Jump to content

1939_08_11 Υπηρεσία


Ани

Recommended Posts

Υπηρεσία

 

Διαλογισμός (Α! Προς Κορινθίους, κεφ. 13)

 

"Εάν έχω... πάσαν την γνώσιν, και εάν έχω πάσαν την πίστιν..., αγάπην δε μη έχω, είμαι ουδέν." (στίχος 2).

 

"Η αγάπη μακροθυμεί, αγαθοποιεί, η αγάπη δεν φθονεί, η αγάπη δεν αυθαδιάζει, δεν επαίρεται." (στίχος 4).

 

"Η αγάπη δεν ζητά τα εαυτής." (στίχος 5).

 

"Η αγάπη ουδέποτε εκπίπτει." (στίχος 8).

 

Όταν εκπέσει, όταν χάσει την διάθεση του, ο άνθρωπος σκέφτεται ότι έχει χάσει την αγάπη του. Μόλις εκπέσει ο άνθρωπος, δεν έχει αγάπη. Υπάρχει μία αγάπη, η οποία ποτέ δεν εκπίπτει - αυτή είναι η Θεία αγάπη. Υπάρχει ένας ουρανός ο οποίος ποτέ δεν συννεφιάζει - αυτός είναι ο Θείος ουρανός. Η Θεία αγάπη εμφανίζεται μέσα σ' αυτόν τον ουρανό. Εάν δείτε ότι ο ουρανός κάποιου ανθρώπου είναι συννεφιασμένος, να ξέρετε ότι μέσω αυτού εμφανίζεται η ανθρώπινη, δηλαδή η ακατανόητη αγάπη. Μέσα απ' αυτή την αγάπη ο ήλιος δεν φαίνεται. Όσο και να θέλετε να τον δείτε, δεν μπορείτε - τα σύννεφα τον σκιάζουν.

 

Ως μαθητές, από εσάς απαιτείται αυτοκυριαρχία, να μην ξεχνιέστε ούτε στις χαρές ούτε στις λύπες. Συχνά συναντάτε επιστήμονες, μουσικούς, ζωγράφους, οι οποίοι απορροφούνται τόσο πολύ στην επιστήμη τους ή στην τέχνη τους, ώστε ξεχνάνε τον περίγυρο τους. Ένας φημισμένος βιρτουόζος πήγε στο Παρίσι να δώσει κονσέρτο. Μόλις άρχισε να παίζει, απορροφήθηκε από το παίξιμο και ξέχασε το ακροατήριο - έχασε το μέτρο του χρόνου. Οι άνθρωποι κουράστηκαν ν' ακούν και ο ένας μετά τον άλλον άρχισαν να εγκαταλείπουν την αίθουσα. Τελευταίοι έμειναν ο φύλακας και ο βιρτουόζος. Ο φύλακας, όταν είδε ότι ο μουσικός δεν είχε σκοπό να τελειώσει, τον πλησίασε και σιγανά του ψιθύρισε: Ορίστε κύριε! Πάρτε το κλειδί. Όταν τελειώσετε, να κλειδώσετε την αίθουσα.

 

