Jump to content

41. Пиявиците


Recommended Posts

41. ПИЯВИЦИТЕ

Л.Т.: Веднъж отидохме при Учителя. По пътя мълчахме. И когато влязохме при Него, Учителят ни прие в антренцето. Най-напред аз влязох, да му целуна ръка; след мене брат Христо. Аз като целунах ръка, влезе брат Христо, и той целуна ръка, и каза: „Учителю, оставям Ви я на Вас. Аз си отивам.Аз извърших задачата си към нея.”

Аз извиках: „Ах!” и той излезе на двора, за да си тръгва. Погледнах Учителя в очите и казах: „И аз си отивам!”

Вместо да остана при Него. И застанах до брат Христов.

И Учителят каза: „Новобранци!”

А после аз попитах какво значи „новобранци”. Това било ангелски чин, някакъв ангелски чин.

- Елате сега в столовата да се нахраните.Той ни покани.

И влязохме в столовата. И брат Христо седна на дясната страна, тук. Тука седнах аз, тука беше Учителят, тука е брат Христо. И брат Христов пак хълцаше, нещо не беше разположен.

И бяха сварили чорба от сух фасул и слагаха.

И брат Христо каза: „Учителю, аз не мога да ям сух фасул.” А Учителят каза: „Хапни, каза, нищо няма да ти стане.” И взе хляб, и отчупи три големи хапки, и, както е солницата, ги тури, и с тоя пръст ги натисна една по една хапките, и му ги подаде през мене. Тука е Учителят, тука съм аз, Той тъй ги подаде: „Изяж ги!” - и той ги изяде. И яде фасул.

И тогава Учителят се обърна към мене и каза: „Той е чист човек. Мястото, където сега ходи и работи, е пълно с пиявици. А той стъпва бос. Тия пиявици сега спят, но ще дойде ден да се изправят и ще искат да пият кръвчицата на чист човек. Но ние ще го запазим, няма да позволим това да стане. Ние ще му помогнем.”

- Учителю, нищо не разбирам!

- Ние ще ги изловим с щипци и ще ги затворим в стъкленици.

- Нищо не разбирам, Учителю.

И се нахранихме, и Той пак ни покани в приемната. И като влязохме, преди да седна, му казах: „Учителю, какви са тия стъкленици? Нищо не разбирам.”, а Той каза: „Гробът! Гробът!”

Оттогава нататък, който се опиташе да се насочи срещу брат Христов, умираше. Той имаше един приятел Лазаров. Какво му повлияха, не знам, насочи се срещу брат Христо.

И тогава Учителят ми даде тия двадесет и четири правила, тогава, след този изпит.

Христов го видях в сън, че сега е в Школата - горе има Школа. Учителят говори горе беседи. Там сега има Велика Школа, в Невидимия свят. Той е при Учителя. Аз видях това, дадоха ми да видя.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...