Jump to content

1939_08_13 Η Αιώνια ζωή


Ани

Recommended Posts

Η Αιώνια ζωή

 

(Κατά Ιωάννην, κεφ. 12)

 

Ως μαθητές της Μεγάλης Σχολής, πρέπει να είστε γενναιόδωροι, να μοιράζετε τον Θείο λόγο με αφθονία, όπως ο Χριστός έθρεψε τους πολυπληθείς ανθρώπους με πέντε ψωμιά. Ο καθένας σας, ό,τι έχει ακούσει, ό,τι έχει δεχτεί και εφαρμόσει, να το μεταδώσει σ' εκείνον ο οποίος ειλικρινά ενδιαφέρεται. Όποιος μιλάει, αυτός μπορεί να γίνει ρήτορας, όποιος δεν μιλάει, δεν μπορεί να γίνει ρήτορας. Όποιος μαθαίνει, αυτός γίνεται επιστήμονας, όποιος δεν μαθαίνει, επιστήμονας δεν γίνεται. Όποιος τραγουδάει, γίνεται τραγουδιστής, όποιος δεν τραγουδάει τραγουδιστής δεν γίνεται. Όποιος αγαπάει αυτός ζει, όποιος δεν αγαπάει πεθαίνει. Όποιος αγαπάει την αλήθεια, γίνεται ελεύθερος, όποιος δεν αγαπάει την αλήθεια, γίνεται σκλάβος.

 

Ο Χριστός είπε στον πλούσιο: "ένα δεν σου φτάνει". (Σημ. Μετ.: Παράβαλε: Κατά Ματθαίον 20,10-14) Ένα δεν φτάνει σε όλους τους σύγχρονους ανθρώπους. Ένας νέος πήγε σ' έναν αρχιμάστορα αγγειοπλάστη για να μάθει την τέχνη. Αφού δούλεψε τρία χρόνια, νόμισε ότι έμαθε την τέχνη και είπε στον κύριο του: Κύριε, σε παρακαλώ να με κάνεις τεχνίτη, ενηλικιώθηκα, θέλω να παντρευτώ, να δουλέψω μόνος μου. Ο κύριος του συμφώνησε, του έδωσε το δικαίωμα να είναι τεχνίτης και τον έστειλε να δουλεύει μόνος του. Ο νέος έκανε πολλά αγγεία σύμφωνα με όλους τους κανόνες που πήρε από τον κύριο του, και τα έβαλε στον φούρνο για να -ψηθούν. Ήταν μεγάλη η έκπληξη του, όταν είδε ότι, μετά το ψήσιμο, όλα τα αγγεία είχαν σπάσει. Πήγε αμέσως στον τεχνίτη και του διηγήθηκε την ατυχία που τον βρήκε. Εκείνος του είπε: Για να μην σπάσουν τα αγγεία, πρέπει να μείνεις σ' εμένα ακόμα τρία χρόνια.- Θα μείνω όσο θέλεις, μόνο και μόνο για να μάθω αυτή την τέχνη, να μην σπάνε τα αγγεία μου, γιατί κανένας δεν αγοράζει σπασμένα δοχεία.

 

Τώρα αυτός άνοιξε τα μάτια του περισσότερο από πριν, κοιτούσε προσεκτικά πώς ο μάστορας αναμιγνύει τον πηλό, πώς τον ανακατεύει και τον μορφοποιεί, μήπως δει κάτι πιο ιδιαίτερο απ' αυτό που ήδη γνώριζε. Όταν ο μάστορας έβαζε τα αγγεία του στο φούρνο, αυτός πάλι παρακολουθούσε για να μη χάσει κάτι κι όλο σκεφτόταν, ότι θα του αποκαλυφθεί κάποιο μυστικό ή ότι θα του πει κάποιο τύπο. Τι παρατήρησε; Όταν έβγαζε το δοχείο από το φούρνο, τ' αφεντικό του φύσαγε σε κάθε ένα αγγείο και έλεγε: Χού! Όταν το είδε αυτό ο νέος, είπε: Τι περίεργη δουλειά, για ένα "χού" έπρεπε να πάω τρία χρόνια ξανά. Ο μάστορας του απάντησε: Από αυτό το "χού" φαίνεται η αγάπη σου προς τα αγγεία. Αν αγαπάς τη δουλειά σου, και τα δοχεία δεν θα σπάνε. Όταν αγαπάς τα αγγεία, θα μιλάς μ' αυτά. Το σπίτι όπου τα αγγεία φυσιούνται, εκεί υπάρχει αγάπη. Εάν θέλετε δυνατά αγγεία, πηγαίνετε σε σπίτι όπου η αγάπη υπάρχει.