Γιατί έπρεπε ο μουσικός να παίξει τόσο πολύ; Για δύο λόγους: Ή για να δείξει ότι ξέρει να παίζει, ή επειδή παρασύρθηκε. Όσο καλά και να παίζει ο μουσικός, δεν πρέπει να κάνει κατάχρηση με την υπομονή των ανθρώπων. Δεν είναι εύκολο να ακούς για ώρες μουσική. Και οι πιστοί κάνουν σαν κι αυτόν τον βιρτουόζο. Εάν συναντήσετε κάποιον πιστό, αυτός θα σας λεει συνεχώς τι κήρυξε ο Χριστός, τι είπαν οι προφήτες και οι απόστολοι. Και ο Χριστός και οι προφήτες και οι απόστολοι μίλησαν, αλλά λίγο. Αυτοί περισσότερο δούλεψαν και λιγότερο μίλησαν. Οι τότε άγιοι έτρωγαν λίγο. Τρεφόντουσαν μία φορά την εβδομάδα. Ο συνηθισμένος άνθρωπος τρώει τρεις φορές την ημέρα, και μερικές φορές και τέσσερις φορές. Δηλαδή ο άγιος τρέφεται με τέσσερα γεύματα τον μήνα, ενώ ο συνηθισμένος άνθρωπος τρέφεται με ενενήντα ή με εκατόν είκοσι γεύματα τον μήνα. Μεγάλη είναι η σπατάλη των σύγχρονων ανθρώπων. Για δικαιολογία, θα πείτε ότι δεν είστε άγιοι. Ο κόσμος υποφέρει πράγματι γιατί οι άνθρωποι δεν είναι άγιοι. Εάν ήσαν άγιοι, θα έτρωγαν λίγο και θα δούλευαν περισσότερο. Όπου και να μπείτε σήμερα - στις οικογένειες, στα σχολεία, στις εκκλησίες και στις κοινωνίες, παντού θα σκοντάψετε σε αντιθέσεις και σε φιλονικίες. Όλοι οι άνθρωποι φιλονικούν, τσακώνονται, χτυπιούνται, γιατί δεν είναι άγιοι. Άγιος πρέπει να είναι ο άνθρωπος!

 

Οι σύγχρονοι άνθρωποι υποστηρίζουν την εξελικτική θεωρία και λένε ότι όλα μπορούν να γίνουν μέσω της εξέλιξης. Σύμφωνα μ' αυτή την θεωρία, βρίσκουν, ότι όλα όσα γίνονται στην ζωή, είναι σωστά. Λένε ότι, σύμφωνα με την εξέλιξη, και το κακό θα μετατραπεί σε καλό. Είναι σωστή αυτή η θεωρία, όμως η εξέλιξη απαιτεί αιώνες. Μετά από αιώνες όλα μπορεί να γίνουν, όμως υπάρχει και σύντομος δρόμος για να γίνουν. Μέσω της εξέλιξης, για παράδειγμα, το ψέμα δεν μπορεί να μετατραπεί σε αλήθεια. Μέσα σε όλους τους χρόνους και τις εποχές, το ψέμα παραμένει ψέμα. Όταν δεν σκέφτεται τα λόγια τα οποία χρησιμοποιεί, κάποιος λεει ότι είναι κύριος του εαυτού του. Είναι σωστά τα λόγια του; Λεει ότι είναι κύριος, και ταυτόχρονα υποφέρει, αρρωσταίνει, σκλαβώνει τους άλλους ανθρώπους. Κύριος είναι εκείνος ο οποίος είναι ανεξάρτητος, ο οποίος δεν αρρωσταίνει και πάντα μόνος του λύνει τα προβλήματα του. Άλλος πάλι λεει ότι είναι υπηρέτης. Κι αυτός δεν λεει την αλήθεια. Ενώ λεει ότι είναι υπηρέτης, βλέπετε ότι ψάχνει ξένη βοήθεια, μόνος του δεν μπορεί να κάνει και τις πιο συνηθισμένες υπηρεσίες.

 

