Jump to content

Recommended Posts

РАЗМИШЛЕНИЕ 69-то.

Извън орбитата.

Присъствието на силите от другите светове между хората имат единственото искрено желание и чувство да подкрепят вярата и убеждението на стремящите се, да им осветят пътя и повдигнат мисълта. Желанията и чувствата на тия сили са да вдъхновят творческите стремежи на стремящите се към творчество и просвета и да ги освободят от гнета на старите състояния на падения, да възпламеняват чувствата към идеализъм и чистота, да пречистват мисълта и желанията.

Обични приятели, силите от другите светове искат да освободят душата ви и духа ви от миналите родови връзки. Така освободени, Духът и душата, ще бъдат огрени от лъчите на мировото око, които лъчи са изгрева на висшето съзнание. Чрез това око на съзнанието вие ще можете да имате ясното виждане, осезателното досещане, ясна, ведра мисъл и пряма връзка с висшите светове. Що са те? Какви са тези светове, към които сте си отправили душевните сили? Те са извън орбитата на земята. Мъчно може да се излезе от тази орбита. Всички същества по лицето на земята са длъжници, имат да изплащат на земния дух, затова мъчно може да се мине тази орбита, защото трябва да се мине през големи пропасти. И ако не си достатъчно подготвен и силен, ще пропаднеш.

Изнасяме тази истина, за да знаете и подсилите вярата на душевните си сили. До сега не сте минавали тази орбита съзнателно, затова ви предстои съзнателно преминаване през тия условия. Неумолими същества пазят земната сфера, затова всеки трябва да има правото да може да мине през земната сфера, Много същества искаха да минат тази сфера, но попаднаха и започнаха отново подготовка. От тези, от същата йерархия сте и вие. Пророците и светиите говореха за святостта на необятните Божествени простори, достигнаха до крайните предели на тази сфера и трябваше отново да се върнат на земята. Защо трябваше това? Защото, за да минат през тези пропасти и сфери, трябваше им водач, който има правилата, принципите за успешния полет към другите светове. А този водач може да бъде само Божествения Дух – Светецът - Учител, който знае и носи безсмъртните правила и принципи, които са възможностите, за да се защити душата, когато минава през тези сфери. Земята познава такъв пратеник – водач – Богочовека - Христос, който каза: „Аз не съм от този свят. Дойдох при вас да ви взема и вие да бъдете при мен, гдето съм и аз. Дойдох при вас да ви кажа истината. Вие, длъжниците към земния дух, трябва да ликвидирате вече с него“. Затова ви е дадена новата заповед: Любете Бога, ближния и себе си и обичайте Духа на природата, който ще ви освободи от вашите задължения, за да можете да минете свободно земната сфера.

Говорим ви като на духове, свободни вече от физиологичните препятствия, с които вие вече се справяте отчасти. Трябва да научите истината за самите вас, като духове. Не се заблуждавайте от папските обещания, че ще ви дадат и изпросят благоволението на небето и бъдете свободни. Няма милост пред закона на правдата. Законът на правдата е закон на Божествения анархизъм. Право ще мислиш, право ще вярваш, право ще действаш и право ще вървиш. На това ви обръщаме вниманието, защото в плътта и извън плътта, вие обхождате сами земята и оплаквате своето старо минало. Тъжите за вашите стари връзки. У вас още не е проблеснало окото на душата - това висше съзнание, за да видите състоянието си в сферата на омагьосания кръг.

Какво ще ви обещават, какво ви обещаха всички преди вас и с вас посветени, пророци и светии? Да, те ви обещаха и обещават едно царство на вечна светлина и вечен живот. Един нов свят - свят на радостта, на безсмъртието. Къде са тези светове? Когато минете отдела - сферата на земята, тогава ще се домогнете до сферите на другите планети, на по-възвишени вибрации.

