Jump to content

145. Освобождаване от нежелана роля


Recommended Posts

145. ОСВОБОЖДАВАНЕ ОТ НЕЖЕЛАНА РОЛЯ

В.К.: Така. Как Небето Ви освободи от Царицата на нощта?

Л.Т.: От Царицата на нощта се освободих, защото като ми дадоха мизансценови репетиции, ми дадоха един голям нож - с него да пея арията и да го дам на Тамино, да убие Зорастро. А Зорастро е бял брат. Аз не мога да пея такава роля.

Например ето сега тази, която след Вас дойдоха, критичка музикална.

Сега е във Виена. Тя отиде при Люба Велич. А Люба Велич е моя близка. Тя беше хористка в Операта. И беше любовница на Драган Кърджиев. Той влизаше при нея и имаше връзки после с нея. И тя заболя от заразителна скарлатина. На времето й туриха червен кръст. И аз отивам да я видя в дома й и гледам - червен кръст. И от дупката почнах да й подавам храни и каквото трябва. Тя беше бедно момиче, даже нямаше една блуза свястна да облече. Аз имах един плат. Сега, то не е хубаво да се казва, като направиш едно добро, но се налага сега да кажа. Дадох този плат на мама да скрои една блуза, да й ушие и тя не може да забрави тия неща.

Люба Велич направи световна кариера. Даже в „Метрополитън”166, в Америка, е пяла като Саломе в опера „Саломе”, в която Саломе влиза при майка си Иродиада и я пита... Тя танцуваше гола пред цар Ирод и Ирод Антипа й каза: До половината царство ще ти дам за този танц! - А тя влезе при майка си и попита: Какво да искам? А майката каза: Откажи половината царство, искам главата на Йоан Кръстител! - И влязоха в тъмницата, и я отрязаха, и я туриха върху табла. И тя играеше с тази глава.

Сега Люба Велич иска да ме види. Тя ще дойде сега в България скоро. Люба Велич - тя направи кариера с тази глава на Йоан Кръстител. Тя е цяла в брилянти. Но сега, казаха ми, че имала малко захарна болест.

В.К.: Да, и Учителят Ви освободи от тази роля.

Л.Т.: Да, каза: Засега Невидимият свят те освобождава от тази роля!

В.К.: И на Ваше място сложиха друга.

Л.Т.: Милкова-Золотович - бившата примадона, на моя пост и от моето име излезе да пее.

__________________________

166) Метрополитън Опера (Metropolitan Opera), оперен театър в Ню Йорк - най-известната Опера в САЩ

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...