Όταν έχει έρθει στην γη, ο άνθρωπος πρέπει να υπηρετεί. Πώς πρέπει να υπηρετεί; Με αγάπη. Η αγάπη είναι αμοιβή για την υπηρεσία του ανθρώπου. Στην γη, για την υπηρεσία, δίνουν χρήματα. Εκτός αυτού, όσο περισσότερο πληρώνουν, τόσο περισσότερο απαιτούν. Στον πνευματικό κόσμο, όμως, τον υπηρέτη τον πληρώνουν με αγάπη. Όσο περισσότερο αγαπάς, τόσο περισσότερο υπηρετείς, όσο λιγότερο αγαπάς, τόσο λιγότερο υπηρετείς. Όσο περισσότερο σε αγαπούν, τόσο περισσότερο υπηρετείς, όσο λιγότερο σε αγαπούν, τόσο λιγότερο υπηρετείς. Ο ίδιος νόμος αφορά και την ηγεμονία. Εάν λίγο σε αγαπούν, λίγο θα κυριαρχείς, εάν πολύ σε αγαπούν, πολύ θα κυριαρχείς. Εάν λίγο αγαπάς, λίγο κυριαρχείς, εάν πολύ αγαπάς, πολύ κυριαρχείς. Ο κόσμος θα φτιάξει, όταν οι άνθρωποι εκτελούν σωστά τις υποχρεώσεις τους σαν υπηρέτες και σαν κύριοι, όχι μόνο προς τον πλησίον τους, αλλά και προς τον εαυτό τους. Για να είναι καλός υπηρέτης, ο άνθρωπος πρέπει πρώτα να μάθει να υπηρετεί τον Θεό. Όταν μάθει να υπηρετεί το Θεό, θα μπορεί να υπηρετεί τον εαυτό του και τον πλησίον του. Σήμερα οι άνθρωποι υποφέρουν από υπηρέτες και από κύριους, οι οποίοι δεν εκτελούν τις υπηρεσίες τους όπως πρέπει. Ο άρρωστος υποφέρει, γιατί ο υπηρέτης του δεν τον ακούει, και δεν τον υπηρετεί καλά. Ο υγιής υποφέρει γιατί ο υπηρέτης του τον εκμεταλλεύεται. Ο υπηρέτης πάλι υποφέρει γιατί ο κύριος του τον περιορίζει και δεν τον πληρώνει τακτικά.

 

Όταν ο υπηρέτης και ο κύριος είναι έξω από τον άνθρωπο, αυτός ξέρει την αιτία των βασάνων του. Τι θα πείτε όταν υποφέρετε και ενοχλείστε χωρίς εξωτερικούς κύριους και υπηρέτες; Η αιτία των βασάνων κρύβεται μέσα στον άνθρωπο, μέσα στις δικές του αισθήσεις. Εάν δεν είχε μάτια ο άνθρωπος και δεν έβλεπε, δεν θα έβλεπε τι κάνουν οι άνθρωποι, και δεν θα υπέφερε. Εάν δεν είχε αυτιά, δεν θα άκουγε τι λένε οι άνθρωποι και δεν θα υπέφερε. Εάν δεν είχε χείλη, ο άνθρωπος δεν θα απαντούσε στα λόγια των ανθρώπων και δεν θα υπέφερε. Μέσα από τα χείλη, η αγάπη εμφανίζεται. Επομένως τα χείλη πρέπει να είναι υπομονετικά, να είναι ευδιάθετα, και να μην ζηλεύουν. Εάν το μικρότερο αδελφάκι δει στο πιάτο του φαγητό λιγότερο απ' αυτό του μεγαλύτερου του αδελφού, αρχίζει να φωνάζει, να θυμώνει, να ζηλεύει. Εάν του δώσουν πολύ φαγητό, θα το αφήσει στο τέλος, δεν θα μπορεί να το φαει. Παρ' όλ' αυτά, ζηλεύει. Μόλις μπει η ζήλια μέσα του, αρχίζει να ενοχλείται και να υποφέρει. Το ζήτημα δεν είναι να μην έχει ο άνθρωπος μάτια, αυτιά, χείλη, μύτη, αλλά πρέπει να εκπαιδεύει τις αισθήσεις του κι όταν βλέπει, όταν ακούει, όταν μυρίζει, πρέπει να ξέρει ποιο είναι γι' αυτόν και ποιο δεν είναι, πόσο και πότε του είναι απαραίτητο κάτι, και ούτω κάθ' εξής. Εάν αφεθεί στις δικές του χαμηλές επιθυμίες, ποτέ δεν θα χορτάσει. Αχόρταγο είναι το ανθρώπινο μάτι.

