Jump to content

Кръвотечение през втората половина на бременността. Предпазване от забременяване


Recommended Posts

Кръвотечение през втората половина на бременността

Причини. Кръвотеченията в този период могат да се дължат на причини, които предизвикват кръвотечение независимо от бременността (полипи, ранички или разширени вени), или пък на самата бременност - най-често при ниско прикрепяне на плацентата.

Признаци. През втората половина на бременността, най-често към 6-7-ия месец, понякога изведнъж се появява кръвотечение от матката обикновено без повод и без болки. То може да се повтори няколко пъти, последвано от болки в корема.

Предсказание. Сериозно както за майката, така и за плода.

Лечение. При кръвотечение във втората половина на бременността жената трябва незабавно и много внимателно да се изпрати в акушеро-гинекологично заведение. На половите органи да се направи стерилна Т-образна превръзка.

Предпазване от забременяване

Нито една здрава жена не бива да остава без деца или само с едно дете. „Едно дете не е дете“ казва народната ни поговорка. Най-добре е всяко семейство да има по две-три деца. Независимо от това обаче на много жени се налага в определени периоди да се пазят от забременяване.

За да остане безплодно сношението, абсолютно необходимо е да се направи невъзможно щото мъжката сперма да влезе в матката.

1. Между многото обикновени механически и химически средства безвредно и най-просто е да се направи веднага след акта промивка. За тази цел жената, клекнала или легнала, вмъква канелката (наконечника) на иригатора доста дълбоко във влагалището, след което пуска водата да проникне вътре. Водата разширява стените на влагалището и след като се отпуснат устните, тя излиза със сила и изхвърля със себе си сперматозоидите. Това се повтаря, докато се изразходва всичката вода от пълния иригатор. Промивките могат да стават с топла (37°С) и с престояла в стаята вода (28-30 °С), но за предпочитане е да се прибави и оцет 2-3 лъжици в 1 л вода или лимонена киселина 2-5 г на литър вода, или пък разтвор на стипца (1 %).

2. Освен промивката друго средство е употребата на мъжкия презерватив.

3. Прекъснатото полово сношение влияе неблагоприятно върху нервната система на мъжа, а още повече на жената. При прекъснато сношение не настъпва облекчение, особено за жената, от което може да се развие невроза.

Съвременните съпрузи могат да управляват по свое желание увеличаването на семейството си, без да прекаляват с тези средства. Децата пречат за настъпването на психическата старост, те свързват майката с новото време. Жената майка и в преклонна възраст не губи своето значение и не се чувствува излишен човек.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...