Jump to content

Recommended Posts

 

РАЗМИШЛЕНИЕ 3-то

Добрият Пастир.

Ученико, ти който живееш в предградието - отвъд Божията земя, имаш славолюбието и личния егоизъм, с който искаш чудеса: да се домогнеш по лесния път до неизвестното, да си позволяваш своеволия и използваш условията дадени на други за своя угода. С това, ти затъмняваш своето достойнство като фактор в полето на живота. Не затова, че ти нямаш нужното съзнание на душата, С което да възприемеш всички красоти и хубости на Божията земя, но единствената причина е, че ти днес се намираш в особено състояние, в „предградието“ - извън Божията земя. Там ти победи в борба с неблагоприятните условия. Там си унижен, оскърбен и паднал духом, защото животът е ограничен. Забрави да търсиш чудеса и ходиш по лесния път. Това са желания на прокажения, клостния, грешния. Само той има нужда от тях. А ти, от що имаш нужда? Какво искаш ти? Каква по голяма, благодат от тази, Бог да пролее светлите си енергии в твоята, душа? - Богове живеят в тебе. Светли сили изграждат твоята скиня. И вечен си ти по дългия път. ПОМНИ ТОВА!

Днес ти говори Добрия Пастир, който ще те преведе да минеш през Божествената врата за царството на красотата и любовта. Там ти ще бъдеш Велик. Хищникът не ще има власт да те ограбва. Отровите му не ще те обайват. Душата ти няма да бъде угнетена, защото Духът на бодростта носилата ще те обладават. Мисълта ти няма да бъде изморена, защото ние ще те повикаме и Добрият Пастир ще ти даде Божествен ум. И ще бъдеш украшение царствено и ще имаш жезълът на мъдростта, с който ще преминеш червеното - кърваво море.

Това е свещеното желание на Добрия Пастир. Той ще те освободи от тежкото бреме и ще бъдеш в безопасност. Ти ще бъдеш звучен слух, око, което ще съзерцава само красотата, море, в което ще се вливат Свещените реки от Божията земя. Бъди земя, в която ще живеят богове. Разбери това добре! Бог е решил да излезе от себе си и се засели в твоята душа. Той ще те преведе през лечебната къпалня и ще станеш чист и светещ.

Ученико, използвай важния момент и влез в обятията на Бога. Силна е неговата ръка. Тя ще те води по пътя на Великата Истина. Освободи душата си от чувството страх и излез от това Предградие - ограничението. Бъди смел. Влез в свещената река, за да станеш чист, бял, приготвен да влезеш в обетованата земя. Освободи се от критичния ум. Бъди положителен в себе си. Да не те спъват формите на живота, но води се винаги от идеалния образ на Добрия Пастир. Той ще бъде в душата ти Великото „ОЧАКВАНЕ“, СЛАВА НА БОГА.

Под думата Пастир разбирай същество, което бди винаги, винаги над душевните ти сили. Той подържа огъня на добрите чувства пламъка на добрите желания и светлината на добрите мисли.

Добрият Пастир не е власт, не е закон. А що е тогава? - Ученико, знай положително за него. - ТОЙ Е ВЕЛИК ПОВИК, изхождащ от Божественото царство и се вглъбява в недрата на човешката душа. Там той е отзвук, свръхсъзнание, Велико Начало!

Ученйко, когато почувствуваш нежните трептения в своята душа, знай: веща ръка те води към НЕИЗВЕСТНОТО, ВЕЧНОТО! Тази ръка е Добрият Пастир, който е поставил печат в съкровищницата па твоята душа. Той е велик образ на съзерцание, път на влизане и велико битие в живота на душите. Влез в неговата скиня. Там ще те благослови „ВЕЛИКИЯ СВЕЩЕНИК-ДУХА“.

Помни! Никога без Духа! Ни имаш формата-плътта. И душата се всели в нея. Затова, ти си два свята и ще имаш за съветник третия свят - света на Духа. Това да ти бъде ръководно начало, за да имаш придобивка и сила.

Ученико, ти си произлязъл от естеството на Бога, затова ще трябва и ти да дадеш от светлината на твоя Дух защото Духът ти е вечност и пламък от мировото съзнание! Ти си вече психична инсталация, душевен секрет, през които институти могат да реагират висши духовни енергии. Ти си в специално условие, освободен от формите и живееш в света на Духа. Но, знай: Духът е създал една особена по съдържание форма в полето на твоето съзнание, чрез която форма ще откриеш тайнствения замисъл на Върховния Дух.

Ученико, натисни секретното бутонче и кажи: „Да бъде винаги светлина“. И ще потече свещената река през земята на твоята душа. Тогава ще разбереш силата на Добрия Пастир и разумееш вдъхновеното му слово, което е: „Елате При мене Вие прокажени, унижени, оскърбени, обременени, гладни и боси, влезте в Божията земя“.

Добрият Пастир е великата жертва, която вечно се прелива в живота и битието. Това е истинския образ на Добрия пастир пред лицето на Великата Душа.

Ученико, приготви своята „Светая Светих“за светлите пратеници, които идват от Божията земя, които ще запалят в твоя олтар златните светилници с пламъка на Великата Любов. Ако не направиш това, мечтата на твоята душа и стремежите на твоята мисъл ще останат пустиня. Добрия Пастир днес те зове. Той се е облякъл във физическата мантия само за тебе. Но повикът му не е в неговата мантия, но в живото слово. Знай, той има магическата тояжка, с която ще те отведе на свещената планина. Той носи преметната през рамо бяла торбичка, в която е съхранил живия хляб за оногова, който е тръгнал след него.

