Jump to content

36. На гости при Тодор Павлов


Recommended Posts

36. НА ГОСТИ ПРИ ТОДОР ПАВЛОВ

Л.Т.: Добре, ама Пенка като изтървала сакото на Тодор Павлов, паднала снимката. И кака Гана: „Тодоре, коя е таз, бе?” - „Ами това е Лиляна Табакова, артистката.” - „О-о” - и турила снимката в чантата.

След няколко дена пея в дневно представление „Севилския бръснар”. И тъкмо свърших, и таман ще се намажа, да вадя гримовете и дрехите, влиза инспициентът и казва: „Лиляна, не бутай лицето! Съблечи само дрехите, долу чака кола. Гана Павлова говори в Клуба на културните дейци. Праща кола да те вземе, да те заведе в клуба.”

А пък и брат Христо ме чака пък долу. Съблякох само дрехите и слизам, а тя тъкмо ще пие вода и да почне да говори.

И като влязох, аз видях, тя попита, рече тъй. Те й казаха,че съм аз. И отидох до нея. Тя говори и каза: „Сега не те пущам!” - „Как така, викам, няма да ме пуснеш? Аз съм досега пяла цяла опера и имам човек, който ме чака.” - „Нека чака човекът, ще те водя у дома.”

И ме дръпна, и ме качи в таксито. И като влизам, вика: „Тодоре-е, познай кого водя!” Той беше много ме обикнал, но не можаха да ме накарат да наруша това, което Учителят ми каза.

Ботушките ми заключваха, да не мога да изляза и ме оставяха да спя в спалнята на тяхната дъщеря Вера. Имаше едно голямо такова легло, че като речеш тъй, тъй, тъй, много пъти да се въртиш, да не паднеш. А Тодор Павлов бе председател на БАН [Българска академия на науките], идеологът на комунистите по марксизъм и ленинизъм.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...