 чаена лъжичка сутрин, обед и вечер преди ядене или 10-15 минути след първата отварка.

в) Отварка с бяло вино 1/2 л, вода 1 л, костилки от бели череши 100 г и 2 супени лъжици корени от пелин.

Приготовление: Всичко изброено се оставя на тих огън да ври, докато остане наполовина, след което се прецежда и се пие 2 часа след ядене, и то само пет дни преди и пет дни след менструацията.

Преди лягане жените да си правят гореща влагалищна промивка - при липса на гной с чай от смляно ленено семе, лайка и бъзов цвят (по 1 супена лъжица от трите се запарва с 1 л вряща вода; като клокне три пъти, се изважда, отварката престоява малко и се прецежда), а при наличност на гной с горещ чай от лайка, бъзов цвят и жълт кантарион (по една супена лъжица от трите се запарва с 1 л вряща вода; кисне захлупено 1/2 час и се прецежда) или с гореща солена вода (на 1 л гореща преварена вода 1 супена лъжица готварска сол). След това се поставя тампонче, приготвено от печен лук, обелен, намазан с малко стопена зайча мас и завързан в марличка.

Самовнушение. С формулата: „От ден на ден състоянието ми се подобрява.“

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...