Jump to content
Ани

Глава V – Проявите на Мъжкият и Женският Принципи

Recommended Posts

Глава Пета –

Проявите на Мъжкият и Женският Принципи

Въображението на жените е толкова развито, че много от тях на практика вярват че живеят в света на тайните си мечти. Известни са случаи когато дори във високо уважавани семейства е имало необикновени случаи когато млади момичета заявяват че са били изнасилени от учителя си по музика или от свещеника на когото са се изповядали и в последвалите ужасни скандали бедното дете най-накрая признава че всичко е станало само във въображението и! Има маса жени които бъркат мечтите си с реалността! Винаги е препоръчително да внимаваме да не се доверяваме прекалено много на жените, а да проверяваме думите им на практика. Жените живеят във флуидното измерение толкова колкото и във физическото. Понякога живота който те водят на психическият план е толкова жив че е по-реален от физическият им живот. Те могат да преживеят във въображението си сливане с някой мъж дори с по-голяма интензивност отколкото ако биха го изпитали в действителност на физическият план. Разбира се, мъжете също са способни на подобни феномени, но много по-рядко от жените.

Ето защо винаги съм казвал че мъжете трябва да са изключително внимателни в отношението си към младите момичета, защото думите им могат да произведат определени ефекти във въображението им. Въображението на девойките е много по-развито от това на младите момчета и още преди да са напълно развити сексуално те си представят какво ли не, тъй като те са екстремно любопитни по въпроса. Те искат да знаят всичко за това и да го изпитат върху себе си. Всъщност често точно любопитството им ги подтиква да направят някоя глупост. При момчетата мотивацията е различна. Не толкова любопитството, а определено физическо напрежение което изисква да бъде освободено. Но при девойките това е любопитството. Поради това мъжете които имат някаква работа с млади момичета трябва да са много внимателни да не възбудят въображението им преди време, защото ще си навлекат всякакви усложнения! Те трябва да подхождат към младите си възпитанички с големи грижи. Невинните, доверчиви, наивни момичета все още не са наясно по тези въпроси, но скоро ще се превърнат в зрели жени и неправилното отношение към тези неща може да им донесе големи мъки в живота. Мъжете трябва да бъдат умели учители и психолози и да знаят как да се държат и как да гледат на момичетата, така че да не събудят женствеността в тях преждевременно, защото девойките винаги имат тенденцията да задоволят мъжа и да спечелят любовта му. Това е част от природата им, от менталната им конструкция.

От момента на раждането си жената е жена. Дори бебетата от женски пол се опитват да привлекат внимание. Ако постоянно плачат и се въртят то е защото искат всички да им обръщат внимание и да бъдат обичани. И когато успеят да привлекат нечие внимание, те се успокояват и грейват. Те си казват подсъзнателно: „Ето това е, пак успях!” Да, и аз съм виждал женски бебета, чиито жестове и очи разкриват в какво ще се превърнат един ден! Ако вярваме на Зигмунд Фройд, сексуалността може да се проявява дори в съвсем малки деца. Разбира се, когато Фройд за пръв път публикувал теориите си, те били посрещнати враждебно. Хората все още си мислели че децата са чисти и невинни като ангели. Но Фройд доказва с примери че дори и при тях някои елементи на сексуалност вече се проявяват.

Поради това, ако човек иска да прави добро където и да отиде, той трябва да е добре запознат с човешката природа. Често хора на средна възраст могат да събудят инстинкти в по-младите без да осъзнават че това може да ги доведе до трагични резултати. Да, трагични! Много неща трябва да бъдат обяснени, тъй като това е обширен, много дълбок и деликатен въпрос. Дори за Учителите на човечеството този въпрос може да бъде проблем, защото вътрешната им красота и светлина са такива, че жените лудо се влюбват в тях. Жените не се интересуват толкова от мускули и младежка сила. Мъжете предпочитат колкото се може по-красиви момичета, без значение дали са глупави, своеволни или дори порочни. Това им стига докато те все още са млади, свежи и хубави! Всъщност за мъжете е изключение да се влюбят в по-възрастна жена! Мъжете като цяло са материалисти и не се интересуват особено много от душата и духа на жената. Докато жените често предпочитат мъж, който може да не бъде нито млад, нито красив, дори и с физически недъг, но който е духовно силен, влиятелен и интелигентен, ръководител, лидер.

Следователно, това което жената търси в мъжа е нещо повече духовно отколкото материално: сила, вътрешна мощ, интелигентност. Тя иска да бъде с някого от който може да се учи, който може да я накара да и даде сигурност. Жената е много по-чувствителна за флуидното измерение, за еманациите които мъжът излъчва. Всъщност за нея често по-важното е не самият мъж, а детето, което ще има от него и качествата и заложбите които то ще получи от бащата. Поради това Посветените, които имат високо развита чистота, постоянно биват преследвани от жените, тъй като те са изключително чувствителни към необичайната чистота на еманациите им. И тъй като цялото същество на жената, цялото и тяло, всяка част от него, всеки милиметър от кожата и има чувствителността на полов орган, чистотата и светлината на Посветения възбуждат в нея сексуални усещания. Вижте само колко свети жени са обичали Исус: един Господ знае какъв вид любов е било това! Те, разбира се са го обичали от цялата си душа, но също така и с цялото си тяло. Защото когато жената обича, без значение колко духовна и идеалистична е, тя обича с цялото си тяло. Тя никога няма да си го признае, никога няма да го покаже, защото жената е перфектно проектирана да прикрива нещата, но това е точно така.