Ученико, безчетни са тези царства, където Бог е уредил и заселил прекрасния си живот! Когато обходите всички планети от целия слънчев дом и се запознаете с основния тон на вибрациите, тогава у вас ще проникне друга нова мисъл, ще затрепти у вас едно ново чувство, които ще ви вдъхнат нови стремежи, за да отидете в други домове - в съзвездията на небесната безкрайност. Това сега ви се вижда много отвлечено, далечно, непонятно. Но това го обеща Христос, обеща го Божия глас. Това състояние е за вашата душа, която се стреми да се освободи от Битовия живот. Кле се Бог: ще даде царството си и ще изпълни той клетвата си. Не мисли, че тази отвлечена идея не е за теб, защото, ако така мислиш, какво си ти тогава? Дали трябва да бъдеш вечно вързан с лъчите на тъмнината? Не, сега е епоха, когато една свята, силна ръка те отвързва от стария дънер, скъсва този пояс и те освобождава. Затова, пригответе, пречистете вашите чувства, за да могат да бъдат повече пластични, за да можете да схванете нежността, трепета на тази нежна ръка. Тя не е фантазия. Тя реално пипа. Ще почувствате нейното обаяние. Затова, не се въртете около този стар дънер. Не го оплаквайте. Не мислете, че с вашите сълзи ще можете да овлажните почвата около него и да подхраните неговите стари, прогнили вече корени. Този дънер е стария ви живот. Освободете съзнанието си от всички стари предразсъдъци. Започнете да мислите за новите пътища, за начините и възможностите, как да мините през бездънните пропасти извън сферата на земята. Това няма да направите вие сами. Има други сили, които ще ви вдъхновят и подкрепят в трудности те. Те са между вас. Те разширяват душата ви и палят светилниците на вашата мисъл. Затова и вие бъдете разумни адепти. Поддържайте с усилието на вашия Дух, диханието на вашия духовен живот. Бъдете внимателни. Не оскърбявайте тези адепти. Те са вашите ръководители, ваши учители, ваши покровители. За тях ви говори Учителя, който живее, мисли и чувства в България. Нашето изявление между вас е да подкрепим делото му във вяра и творчество, светлина и безсмъртие. Уповавайте на него. Не се съмнявайте, защото той ви развързва от този вековен стар дънер - стария живот. Той ви разкрива умело старата карта на стария живот и ви въвежда в една нова школа. Там ще ви разкрие картата на новия живот. Не обезценявайте работата на своя Учител, защото в неговата душа гори огъня на вечността. Сгрейте се от този огън. Той ще преобрази вашето естество, за да бъдете верни, благи, чисти и красиви.

Красотата е идеала на всички ангелски сили. Всички същества, напуснали сферата на земята, са превъзмогнали да придобият гражданство в дома на слънцето, затова, преценявайте добре момента в който ви отвързват, да не би тези, които ви отвързват, незабелязано от вас да изчезнат и вие да останете сами и се въртите като омагьосани около този дънер на стария живот. Искреното желание на посветените е да вдъхновят и опазят тези, които работят и са заслужили освобождението, защото, чрез тях ще се изяви Духът. Това са утрешните нови хора, освободени от гъстата сфера на земята.

Какво е състоянието на възвишените духове в другите планети? Състоянието на всички възвишени духове е състояние на етера, състояние - радиация на етера. Тази радиация се прелива като вълна върху всички планети.

Дали трябва да се занимавате сега с тия състояния и при какви условия живеят тия същества, за които легендите разказват чудновати тайни, който упорито пазят Божествения порядък? Нашето желание е да ви занимаем по тия въпроси при по-благоприятна атмосфера и хармония.

Не се обезсърчавайте от безкрайността. Безкрайността е състояние на твоя Дух. Движението на твоя Дух е движение на безкрайността. Приспособявай душевните си сили към тази скорост. Когато дойдеш до това състояние на тази скорост, какво ще бъде твоето положение? Да се движиш със скоростта на безкрайността, това значи да имаш елементите на безсмъртието.

Говорим ви за тия състояния, които са присъщи на възвишените духове, които подържат динамичната и психичната връзка между всички планети в небесната безкрайност. Каква е висшата цел на тия възвишени духове, които подържат тази психична и динамична връзка между сферите на тия светове? Тя е, да познаят и разкрият великата душа на Бога, която душа е проникнала като светлина и промисъл в мировото творчество. Това е състоянието на тия същества в другите светещи планети, които работят за създаването на новите вселени!

Говорим ви за това с искреното желание да събудим у вас интерес и амбиция, да вдъхновим вашия Дух, комуто предстои да разреши проблема за вечността. Да приятели, силите на безкрайността ще ориентират вашия дух и той ще намери братята от другите планети.

Това беше искреното желание на Христа - да любите ближните си на земята и обичате всички живи твари на земята и небето, за да бъдете заедно с Него възкръснали във вечността. Затова, не обременявайте духа си с глупостите на отрицанието. Не сковавайте ума си с фантазиите на отрицателното. Не оправяйте чувствата си със съблазните на отрицателното и не оскърбявайте силите на душата си, а бъдете винаги готови да продължите делото на посветените – вашите ръководители. И когато ви преведат през тази земна сфера, когато я напуснете; когато напуснете орбитата и минете бездънната пропаст, тогава ще ви посрещнат жителите на планетите. Там ще видите безсмъртната си муза - вдъхновителка и безсмъртните си братя и сестри, които живеят под изобилната светлина на незагасващото слънце - извора на великата любов.

Това, което ви изнасяме, то е писано в новата карта, която Учителят на любовта ще ви разкрие по-подробно и основно.

Сега, ние ви благодарим за голямото внимание. Ние вярваме, че вие ще пазите интересите на Духа. Ние вярваме, че вие ще опазите чистата любов на Духа. Ние вярваме, че у вас вярата вече ще бъде непоколебима - безсмъртна.

