Jump to content

75. Новобранците


Recommended Posts

75. НОВОБРАНЦИТЕ

Л.Т.: Сега ще Ви покажа нещо.

Учителят му казваше Христо, никога не го наричаше Кръстю, никога. Даже тръгнахме пак да отиваме при Учителя и по пътя той ми казваше: „Сестра Лилиана, Духът ми казва, аз ще застана гдето са масите, дето се хранят, а Вий днеска ще влезете сама при Учителя. Така ми се казва отгоре. А аз ще застана и ще видим Учителят ще ме извика ли.”

И като стигнахме, аз влязох сама при Учителя и почнахме да работим и „Битието”. Носех си пак цигулката, а той, Христо, седеше под лешниците.

Учителят много нежен беше към мене. И слезе в моя свят, на моето ниво на развитие.

В.К.: Вашето поле, в което сте.

Л.Т.: Да, и беше много внимателен и много човечен, и много търпелив. И по едно време каза: „Почакай!” Излезе отвън и го чух като извика: „Брат Христо, ела!”

И брат Христо влезе и продължихме пак да работим. Това беше и имам го записано в разговорите, датата е дадена, денят и часът.

В.К.: Сега, тука на страница 7 от Вашите разговори с Учителя, озаглавена „Молитвата”, Вие описвате как сте отишли с брат Христо във Варна. И там сте изнесли концерт. Какви концерти изнесохте? Какъв репертоар?

Л.Т.: Моля?

В.К.: Тука, в тази глава - „Молитвата”: „След като се запразнихме, ние с брат Христо заминахме за Варна, където бях поканена за няколко концерта.”

Отишли сте по време на ваканция във Варна?

Л.Т.: Да.

В.К.: Какви концерти, какъв репертоар изнасяхте?

Л.Т.: По радиото и публичен концерт. И ме нарисуваха дотука, художници ме нарисуваха и ми качиха портрета, където е Градската градина във Варна, нависоко, и писаха името ми, че имам концерт.

В Открит театър пях. Но този портрет после, той беше върху мушама, но главата му не е като мойта - много едра нарисувана.

В.К.: Да.

Л.Т.: Брат Христо пожела да го навийме и да го занесем в София, защото неговата барака нямаше керемиди. Отгоре течеше и беше дупки. А той тури моя портрет наопаки, да си закрий бараката. Защото върху главата му тече вода.

В.К.: Ама тука на Изгрева, горе?

Л.Т.: На Изгрева.

В.К.: И така, вместо керемиди - Вашия портрет.

Л.Т.: Моят портрет му турих наопаки.

В.К.: Вие не се ли ядосвахте?

Л.Т.:Да.

В.К.: Ха-ха-ха-ха! И такива работи има на Изгрева.

Л.Т.: Нямаше възможност, беше беден да си купи керемиди.

В.К.: Сега, той Ви придружава. Учителят ли му беше наредил да Ви придружава или той?

Л.Т.: Сам Учителят. И всичко Му докладваше. С пръст не ме е пипнал, защото Учителят бдеше над главата ми. Иначе нямаше да работи Той с нас. И по-нататък ще видите, Той ми даде друг изпит с брат Христо.

Брат Христо един ден ме заведе при Учителя и като Му целунах ръка и влязох вътре, ама то е по към края, и той влезе на антрето и Му целуна ръка, и каза: „Учителю, оставям я на Вас! Аз си извърших задачата с нея и си излизам.” И излезе на двора. Това беше изпит за мене. Аз извиках: „Ах!”

Сега в скоби слагам: Брат Христо не ми даваше за нищо да се наведа, да върша. Въглищата той ги вадеше; печките той палеше. Сега, след неговото заминаване за Невидимия свят аз почнах сама, всичко. Той пазеше много, да не си разваля гласа. Даже не ми позволяваше да чистя. И аз казах на Учителя.

Учителят каза: „Ти, когато го няма, тогава ще чистиш.”

Щото иначе не може, трябва да се движиш, не може. И много ми помагаше.

Аз, той като ме остави при Учителя, излезе на двора, аз веднага излязох до него, застанах.

И Учителят ни нарече „новобранци”.

После Го попитах какво значи „новобранци”. Учителят каза, че било някакъв си ангелски чин в духовния свят.

И каза: „Елате сега да обядваме!” И влязохме в столовата. И бяха сварили сух фасул. Брат Христов каза: „Аз не ям сух фасул, Учителю. Стомахът не ми понася.”

А Учителят тогава, имаше бял хляб, отчупи три големи хапки от средата и ги накисна с тоя пръст в солта, и му подаде три хапки да изяде, и се обърна към мене, и каза: „Той е чист човек. Мястото, където сега стъпва, е пълно с пиявици. Тези пиявици сега спят, а той стъпва бос. Но ще дойде ден, ще се изправят и ще искат да пият кръвчицата на чист човек, но ние ще му помогнем. Няма да позволим да стане това.”

И какво стана: направи така Учителят той да си замине. Ако беше останал на земята, чакаха го тия пиявици. Ще го срещнете в разговорите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...