Jump to content
Ани

Предисловие

Recommended Posts

Предисловие

Читателят трябва да знае, че тази книга е предназначена за тези, които търсят средства за духовен напредък. Изглежда, че всичко вече е било написано по темата за любовта и секса. Поетите и писателите са описали радостите и мъките на любовниците, философите векове наред са дискутирали произхода на силата, която неустоимо тласка хората един към друг, биолозите и физиолозите са изучавали половите функции, докторите и психиатрите са изучавали симптомите на половите разстройства. Моралистите, както миряните, така и духовниците, са се опитвали да удържат бликащите потоци от инстинкти и емоции с всякакви табута, докато други не са търсели нищо друго, освен радостта да им се отдадат напълно, изпитвайки всяко усещане и пробвайки всяка техника.

Изглежда, че всичко вече е казано, с изключение на това: всеки човек притежава тази сила, за да еволюира с нея, за да достигне нови висоти. Мъжете и жените наистина не знаят какво е това, което ги притегля един към друг. Но те постоянно търсят това привличане, тъй като са открили, че един от най-големите източници на удоволствие лежи в задоволяването на сексуалния инстинкт. Дори ако повечето от техните опитности се провалят, те никога не допускат, че причината за тези неуспехи може да лежи в невярното им разбиране на любовта и сексуалността. Като че ли човешкият вид винаги е приемал факта, че любовта е фатална, че винаги започва като красива мечта на съвършено щастие, но винаги завършва с разочарования и разруха. Както и да е, те не грешат, когато продължават да се надяват, защото само любовта може да донесе истинско щастие. Разочарованието им се основава на незнанието им как да изживяват любовта си съобразно със съкровената наука.

Посветените учат, че и двата пола са отражения на висшите принципи, които са създали Вселената, Вечния мъжки и Вечния женски принципи и че мъжът и жената притежават същите съзидателни сили. Обединението на мъжа и жената, както и обединението на духа и материята, може да твори светове. Но за да бъде съюзът им силен, те трябва да приемат нова форма на любов, ново разбиране за любовта. Трябва да се научат на правилата и методите, които въпреки цялата литература по тантризъм и даоизъм, никога досега не са били разкривани. Идеите, заложени в това издание могат да изненадат и шокират читателя, тъй като могат да бъдат противоположни на настоящите му идеи и вярвания. Но ако наистина търси духовен напредък, той ще се научи как любовта ще го направи способен да изпълни Божественото си предопределение.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

×