Ученико, имай това щастие да вкусиш горе на планината от този хляб. Той носи златен съд, пълен с кристална жива вода и по трудната пътека за планината ще ти даде да пиеш и тогава, пътя ще бъде радост, щастие за твоя Дух. Влез в редовете на тая Божествена екскурзия и стани вечен турист, с полет към безкрайния връх. КОГАТО СТИГНЕШ ВЪРХА, ще видиш БОЖИЯТА НЕОБЯТНА ЗЕМЯ. Там ще започне за тебе нова епоха. Обновен с нови енергии и вълните на етера ще те отнесат в земята на светлината.

Ученико, славни дни, вечни бъднини! Велики моменти! Когато бъдеш предвождан от „Добрия Пастир”, тогава ще бъдеш огряван от безбройните звезди и. ще пътуваш из безчетните слънца. Ти ще бъдеш вдъхновение и безброй очи ще те съзерцават и всички царства ще свйдетелствуват за великата победа над нисшите страсти и чувства.

Славни дни! Божествени дни! Когато пътуваш из обятията на красивата планина, ще се радваш на ароматичните цветя и на красивите облекла на майката природа. Помни: така работи цялата светяща йерархия и постила пътищата с нежна трева, през които пътища ще минат екскурзиантите свещената планина.

Ученико, бъди под скиптъра на Добрия Пастир - повика към планината. Помни това изявление, защото, ако дойде само един миг на забрава, ще бъдеш последен от предвидените за великата екскурзия.

Ученико, запази този трепет във вечния ден, за да съзерцаваш лицето на великите посветени, да съзерцаваш лицето на великите посветени, които предвождат тази паметна екскурзия. Съзерцавай техния ореол и блясъка на техните звезди, за да се домогнеш до тяхното светло небе. Посвети душата си в стремежа към великото, незнайното и ще се освободиш от ограничението. Добрия Пастир ще канализира енергиите ти, които ще потекат към центъра на твоята душа и ще обновят силите на твоето сърце.

Ученико, когато Духът ти говори, не приспивай изкуствено своето съзнание. Знай, светлите сили следят за това. Изчисти кожените на съмнението от градината на твоята душа. Внимавай, да не развалиш Божествената инсталация и отбиеш енергиите на светлината в друга посока. За нарушението ще отговаряш пред инсталатора. Този велик майстор неуморно работи. Не оскърбявай Духа му. Помни обещанието, когато Той те питаше в един от великите събори дали искрено обещаваш. Три пъти даде ти обещание. Не затова, защото земята се разклати, а затова, защото Духът се изяви. Помни, не си свободен. Имаш мирови задължения. и вековни обещания. Ти си воин, облечен в дрехата на отговорността. Бъди верен турист из свещената планина. Турист значи: АЗ ЗНАЯ. Приобщи душата си с това - аз зная.

Ученико, имай молитствена душа. Когато се молиш, молитвата ти да бъде песен. Когато се молиш, словото ти да бъде живо и със съсредоточена мисъл потърси Вечното Начало! Бавно се моли, езикът ти да пее. Така ще имаш достъп и ще се домогнеш до великата молитва на Бога. Така се възпитавай, за да имаш сили и се изкачиш на свещената планина. Там ще видиш образа на Великата Душа.

Ученико, трябва ти ново тяло, за да може майсторът да инсталира светкавичната мрежа на светлинните лъчи и завинти здраво винтовете на канализацията на душевните сили. Трябва ти здрави мишци, здрав гръбнак. Гръбначния стълб е мястото, където ще се завинти тази радиостанция. Никога не позволявай отпадане на Духа, а смело развивай знамението на Духа. С това ще увековечиш делото на любовта, и замисълът на мъдростта. Запиши на челото си великата победа, за да имаш наградата - царския венец. Само тогава ще ти се прочете онази прокламация озаглавена: „Останал верен в полето на борбата. Съхранил дълбоко в душата си свещения завет. С достойнство е възприел в сърцето си Божия повик и смело е развил в своя ум знамето на Духа”. И с тази прокламации ще бъдеш надарен с титлата: „ДЕВСТВЕНИКЪТ НА СЪЗВЕЗДИЯТА“

Ученико, трябва да живееш. Животът подразбира Божествена красота. Красотата е едно същество, което чрез своите прояви, представя идеята за Бога. Красотата е омайна и има онези свойства да привлича светлите лъчи на Духа. Затова пред образа на тази свещена идея-красотата, трябва разумно да се живее. Животът ти трябва да е велико събитие. Никога не отстранявай онази велика мисъл „БОЖИЯ ПОВИК”. Записвай всеки ден промисъла, който прониква в твоята душа, в свещената книга на живота и пази това евангелие на „БОЖИЯ ПОВИК”

Ученико, Божественият замисъл е да приюти в тебе условия и ще се изяви същността на този повик. Пази се от — гордостта и тщеславието, защото те ще ти бъдат първите камъни на препъване. Смирявай се пред Великата Вечност, която е повече от всичко друго. Винаги бъди във връзка с този повик. О, Ученико, в теб са координирани струните на Славянската душа, затова теб ти предстои да изнесеш достойно голямата победа, за да паднат религиозните заблуждения, религиозния фанатизъм и егоизъм. През тебе ще потекат правите мисли и ще се възцари философията на Върховния Дух. Слънцето на любовта ще стопли славянската ти душа и Добрият Пастир ще посее плодните семена, от които ще израснат дърветата на Любовта.

Ученико, ти знаеш историята на Атланда. Затова, използвай голямата благодат. Поеми кормилото на спасителния кораб, и отплувай към брега на Божията земя.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...