Jump to content
Ани

Великолепието на Тиферет - книгата

Recommended Posts

Омраам Микаел Айванов

Mihail_Ivanov_217.jpg

ВЕЛИКОЛЕПИЕТО НА ТИФЕРЕТ

Слънцето в духовната практика

Колекция „Събрани пълни беседи“ - N 10

Mihail_Ivanov_195.jpg

АВИР ® ПРОСВЕТА

България     Франция

Читателят би възприел по-добре текстовете, представени в тази книга, ако има предвид, че Учителят Омраам Микаел Айванов е изнасял своето Учение във вид на беседи изключително в устна форма.

Mihail_Ivanov_049.jpg?fbclid=IwAR3Kh3AdG

Учителят Омраам Микаел Айванов (1900 -1986), френски философ и педагог от български произход, пристига във Франция през 1937 година. Срещайки се за първи път с неговото слово, човек остава удивен от многообразието на разглежданите от него аспекти на един-единствен въпрос: човекът и неговото самоусъвършенстване. На каквото и да спре своето внимание, той неизменно го разглежда от позиция на начина, по който човек би могъл да го оползотвори, за да постигне едно по-добро разбиране на самия себе си и да управлява по-добре своя живот.

„Когато се концентрираме в Слънцето, което е центърът на нашата Слънчева система, ние се приближаваме към своя собствен Център, към своя Висш Аз, който е нашето вътрешно Слънце, сливаме се с него - и малко по малко, ставаме подобни на него.

Но да се концентрира човек в Слънцето - това означава също и да се научи да мобилизира всички свои мисли, всички свои желания, цялата си енергия за реализирането на Високия Идеал. Онзи, който работи за обединяването на многобройните хаотични сили, които го дърпат във всички посоки, за да ги насочи и „ изстреля“ в една-единствена сияйна, спасителна посока за Слава Божия, става като запалено огнище: толкова могъщ, че е способен да грее и пръска лъчи в пространството. Да: човек, който е съумял да овладее всички наклонности на своята нисша природа и да им бъде господар, може да раздава от своите блага на цялото човечество - и става подобен на Слънцето. Този човек живее в такава свобода, че разширява пределите на своето съзнание, обхващайки целия човешки род, върху който излива преизобилно от Светлината и Любовта, струящи от него...

На Земята трябва да има все повече и повече хора, способни да се посветят на тази работа със Слънцето, защото единствено Любовта и Светлината ще преобразят човечеството.“

* * *

Traduit du français :

Titre original : «LES SPLENDEURS DE TIPHÉRETH. Le soleil dans la pratique spirituelle»

Collection des « Œuvres Complètes », n° 10 Auteur : Omraam Mikhaël Aïvanhov

© 1977, Éditions Prosveta S.A., ISBN 2-85566-073-4

*

Издателство АВИР, 2016

френска, първо издание

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

×