Всъщност, има ли някой мъж или жена които никога не са направили нищо във въображението си? Какво става във въображението на всички тези хора по улиците, влаковете и автобусите? И това което става във въображението им се случва в действителност! За това е говорил и Исус: „Който гледа на жена с пожелание, вече е прелюбодействал с нея в сърцето си!” Поради това, за да бъде възстановен реда на нещата, трябва да се започне отвътре. Много хора не могат да бъдат обвинени в нищо на пръв поглед и не са извършили никакви престъпления, но вътрешно може да са прелюбодействали с всяка жена на света! Разбира се, някой ще каже: „Слава Богу че все още можем да правим поне това. Живота не си струва без това! Ако не можем да го направим наистина, поне можем да си мечтаем за това!” Всъщност причината поради която жените имат толкова по-развито въображение е защото поколения наред са били лишавани от свободата която е имал мъжа. Каквато и глупост да е правил, на мъжа винаги му е било прощавано от семейството и обществото, докато жените са били обвинявани и наказвани. Така те са развили въображението си и са способни да се наслаждават на тайните си мечти и утехи. А мъжете, на които било разрешавано да задоволяват всичките си желания, нямали причина да упражняват въображението си. В наши дни, разбира се, ситуацията не е същата. Жените имат същата свобода както и мъжете. Но, поради драстичните сексуални ограничения на които са били подлагани в миналото, жените са развили не само голяма сила на въображението, но и способност за самоконтрол и прикриване. Дори и сега, и най-слабата измежду жените има по-голям контрол в този аспект и от най-силният измежду мъжете. Тя може да реши да не се контролира, но това зависи от нейното собствено решение. Ако иска, тя може да се контролира, докато за мъжа това е много по-трудно. В този аспект той е много по-слаб. Когато се възбуди, той не е способен да се контролира. Поради това обществото обикновено е по-снизходително към мъжките слабости, докато жените винаги са обвинявани.

В интерес на истината трябва да кажем че нуждите на жената не са по-малки от тези на мъжа. Жените не са от камък и имат дори по-голяма нужда от нежност и любов от мъжа. Мъжете винаги са били заети с делата си и често когато са били с жените си са били груби и припрени. А жените им са прекарвали дните си в очакване и са имали много повече време да мислят и използват въображението си. Те са имали същата нужда от любов като мъжете си, но тъй като табутата с били твърде силни, те е трябвало да прибягват до въображението за да задоволят нуждите си. Жените имат абсолютна нужда от любов. Ето защо те никога няма да простят на мъжа който им е отказал. Той може да е светец, пророк, Господ, но ако отхвърли любовта и, тя никога няма да му прости! Мъжът е твърде различен: векове наред мъжа е бил този който е трябвало да предприеме инициативата, а жената е била длъжна първо да му откаже. Дори ако отвътре тя е била готова, дори ако е изгаряла от желание да му се отдаде, тя е трябвало да започне като каже не, тъй като така тя е ставала по-желана и оценявана! И мъжът е приемал това за нормално. Той е бил готов да настоява търпеливо и да очаква кога тя ще се предаде. Но жените никога не са имали възможността да се научат да бъдат отхвърляни. За тях е нормално да откажат мъжката любов, но ако на тях им бъде отказано, те никога няма да простят обидата.

Най-голямата обида която можете да нанесете на която и да е жена е да отхвърлите любовта която тя ви предлага защото я намирате за недостатъчно съблазнителна и привлекателна и не ви възбужда. Ако искате да спечелите женското сърце, трябва да я измамите и да и кажете че тя е най-привлекателната и чаровна жена която някога сте срещали! Тогава тя ще се хвърли в обятията ви! Мъжете са установили че това е сигурен начин да спечелят женското сърце. Никоя жена не е способна да устои на мъж който е истински настойчив: рано или късно тя ще се предаде защото ще бъде горда че толкова време упорито е била ухажвана. Но ако мъжът откаже на жена, тя ще бъде морално обидена и ще има само една единствена мисъл: как да си отмъсти. За нея няма значение колко благороден, чист или издигнат е мъжът. Единственото нещо от което тя се интересува е да го накара да се влюби в нея. Както и ако той е абсолютен мошеник, измамник или дори престъпник, ако я обича, тя ще залепне за него като пощенска марка единствено заради любовта му. Но ако мъж отхвърли любовта и, той може да бъде самият Божи Син, но тя ще бъде готова да го убие. Разбира се, аз говоря като цяло, но повярвайте ми, аз съм виждал такива случаи.

Но, нека се върнем обратно на въпроса за въображението. Природата е надарила жената с велики сили, не само с физически чар. Най-решителната сила на жената е във въображението и. Както съм казвал, жената има същите нужди и желания, както и мъжа, но понеже в миналото те са били принудени да чакат мъжа да вземе инициативата, те са измислили купища от трикове да привлекат вниманието и любовта им. Въпреки че не е правила никакъв видим жест, не е казвала нищо и не е молила за нищо, с помощта на силата на въображението и мисълта тя е карала мъжете да се тълпят около нея. Външно жените са изглеждали абсолютно невинни и безукорни, а мъжете са се проявявали като агресори. Истината е че всъщност жените са водили парада и чрез силата на въображението си са подтиквали мъжете към действие. А мъжете просто са падали в капаните им! Като родени вещици, жените са владеели сили за които мъжете са нямали и понятие.

Няма разлика в природата на мъжете и жените. Те споделят същите нужди. И двамата имат нужда от любов и нежност, от обмяна, от даване и получаване, но природата е дала на жените по-голяма сила на въображението и дори на любовта. Доказателство за това е факта е че жените са способни успешно да имат неограничен брой сексуални връзки с различни мъже без никакво изтощение, докато общо взето мъжа не може. Когато става дума за емоции и възможности за удоволствие, Природата е дала на жените много по-големи възможности от тези на мъжете. При мъжете всичко свършва бързо, докато при жените отнема повече време, но е по-интензивно и силно.

Бонфен, 3 август, 1975

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

×