Jump to content
Ани

Пътят на Светлината. Животът на Михаил Иванов - за книгата

Recommended Posts

ОМРААМ МИКАЕЛ АЙВАНХОВ

и Пътят на Светлината

Животът на Михаил Иваннов,

духовен приемник на

Учителя Петър Дънов,

сам превърнал се в Учител

за милиони последователи от цял свят

на Всемирното Бяло Братство

Mihail_Ivanov_162.jpg

ЛУИЗ-МАРИ ФРЕНЕТ

Превод

Васил Стоилов

* * *

 „Истинският Учител никога няма да ви каже, че е Учител, никога.

Той ще ви остави да го почувствате и осъзнаете, той няма нужда от признание.“

* * *

Омраам Микаел Айванхов, роден В България като Михаил Иванов, пренася във Франция Учението на Петър Дънов за Бялото Братство и вдъхновява последователи от цял свят за формулирания от Дънов висок идеал:

„Бъдете със Сърце, чисто като кристал, Ум, светъл като слънцето, Душа, обширна като Вселената, Дух, мощен като Бога и единен с Бога.“

Делото на Айванхов е същностна проява на третия духовен импулс на влияние от българските земи върху западната и световна култура, след орфизма в Античността и богомилството през Средновековието.

Дали говори за отглеждане на деца, за възпитание, брак. любов, секс, пари, работа, философия, Бог. кабала, йога или езотерично християнство, Айванхов неизменно просветлява нашите разбирания. Постигнал върховете на духовния живот, той спокойно съзерцава долините, които повечето от нас обитаваме. Като всички велики учители, Айванхов живее едновременно във видимия и невидимия свят. Така посланията му придобиват необикновена дълбочина, докосвайки най-съкровените кътчета на душите ни.

Георг Фойерщайн

автор на „Свещени пътеки“ и „Йога учения“

__________________________________________________

Отличителен белег за големия духовен учител е да поднася мъдростта си с такава блестяща яснота, че тя да изглежда като проста истина - сякаш всички ние би трябвало да я знаем отдавна, сякаш всеки я носи в себе си по рождение. Такъв учител е Омраам Микаел Айванхов, чието слово усещаме толкова близко и истинно. Във време, когато непроницаемата за ума езотерика се привижда като духовна глъбина, Айванхов е вдъхновяващо откритие.

Д-р Дарм Доси

автор на „Лечебната сила на молитвата“ и „Възстановяване на душата“

____________________________________________________

Mihail_Ivanov_113.jpg

Не книгите от библиотеките ще ни променят. За да се променим, нужно е да разгадаваме живите книги на Живота, който ни тласка напред, връхлита ни и ни преобръща.

Омраам Микаел Айванхов

* * *

Mihail_Ivanov_114.jpg

Аз говоря с мой глас. Петър Дънов говореше със свой. Ако Учителя Петър Дънов не е разглеждал някои въпроси, причината не е в това, че не е бил запознат с тях. Може би не е било време да говори за тях.

Моята работа се отличава от тази на Петър Дънов, но няма никакво противоречие между нас. Ние вървим по един път, в една и съща посока, винаги към Светлината, към Бога.

Омраам Микаел Айванхов

* * *

За книгата

ОМРААМ МИКАЕЛ АЙВАНХОВ и Пътят на Светлината от Луиз-Мари Френет е най-цялостното биографично изследване на живота на Михаил Иванов, пренесъл и разпространил във франция и по света Учението на Петър Дънов за Бялото Братство.

Тази книга е едновременно и пътуване в един духовен свят, притегателен за всички, които се вдъхновяват от живота на великите личности.

От един от най-просветлените последователи на Учителя Петър Дънов, Михаил Иванов сам се превръща в изключителен духовен Учител за стотици хиляди и милиони хора по света, приемайки заедно с високата си посветеност и името Омраам Микаел Айванхов. Омраам Айванхов е „носител на светлина“, личност, преливаща от съчувствие, излъчваща към околните ентусиазъм и възраждаща енергия. Като модел за подражание неговият житейски път свидетелства за пълно припокриване между мисли, думи и дела. Най-съкровеното желание на Омраам Айванхов е да служи на хората, да отваря очите им за светлината и да ги придружава по пътя на личностното им израстване, също както планинският водач показва пътя на тези, които са тръгнали с него към върховете. Усилията му са насочени постоянно към създаването на земята на едно истинско братство за всички жители на планетата.

Днес книгите на Омраам Микаел Айванхов са преведени на повече от двадесет езика и по света от тях са продадени над четири милиона екземпляра.

_________________________________________________

© Издателска къща „Кибеа“, 2002

© Васил Стоилов, Радка Митова, преводачи, 2002

© Красимира Деспотова, оформление, 2002

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

×