Jump to content

15. Първата среща с Учителя Дънов (06.06.1940 г.)


Recommended Posts

15. ПЪРВАТА СРЕЩА С УЧИТЕЛЯ ДЪНОВ

(6.06.1940 г.)

В.К.: Кога за пръв път се срещнахте с Учителя? Как стана?

Л.Т.: Как стана ли? Аз правя постъпки в Операта. Ела днес, ела утре.

А брат Христо познава баща ми и майка ми от години и ни посещава от време на време, още преди да помисля за опера и т.н. Той е приятел на нашето семейство. И той ми каза: Има едно светло, велико същество, при което аз искам да Ви заведа. - А това велико същество е Учителят. Добре, ама само казваше.

Той първо работеше с мене, без да ме заведе при Учителя. От време на време ни посещаваше. Но баща ми не беше много доволен като идваше. Баща ми много ме ревнуваше от всичко онова, което е в мъжка форма, много ме ревнуваше. Не му беше приятно да идва който и да е. Той не беше така ревнив към сестра ми, но към мене беше много ревнив.

И най-после брат Христов ме завежда при Учителя. И когато ме въведе, ний сме още прави, аз когато влизах при Него, Той излезе на прага, на антренцето.

Когато влизах, Той не ме гледаше в очите, Той гледаше над главата ми. Аз го забелязах това, а после попитах. А то било: каква е моята свита, какъв антураж е с мене. Щото ние не сме никога сами. Ний винаги имаме невидими същества около нас. И когато влязох при Него, преди да ми каже да седна и Му целунах ръка, един дух влезе в мене и той говореше.

И аз Му казвам: Учителю, ние ще направим всички неприятели да станат приятели, да приемат Новото учение в светлото Бяло Братство. Това го каза моята уста, макар че още хабер нямам. Един дух влезе в мене.

Още на първата среща ми каза:

„Ние ще те пратим на едно място, дето ще свършиш една Божествена работа.”

Аз помислих, че ще ме праща някъде пак в чужбина. Сега Той, преди да продължи, ме оглеждаше.

- Аз не искам да отивам в чужбина, Учителю. Искам да си остана в България.

Той каза: „Там, където ще те пратим сега, те си служат с интриги, но Господ всичко ще очисти.

Една божествена метла ще измете всичко и ще ти отвори пътя. И когато почне праната да се движи в природата и птичките да пристигат и да пеят, ти ще бъдеш назначена.” На 5 февруари 1941 година ме назначиха.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...