Jump to content

1939_08_15 Στην θέση του


Ани

Recommended Posts

Στην θέση του

 

Αυτό το πρωί θα σας δώσω ένα μικρό πρόγευμα για να δουλέψετε καλά.

 

Όταν ο Θεός δημιούργησε τον κόσμο, οι άνθρωποι κατοίκησαν τη γη κι ήσαν ευτυχισμένοι, αλλά δεν ήξεραν τι να κάνουν, με τι να δουλέψουν. Τότε οι άνθρωποι ήταν λιγότεροι στον αριθμό απ' όσο σήμερα. Για να καθορίσει σε κάθε άνθρωπο μία δουλειά, ο Θεός έστειλε στη γη έναν άγγελο με ένα μεγάλο σακούλι, γεμάτο νουθεσίες, κάθε ένας να ξέρει τι να δουλέψει, Κάθε νουθεσία ήταν τοποθετημένη σε ειδικό πακέτο. Όταν πλησίαζε προς την γη, ο άγγελος είδε μία νέα, όμορφη κόρη που πλενόταν σε μια λίμνη. Την κοίταξε κι άφησε το σακούλι απ' το χέρι του. Το σακούλι άνοιξε και τα πακέτα σκορπίστηκαν στη γη. Μόλις τα είδαν οι άνθρωποι, έτρεξαν στα πακέτα και τ' άρπαξαν. Κάθε άνθρωπος πήρε ένα πακέτο, ο καθένας ό,τι του τύχαινε, κι όχι σύμφωνα με το πώς τα είχε καθορίσει ο Θεός. Χάρη σ' αυτό, μεταξύ των ανθρώπων εμφανίστηκαν μεγάλες ασυμφωνίες, οι οποίες και μέχρι σήμερα ακόμη συνεχίζουν. Έτσι, επειδή οι διαφωνίες στον κόσμο οφείλονται στο λάθος του αγγέλου, ο οποίος αφαιρέθηκε με το όμορφο κορίτσι και δεν μπόρεσε να εκτελέσει την αποστολή του.

 

Ο άγγελος επέστρεψε στο Θεό, όμως με μη ολοκληρωμένη αποστολή. Ο Θεός τον ρώτησε αν εκτέλεσε την αποστολή του, κι αυτός είπε ότι είδε μια ωραία κόρη πριγκιποπούλα την οποία ερωτεύτηκε. Για να μάθει το μάθημα του, ο Θεός τον έστειλε εκ νέου στη γη, όμως και μέχρι σήμερα ακόμη αυτός δεν έχει επιστρέψει στον ουρανό. Αυτός ο άγγελος είναι σ' όλους τους ανθρώπους, και μελετάει το θέμα της υπακοής. Είναι δυσαρεστημένος από την κατάσταση του, όμως υπομένει. Μέχρι να συγκεντρώσει όλα τα πακέτα με το πολύτιμο περιεχόμενο και να τα τοποθετήσει στις αντίστοιχες τους θέσεις, αυτός δεν θα επιστρέψει στον ουρανό. Δηλαδή, σε κάθε άνθρωπο έχει δοθεί η αποστολή να τοποθετήσει κάθε τι μέσα του στην αντίστοιχη θέση του. Ο άγγελος πρέπει να πάει μεταξύ των ανθρώπων, να ψάξει τα πακέτα και να παραδώσει κάθε πακέτο στον παραλήπτη του. Πότε θα επιστρέψει ο άγγελος στην κοινωνία του; Όταν επέλθει η νέα εποχή. Η νέα εποχή θα τον απελευθερώσει.

 

Σήμερα όλοι οι άνθρωποι παρασύρονται από την πριγκιποπούλα. Ποια είναι η πριγκιποπούλα; Η πριγκιποπούλα είναι ο κόσμος σ' όλες του τις εκδηλώσεις. Δεν είναι άσχημο να παρασύρεται ο άνθρωπος, αλλά μόνον όταν εκτελέσει την αποστολή του. Ο άγγελος έπρεπε πρώτα να εκτελέσει την αποστολή του, για την οποία είχε κατέβει στη γη. Μετά μπορούσε να παρασυρθεί, να σπρωχθεί όπου θέλει.

 

