Jump to content

116. Концерт на Изгрева на 19 юли 1942 г.


Recommended Posts

116. КОНЦЕРТ НА ИЗГРЕВА НА 19 ЮЛИ 1942 Г.

В.К.: Ставаше въпрос, на този концерт Ви акомпанира Петър Ступел, нали? А на този концерт, който сте дали сутринта на Петровден на Учителя, Вие сте изпълнили тогава 12 песни. Кой Ви акомпанираше тогава? На пианото?

Л.Т.: На коя дата?

В.К.: На 19 юли 1942 година - голям концерт пред Учителя. Когато отначало не е имало хора и след това изведнъж се напълва целият салон в 5 часа сутринта. Не, следобед, 5 часа!

Л.Т.: Без публика, само на Учителя. Добре, ама Той казал, дойде Гали и Учителят каза: ,Да почакаме малко.” И като тръгнаха да идват, от всички страни! На тумби пристигат и пълнят салона. Такова чудо не бях видяла. Абе за много късо време напълниха салона.

В.К.: Вероятно Учителят отгоре им е наредил.

Л.Т.: Люх, мамо-о, не мога да го забравя! И тогава, когато пях, Той каза, че е видял много топки - излизали от устата ми и заемали пространството. А аз пък Му казах аз какво почувствах. Изведнъж таванът и стените паднаха, останах без салон. Без оградата, тя я нямаше.

В.К.: Това е вече, влизате в друго поле на съзнание. Отваря Ви се съзнанието.

Л.Т.: Знаменит беше тоз концерт. Но след това Той тръгна пред нас, аз казах довиждане на майка ми и баща ми, те да си слязат, и ний подир Него отидохме на прозорчето на бараката на сестра Савка и Той с този пръст три пъти чукна на прозореца на стъклото.

В.К.: С показалеца на дясната ръка.

Л.Т.: Тя отвори и вика: „Ах, Учителю!” А Той каза: „Да влязат вътре брата и сестрата, аз след малко ще дойда.” То пише там.

В.К.: Ставаше въпрос кой...

Л.Т.: Изпрати една голяма торта, неначената (сестра София я донесе на табла), и я туриха в средата. И като узнаха, че ще дойде Той, че полудяха просто. По-скоро постилат, бял чаршаф закачват те, турят чай да се вари. Полудяха, полудяха, да нагласят масата.

И дойде Учителят, там беше и брат Гали, знаменита вечеря беше! Всичкото време ме туриха да седна. От тази ми страна беше Учителят, от тази страна — брат Христов. И като Го попитах, най-свободно Го питах: „Вие реално виждали ли сте ангели, Учителю?”, Той ме погледна в очите и ми каза: „Аз съм виждал на земята въплътени ангели.”

Брат Христов ме бутна и ми пришепна пък той, че се било отнасяло към мене. Но най-напред сестра Савка стана права и каза: „Учителю, как пя сестрата?” Как съм пяла.

Той каза така: „В Божествения свят няма по- и най-. Там като се каже без по- и без най-, се разбира, че е най-” - че хубаво съм пяла. Аз го описвам.

В.К.: Ставаше въпрос кой Ви акомпанираше на този концерт, на пианото кой беше. Спомняте ли си?

Л.Т.: Пак бяха Кръстеняков и Ступел.

В.К.: Значи те почти на всички концерти...

Л.Т.: Не на всички. Аз имам и други концерти с братя Янкови, но не сте дошли до тях.

В.К.: Да, ясно.

Л.Т.: И баща им.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...