Jump to content

151. Писанията на Михаил Иванов


Recommended Posts

151. ПИСАНИЯТА НА МИХАИЛ ИВАНОВ

В.К.: Сега на 88 страница. Учителят Ви дава книжка на френския Михаил Иванов, за да я прочетете, за да видите дали ще Ви хареса. Вие прочетохте ли я и какво казахте на Учителя?

Л.Т.: Тази книжка беше от Михаил.

В.К.: На френски.

Л.Т.: Тогава пък излизаха от печат от Учителя Неделни беседи: „Дали може”, „Все, що е писано”, големи. И брат Христов ми донесе подарък от Учителя, да прочета и аз ги прочетох целите. И не ми се четеше даже Михайловата, защото къде е Учителят, къде е Михаил, дума да не става!

И забавих връщането на Михайловата книга на френски, да, защото не ми се четеше много. Най-после я прочетох. През туй време се срещах с Учителя и ми беше много неудобно, че не Му я връщам още.

Най-после я върнах и казах: Учителю, едва я прочетох. Не може да става сравнение между неговото слово и това, което Бог Отец говори чрез Вас.

Аз направо му казах: И затова, извинявайте, че забавих книжката да Ви я върна. - И Той я прибра.

Значи Той ме попита: Познаваш ли Михаил? Виждала ли си го?

- Нито го познавам, нито даже знам как изглежда и на портрет.

Но сега аз имам някои беседи от него. Сега чак, но тогава нямах. И Учителят си прибра книжката.

В.К.: Това е много интересно, защото по онова време той вече почва да пише книжки и ги праща тука. И те, приятелите, сестрите, ги наредили така в стаята на Учителя и Учителят ги викнал и казал: „Махнете тия трици! Махнете тия трици!”

И още на много места...

Л.Т.: „Трици”, виждаш ли!

В.К.: На една сестра, Катя Грива, и на другите казва: „Махнете тоя боклук оттука!” А те нарочно са Му ги сложили така, до вратата, е-хее, нагоре.

И затова сега аз чаках с нетърпение да видя Вашата преценка как са нещата, нали.

Л.Т.: Да. Дума да не става. Аз Му казах тъй: „Едно само изречение от тия книги, които ми пратихте Вие: „Дали може”, „Все, що е писано”, тия Неделни [беседи], ако ги турим на везни и от другата страна турим всичките богатства човешки на земята, те ще бъдат по-леки от това изречение.” Така Му казах.

В.К.: Да, така са нещата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...