Ο σύγχρονος άνθρωπος βρίσκεται μπροστά στη νέα εποχή, για την οποία πρέπει να είναι έτοιμος, για να προετοιμαστεί για την νέα κουλτούρα, πρέπει να αναπτύξει μέσα του την αίσθηση της εκτίμησης των πραγμάτων. Τέσσερα πράγματα πρέπει να εκτιμά ο άνθρωπος: Τα αγαθά του πνεύματος του, της ψυχής, του νου και της καρδιάς του. Όταν εκτιμήσει αυτά τα πράγματα, τότε μπορεί να υπηρετεί το Θεό, μ' όλο του το νου, μ' όλη του την καρδιά, μ' όλη του την ψυχή και μ' όλη του τη δύναμη. Εάν θέλει να υπηρετεί τον Θεό, ο άνθρωπος πρέπει να βάλει σ' ενέργεια όλα του τα δάχτυλα. Ο δείχτης αποτελεί το ανθρώπινο πνεύμα, ο μέσος την ανθρώπινη ψυχή, ο παράμεσος τον ανθρώπινο νου, και ο μικρός την ανθρώπινη καρδιά. Το μεγάλο δάχτυλο, ο αντίχειρας του ανθρώπου, αποτελεί τον Θείο κόσμο, τον κόσμο της Αγάπης. Εάν τα τέσσερα δάχτυλα του ανθρώπου δεν μαζευτούν μαζί με τον αντίχειρα σ' ένα σώμα, δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν την δύναμη τους. Το πνεύμα, η ψυχή, ο νους και η καρδιά του ανθρώπου πρέπει να παίρνουν δύναμη από τον Θείο κόσμο, από τον κόσμο της Αγάπης. Να γιατί, όταν αισθάνεστε αδύναμοι, βάζετε τον αντίχειρα απέναντι από κάθε δάχτυλο ξεχωριστά και λετε: Θα δουλέψω με το πνεύμα, την ψυχή, τον νου και την καρδιά μου για τον Θεό.

 

Στα δάχτυλα του ανθρώπου κρύβονται δυνάμεις, τις οποίες αυτός δεν εκτιμά. Μεγάλα πλούτη φέρει ο άνθρωπος μέσα του όμως, επειδή δεν μπορεί να τα χρησιμοποιήσει, νομίζει ότι είναι φτωχός. Για να δημιουργηθεί ο αντίχειρας - το δάχτυλο ενός από τις μεγαλύτερες Θεότητες του παρελθόντος, του Δία -έχουν δουλέψει χίλια δυνατά πνεύματα. Για να δημιουργηθεί ο μέσος δάχτυλος. - ο δάχτυλος της ανθρώπινης συνείδησης, της δικαιοσύνης, έχουν δουλέψει χιλιάδες ανώτερες υπάρξεις. Αυτός ο δάχτυλος ονομάζεται δάχτυλος του Κρόνου. Για να δημιουργηθεί το ανώνυμο δάχτυλο - το δάχτυλο του ήλιου, έχουν δουλέψει χίλιοι ανώτεροι Νόες. Αυτό το δάχτυλο δείχνει την προσπάθεια του ανθρώπου προς το ανώτερο και προς το ωραίο, προς την μουσική, την τέχνη και την επιστήμη. Για το μικρό δάχτυλο έχουν δουλέψει χιλιάδες ανώτερες καρδιές. Ονομάζεται δάχτυλος του Ερμή, του γραμματέα των θεών. Εάν θέλετε να λύσετε τις υλικές σας υποθέσεις σωστά, στραφείτε για συμβουλή προς το μικρό σας δάχτυλο. Αυτό ασχολείται με τα υλικά πράγματα στον κόσμο.

 

Επομένως, όσο διαθέτετε πλούτη, μην περιμένετε τους ανθρώπους να σας μάθουν, πώς να τα χρησιμοποιείτε, αλλά ασχοληθείτε μόνοι σας με τη δουλειά, για να χρησιμοποιήστε όλα όσα σας έχουν δοθεί. Μην δουλεύετε μόνοι, γιατί έτσι θα κάνετε το ίδιο λάθος που έκανε ένας βασιλιάς στην αρχαιότητα. Αυτός ο βασιλιάς είχε τρεις ήμερες κερασιές στον κήπο του. Καθώς οι κερασιές έδιναν άφθονο καρπό, ο βασιλιάς επιθύμησε να στείλει στο γείτονα του βασιλιά ένα καλάθι από τα δικά του κεράσια και να τον χαιρετήσει. Διέταξε έναν από τους υπηρέτες του να μαζέψει τα πιο μεγάλα κεράσια σ' ένα καλάθι και να τα πάει στον γείτονα του. Ο υπηρέτης εκτέλεσε την εντολή του κυρίου του κι έφυγε προς το γειτονικό βασίλειο. Καθώς προχωρούσε στον δρόμο, από καιρό σε καιρό ο υπηρέτης έτρωγε δύο - τρία κεράσια, για να δροσιστεί. Όταν έφτασε στον βασιλιά, στο καλάθι έμειναν μόνο τρία κεράσια. Αυτός έφαγε ακόμη δύο και για τον βασιλιά έμεινε μόνον ένα. Αφού έδωσε το μοναδικό κεράσι στον βασιλιά, ο τελευταίος τον ρώτησε: Πώς τρώγεται αυτό το πράγμα; Ο υπηρέτης έδειξε στον βασιλιά πώς τρώγεται το κεράσι κι επέστρεψε πίσω στον κύριο του. Τι έπρεπε να κάνει ο βασιλιάς ο οποίος ήθελε να στείλει στον γείτονα του από τα δικά του ωραία φρούτα του κήπου του;

 

15 Αυγούστου 1939, 5 μ.μ.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...