Jump to content

Recommended Posts

ВЪВЕДЕНИЕ

Причината за написването на тази книга в никакъв случай не е необходимостта да се изявя, а единствено загрижеността, преди да е станало твърде късно, да оставя в наследство истината за преживени неща, свързани с Омраам Михаил Иванов. Те имат историческо значение и не трябва да изчезнат.

Целият живот на човека е един уникален експеримент, който започва със съзнанието за пътя, който трябва да се измине. Той може да криволичи и често да изглежда, че върви обратно на избраната посока, но това не променя нищо от дълбокия смисъл на линията, която свързва точката на потеглянето с точката на пристигането. Едната не може да се приеме без другата. Криволиченията на пътя са само изпитания или най-често подготовка, наложена от Небето, за да може човек да изживее преждевременно онова, което трябва да бъде изживяно. Човек не може да разкрие смисъла на живота, докато не осъзнае извършената вече работа, както и определения му път, който трябва да следва. Вижте детето! То не съзнава, че е живяло преди раждането си и затова не способно да разбере, защо всички неща са такива, каквито ги вижда и изживява? По съшия начин човекът, който не може да си спомни своето минало, е неспособен да разбере хода на своя живот: срещаните пречки, дарбите, които притежава, способностите, с които е надарен, неговото здраве, както и здравето на семейството му... Изобщо състоянието, в което се намира. Всичко остава непонятно за него. Той непрекъснато се сблъсква с въпроса „защо“, без да може да получи отговор и в края на краищата живее в тъмнина, към която се нагажда или тъне в невежество, груб материализъм и краен егоцентризъм.

Връзката между фактите започва да се появява само в спомена за далечното минало от нашия земен живот. Тогава пред вас се разкрива един нов и свръхестествен свят, в който всичко е свързано и се развива според един висш невидим план,който убягва на човешката воля.

За да не прекъсва тази свръхестествена помощ, е необходимо фактите да се изучават хронологично. Ето защо този разказ започва с началото на събитията, които следваше да доведат до срещата ми с Учителите и тяхното Учение.

Изложеното няма за цел да обърне внимание върху личности, а просто да подчертае връзката между фактите, да позволи да се разбере как във течение на времето се развива планът на Небето в отговор на горещата молба, отправена към светлината и истината.

Учителят Петър Дънов казва:

„Вълците вървят заедно с вълци,

овцете вървят заедно с овце,

хората вървят заедно с хора.

А вие? Къде вървите вие?

Ако сте светлина,

ще вървите със светлината.“

Разказът ми ще ви покаже, че този, който поиска, ще му се даде. Той ще хвърли светлина върху събитията с всичките техни ясноти и неясноти, както и върху огромната роля, която играе живота на Учителя Михаил Иванов и неговото учение, които изпреварват с много векове днешното човечество.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 Share

×
×
  • Създай нов...