Jump to content

95. Тремолиращи гласове


Recommended Posts

95. ТРЕМОЛИРАЩИ ГЛАСОВЕ

В.К.: Страница 29 от Вашите разговори с Учителя.

Тука Вие записвате Учителя: „Учителю, как могат да се лекуват тремолиращите гласове?”

Какво значи „тремолиращи гласове”? Какво разбирате?

Л.Т.: Вижте какво, човек се ражда с известни дефекти на гласа. Например „тремолиращ глас” е ярешки глас, както козите: Е, е, е, е, е,... - такъв глас, тремолиращ. А има и люлеещ глас. Той пък се люлее на едри вълни: А а-а, а а-а, а а-а. Много мъчно се оправят тия гласове.

Димитрина Захариева, на Методи приятелката, имаше един дефект на гласа (Дето си замина. Не е поетесата Димитрина Антонова).

И аз питах Учителя, но Учителят не обяснява както светските педагози. Светският педагог не вижда от носа си навън, а Учителят казва: нарушение в центъра на музиката в мозъка. В миналото - неправилен живот, в миналото - е-хе-е-е.

Учителят другояче го обяснява. И каза, значи тя трябва да изправи своя живот и грешките, които е правила в миналото, и да се оправи гласът. А има и други дефекти в гласовете, но най-мъчно изправими са тези: ярешко ситно тремоло или пък на много едри вълни тремоло.

В.К.: Вие няколко пъти пишете, че Учителят показва къде е центърът на музикалността. Къде е тоя център? Къде го показва Учителят?

Л.Т.: На края на веждите.

В.К.: Значи тука, на края на веждите.

Л.Т.: Даже Той ме пипна.

В.К.: Къде точно Ви пипна?

Л.Т.: Отстрани, където свършва веждата. Там се намира.

В.К.: Тука, в края на дъгата на веждите.

Л.Т.: Да, над веждите, ей тука.

В.К.: Значи на самата извивка вероятно.

Л.Т.: Той ме пипна даже. И друго, Той каза, че всичките тия центрове, Вие ги знаете, че ги има в големи френологически карти. Аз като си тръгвах от бараката си, имах на вратата си цяла карта. Там остана и ми я разграбиха. Не можах да си я донеса. Имах много скъп златен часовник, подарен от Венцислав, от Швейцария ми го донесе. На пианото ми беше и изчезна. Въобще много работи ми изчезнаха при пренасянето ми от бараката на Изгрева, защото изведнъж решиха да ме вдигат оттам и не можах да се приготвя, и почнаха да дърпат бърже, и много работи загубих.

В.К.: Да, става въпрос за френологическата карта, тази френологическа карта.

Л.Т.: Да, да, Той ми каза да я проучвам.

В.К.: Сега, тази френологическа карта, която аз съм виждал у възрастните приятели, тя по идея на Учителя ли е? Знаете ли нещо за нея?

Л.Т.: Изглежда, че е от Учителя. Не съм точна в изказванията си, но предполагам, че е от Учителя. Но и тя остана там, и я разграбиха заедно с къщичката. Нито ми платиха нещо, нито нищо. И ме пъхнаха тука и това е.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...