Jump to content

Recommended Posts

PDF-а за теглене

ПОДГОТОВКА

(РАЗМИШЛЕНИЯ)

ТОМ I

Размишленията, вписани в няколко тома, са продукт на вътрешна специална работа. Те са задачи и подготовка за посвещаващия се ученик в явленията и тайните на живота. Те са ключ за мисълта и духа, за проникване все повече из глъбините на мировата душа. Те са око, което открива сложните композиции на мировия дух. Те са линията, пътят към съвършенството и красотата на битието.

Посредством разумната деятелност, която ги хроникира, ученикът координира своите вътрешни сили, проучва вътрешния си мир, обхваща чрез вътрешен опит повече време, пространство и вечност, които са основа и условия за откриване тайнствения промисъл в сътворението.

Голямата заслуга за светлинния прилив в тях имат архитектите - строителите във вселената, чието дело дава всестранна подготовка за овладяване на разумните принципи като мъдрост, любов, истина, знание, усет и сила.

За да се постигне висшето познание, размишленията помагат на мисълта, за да може по-лесно да проникне в кодексите на върховното строителство.

Размишленията имат за цел още да обогатят ума, да разкрасят мисълта и да разширят съзнанието. Имат още ангажимента да преведат ученика през стръмния път за най-високия връх на Откровението.

Размишленията са отражение на будност, стремеж пред ранно слънчево утро, когато слънчевите лъчи обагрят очите на посвещаващият се.

Размишленията не са мечта и утопия. Те са прилив на светлина и присъствие на дух. Те не са знамение и пророчество, а стремеж и работа. Това е красота, светлина и щастие в живота.

Размишлявай, за да бъдеш пълноводен, бистър извор, който блика, и гласът му се чува всред китните поля.

Размишлявай, за да получиш награда от слънчеви цветя.

Размишлявай, за да бъдеш чистота, свежест на Любовта.

Размишлявай, за да бъдеш озарение, посвещение и безмълвие на духа.

Уч. В. Ш-ла.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...