Ние вярваме, че очите на душата във вас гледат вече чисто и свято. Ние вярваме, че вие ще пазите вече свободата на Духа си и не ще поддържате вече старите порядки. Ние знаем, че вашата душа не ще има вече препятствия, защото устоите на съблазънта за нея не са вече опасни. У вас вече бди стражът на свръхсъзнанието. То разведрява тъмните небеса и ви разкрива светлите хоризонти на утрешния слънчев ден. Ние знаем, вие вече няма да престъпите върховния закон на безсмъртието, защото силите на ясновидството ще пречистят вашето съзнание и през светлото око на душата ще видите зарите на новия живот. Грамадни енергии изразходват светлите духове, които работят за възтържествуване на новия живот на земята, за възстановяване царството Божие на земята, като будят непрестанно съзнателните сили у човечеството.

Това, което ви говорим, не считайте за утопия, за омая или заблуждение. Това е реалността, ядката на вашия духовен живот. Не позволявайте на ничия сила да подкопава основите на тази реалност. Не позволявайте на никоя престъпна ръка да гримира вашето лице. Пазете очите си чисти, светли. Пазене гърдите си здрави, свободни, защото чрез тези органи, ще продължава диханието на вашия живот. На ничия сила не поверявайте сърцето си, защото то е определено място, гдето ще бъде накладен огън, от който ще сгреете всички ваши духовни и морални сили. Пазете чисти устните си, чрез които ще проявявате нежния свян и усмивка. По нежната усмивка ще ви познават вашите ръководители, които единствено се жертват за вас, не скъпят любовта си, жертват обичта си, само и само да ви вдъхновяват. Да бъдете последователни на високия идеал, пълни с кураж, вяра и надежда. Те са, които са взели грижата за вас. Бъдете им верни. Имайте обхода чистосърдечна. Дайте им обещание, че ще се жертвате за великото дело на Духа.

За живия свят ви говорим, за света на възвишената правда, любов и свобода - там, където живее етера, вибрациите и светлинните лъчи, там в света на безплътните, свободните от греха. Всички тия състояния са във вашата душа, когато тя е свободна от нисшите наклонности.

Ние искаме да канализираме силите на вашите наклонности по светлинния път, който води за великото царство на Бога. Смело прикрепена вашата индивидуалност, вие ще можете вече да превъзмогнете всички изпитания, които са наследство от стария ги живот. За живота на безсмъртието ви говорим. В програмата на тези адепти не е записано за някакви си дела на смъртта, затова, тяхната програма е лъчезарна. Тя вечно ще ви вдъхновява, защото, имате ли това вдъхновение, ще имате и пламъка на Божията душа. От вас се иска повече усилия за да можете да почувствате вече този Божий пламък. Красив и свят е Божият живот, вечно трептящ пламък! Колко радости, колко чувства, колко любовни въжделения се изпитва в този нов свят! Има ли край за Божието слово? Ако имат край вселените Му, тогава и Той ще замълчи.

Сега ви се говори за полета на човешката душа, за идеализма, за висшите чувства и вдъхновените настроения. Вярвайте, у вас ще проговори духът и вашата мисъл ще бъде безсмъртна, ще се очертаят светлите пътища за вашата душа и ще имате възможността да прегърнете светящите етерни образи на тия възвишени същества, които ви посещават. Не може да не се излее духът върху членовете на братствата по цялата земи. Повтаря се наново апостолското вдъхновение. Тия безсмъртни работници наново вливат духовната струя в душите на човечеството. Днес ние се радваме на вдъхновението на колективния Дух, който се е възвисил високо над сферата на земята. Нека нашата радост бъде и ваша, за да можем наистина да освидетелстваме правата кауза на новия братски живот. Нека земята запомни във вековете новите вдъхновители, които я посяха с цветята на красотата, с плодните дървета, които украсиха със своите влияния високите върхове, които проектираха енергиите си към земните недра, за да продължи живота си за по-дълги времена. Нека запомни земята делата на тези вдъхновители, които внесоха благото за възстановяване на новия порядък и за новия строй. „Всички за един и един за всички“. Нека земята помни, че новите организатори, които въвеждат новия строй, не ще позволят да има страждущи, гладни, уморени, онеправдани, затворници, крадци и убийци. Не ще позволят братоубийството и гнета на смъртта. Нека земята се радва на тези вдъхновители, които са можали да вземат порядъка от Божествения свят, който е святост за земята. Нека се развее знамето на братството по цялата земя, което е ореола на правдата.

Това е новата братска платформа, която се въвежда от новите вдъхновители. Всички ще ядат от един хляб, ще пият от един извор. И звярът, кроткото животно и човекът ще живеят като братя.

Това предвижда и провежда Духът на новата братска култура по лицето на земята. Културният брат и културната сестра ще бъдат сеяча, който ще посява благодатното зърно из нивата на новия живот. Това е новото, което има да приложите за да подпомогнете вашия Дух, който има стремежа за възвеличение. Тогава ще обезсмъртите вашата мисъл и възкресите вашата душа, от които се нуждаят животните и човечеството по цялата Земя. Така ще бъде.

10 Януари 1940 год.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...