Jump to content

1939_08_22 Ο Βασιλιάς και ο υπηρέτης


Ани

Recommended Posts

 Ο Βασιλιάς και ο υπηρέτης

 

Ο Χριστός λεει: "Εγώ ειμί η οδός, η αλήθεια και η ζωή."

 

Όποιος γνώρισε τον Χριστό, αυτός ακολουθεί το δρόμο Του. Όποιος γνώρισε τον Χριστό, αυτός εύκολα προσανατολίζεται στη ζωή. Ο δρόμος του είναι φωτισμένος από τον Θείο ήλιο. Όποιος δεν γνώρισε τον Χριστό, ο δρόμος του είναι κλειστός. Αυτός δεν μπορεί να προσανατολιστεί στη ζωή, βρίσκεται στην ομίχλη, στην οποία κι εσείς βρίσκεστε σήμερα. Σαν βλέπει την ομίχλη μέσα του, ο άνθρωπος νομίζει ότι ολόκληρη η γη είναι αδιαφανής. Εάν έτσι νομίζει, πλανάται. Ουσιαστικά, η ομίχλη είναι μόνο μπροστά στα μάτια του, ή στη συνειδητότητά του. Υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι πάντα ζουν στο φως. Γι' αυτούς ο Θείος ήλιος ποτέ δεν δύει. Υπήρξε καιρός που ολόκληρη η γη ήταν ομιχλώδης, αλλά σήμερα οι άνθρωποι χαίρονται τον ουρανό και τη γη, το φως της ημέρας και της νύχτας. Η ομίχλη που βλέπετε σήμερα, δείχνει ότι οι άνθρωποι θα περάσουν από αρκετές δοκιμασίες, που μπορεί να τις ξεπεράσουν με πίστη και φρόνηση. Να έχετε πίστη στο σπόρο του σταριού, που περνάει ολόκληρο το χειμώνα κάτω από το χιόνι, σαν κάτω από ένα ζεστό σκέπασμα. Όταν βρέχει, ευχαριστεί το Θεό, που μαλακώνει την σκληρή και ξηρή καρδιά της γης, και δεν το πιέζει τόσο. Ο κόκκος του σταριού ευχαριστεί και τη βροχή, και την ομίχλη και το χιόνι και με υπομονή περιμένει τις ζεστές ηλιόλουστες μέρες, που θα βγάλει το κεφάλι του πάνω από τη γη και θ' αρχίσει να φυτρώνει.

 

Επομένως, εάν ο κόκκος του σταριού έχει τέτοια πίστη, πόσο περισσότερη πίστη πρέπει να έχει ο άνθρωπος, σ' Εκείνον, ο οποίος έχει χύσει πολλά δάκρυα, έχει περάσει πολλά βάσανα, και πολλές δυσκολίες έχει μετατρέψει σε αγαθά. Πολλές φιλονικίες, πολλά εμπόδια, πολλές δυσκολίες έχει διώξει ο Θεός από τον δρόμο του ανθρώπου, όμως, παρ' όλ' αυτά, αυτός συνεχίζει να είναι δυσαρεστημένος. Ο άνθρωπος είναι ανικανοποίητος ή από τον εξωτερικό του περίγυρο, ή από τις συνθήκες της ζωής του. Θέλει να ντύνεται καλά, να τρέφεται καλά, να ζει σαν βασιλιάς. Πόσοι άνθρωποι μπορούν να είναι βασιλείς στον κόσμο; Σήμερα υπάρχουν το πολύ εκατό βασιλείς. Τι θα κάνουν οι άλλοι άνθρωποι; Υπάρχει μια επιπλέον θέση βασιλιά - ο βασιλιάς του εαυτού σου. Κάθε ένας μπορεί να είναι βασιλιάς του εαυτού του.

 

Τώρα, επιθυμώ να γίνετε όλοι βασιλείς μέσα σας, και υπηρέτες του Θεού. Όποιος μπορεί να γίνει βασιλιάς του εαυτού του και υπηρέτης του Θεού, αυτός θα λάβει την Θεία ευλογία.

 

22 Αυγούστου 1939, 5 μ.μ.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...