 

Επομένως, κάθε σπίτι που στηρίζεται στην αγάπη, επιτυγχάνει. Κάθε σπίτι το οποίο δεν βασίζεται στην αγάπη, καταστρέφεται. Η αγάπη είναι δημιουργική δύναμη, η οποία δεν υπομένει τίποτε αρνητικό. Όταν δημιουργεί, ο άνθρωπος δεν δέχεται ούτε μια αρνητική σκέψη, ούτε ένα αρνητικό συναίσθημα, ούτε μια αρνητική πράξη σαν υλικό οικοδομήσιμο. Η αγάπη δεν συντηρεί καμία αμφιβολία και δισταγμό, καμιά αντίθεση.

 

Ένας νέος, με υψηλή καταγωγή, ερωτεύτηκε μια όμορφη κόρη, επίσης υψηλής καταγωγής. Όταν παντρεύτηκαν, αυτός αμφέβαλε για την αγάπη της και σκέφτηκε ότι αυτή αγαπάει κάποιον άλλο. Επειδή η ευγένεια του δεν του επέτρεπε να της μιλήσει, πικραμένος κι απογοητευμένος, εγκατέλειψε το σπίτι και ξεκίνησε προς την κατεύθυνση του κοντινού ποτάμιου για να πνιγεί. Καθώς έψαχνε ένα βαθύ μέρος στο ποτάμι, άκουσε βήματα πίσω του. Στράφηκε πίσω κι είδε την αγαπημένη του. Αυτή τον πλησίασε και ήρεμα του ψιθύρισε κάτι. Αυτός χάρηκε κι αμέσως παραιτήθηκε από την απόφαση του να πνιγεί. Εάν τον ρωτούσε κάποιος τι του είπε η νεαρή γυναίκα, αυτός θα απαντούσε: Η αγαπημένη μου είπε ότι, εάν πνιγώ από την αμφιβολία και την έλλειψη εμπιστοσύνης προς αυτήν, και το νερό θα με πετάξει έξω. Το νερό αγαπάει να μπαίνει σ' έναν άνθρωπο για να του ηρεμεί τη δίψα του, όμως δεν δέχεται κανέναν μέσα του. Η αγαπημένη του ψιθύρισε ότι τον αγαπάει, ότι κανέναν δεν είχε αγαπήσει περισσότερο κι ότι πάντα θα του είναι πιστή. Αυτός της απάντησε ότι είναι έτοιμος να διορθώσει το λάθος του και, στο όνομα της αγάπης του, να ζει και ν' αγαπάει όλους τους ανθρώπους.

 

Σήμερα και σ' εσάς λεω: Μην αμφιβάλετε για τη Θεία αγάπη. Μην πνίγεστε στις αμφιβολίες σας, γιατί θα βρεθείτε στα βάθη τους, απ' όπου δύσκολα θα βγείτε. Όποιος δεν πιστεύει στο Θεό, μόνος του πνίγεται στις αμφιβολίες του. Ψάξτε το Θεό και ζήστε μέσα του, για να γνωριστείτε με τις τρεις του κόρες - την ελπίδα, την πίστη, και την αγάπη. Εάν γνωρισθείτε με την ελπίδα, θα γίνετε πλούσιοι στον φυσικό κόσμο. Εάν γνωριστείτε με την πίστη, θα μπείτε στον πνευματικό κόσμο για να φωτίσετε το νου σας και ν' αποκτήσετε γνώσεις. Εάν γνωριστείτε με την αγάπη, θα μπείτε στον Θείο κόσμο και θ' αποκτήσετε την αιώνια ζωή.

 

Ο Χριστός λεει: "Αύτη είναι η αιώνιος ζωή, το να γνωρίζωσι σε τον μόνον αληθινόν Θεόν." Εγώ πάλι λεω: Να ελπίζετε σ εκείνους που ελπίζουν. Να πιστεύετε σ' εκείνους που πιστεύουν. Να αγαπάτε όποιον αγαπάει. Να συνδέεστε με την ελπίδα, με την πίστη και την αγάπη: αυτό είναι αιώνια ζωή, την οποία κάθε ψυχή ποθεί.

 

13 Αυγούστου 1939, 5 μ.μ

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...