 

Ένας άγγλος εκατομμυριούχος από την Αυστραλία, ταξίδευε με καράβι για την Αγγλία για να παρευρεθεί στη στέψη ενός άγγλου πρίγκιπα. Είχε μαζί του τριακόσια πενήντα εκατομμύρια λίρες- όμως, μόλις σκέφθηκε ότι αυτά τα χρήματα δεν θα του φτάσουν, έπεσε στη θάλασσα και πνίγηκε. Όλοι οι άνθρωποι μοιάζουν μ' αυτόν τον εκατομμυριούχο. Νομίζουν ότι είναι φτωχοί, ενώ στην πραγματικότητα είναι πολυεκατομμυριούχοι. Διαθέτουν έναν εγκέφαλο, μια καρδιά, πνευμόνια και στομάχι, τα οποία αξίζουν εκατομμύρια. Έχουν σώμα που κοστίζει εκατομμύρια. Με τη βοήθεια του φυσικού τους σώματος, έρχονται σε επαφή μ' έναν αχανή κόσμο. Εάν χάσουν το σώμα τους, ο φυσικός κόσμος κρύβεται πίσω τους. Τότε μόνον καταλαβαίνουν πόσο κόστιζε το σώμα τους, στο οποίο δεν έδιναν καμία σημασία, και πόσο αυτό το οποίο έβλεπαν με αδιαφορία.

 

Σήμερα όλοι οι άνθρωποι θέλουν να είναι ευτυχισμένοι. Αναζητούν, όμως, την ευτυχία εκεί όπου δεν υπάρχει. Νομίζουν ότι, εάν θα είναι πλούσιοι, μελετημένοι, δυνατοί, όμορφοι, θα είναι ευτυχισμένοι. Αυταπατώνται. Γιατί; Βλέπουμε ότι ο κόσμος είναι γεμάτος με πλούσιους, με μορφωμένους, με δυνατούς, και με ωραίους ανθρώπους, όμως όλοι αυτοί υποφέρουν. Ο κήρυκας λεει ότι ο άνθρωπος ζει και κινείται εν Θεώ, και παρ' όλ' αυτά πάλι υποφέρει. Σήμερα κηρύσσεται στους ανθρώπους ότι ο Θεός είναι αγάπη, ότι ο άνθρωπος ζει στο Θεό, και παρ' όλ' αυτά ψάχνει την αγάπη και πουθενά δεν την βρίσκει. Πώς είναι δυνατόν ο άνθρωπος να αγαπάει τον Θεό και να είναι δυστυχισμένος; Πώς είναι δυνατόν ο άνθρωπος να ζει εν Θεώ και να είναι ανικανοποίητος; Αφού αγαπάει τον Θεό και είναι ανικανοποίητος και δυστυχής, αυτό δείχνει ότι υπάρχει αστάθεια στην αγάπη του. Και ο Απόστολος Παύλος λεει: "Εάν λαλώ τας γλώσσας των ανθρώπων και των αγγέλων, αγάπην δε μη έχω, έγεινα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλλάζον." Οι σύγχρονοι άνθρωποι έχουν ανάγκη από αγάπη. Εάν έχουν αγάπη, θα είναι και πλούσιοι και δυνατοί και μορφωμένοι.

 

Η νέα διδασκαλία είναι διδασκαλία της αγάπης. Εάν πιστέψει στην αγάπη, ο άνθρωπος θα απελευθερωθεί από όλα τα παλιά, όπως το φίδι απελευθερώνεται από το παλιό του ένδυμα. Το παλιό από το οποίο ο άνθρωπος πρέπει να απελευθερωθεί, αποτελεί την δυσαρέσκεια του και την αχαριστία. Όσο ζει στο παλιό, ο άνθρωπος είναι έτοιμος να τσακωθεί με όλους. Αυτός τσακώνεται και με τον εαυτό του. Σε κάθε άνθρωπο υπάρχει ένας κύριος κι ένας υπηρέτης οι οποίοι δεν μπορούν να συμφωνήσουν. Ο κύριος είναι δυσαρεστημένος από το υπηρέτη του, γιατί δεν εκτέλεσε τις διαταγές του όπως πρέπει. Ο υπηρέτης είναι δυσαρεστημένος από τον κύριο του, γιατί δεν τον πληρώνει τακτικά.

 

Έχετε μελετήσει τις εμφανίσεις του κυρίου και του υπηρέτη μέσα σας; Όταν ο κύριος εμφανίζεται, ο άνθρωπος είναι υπερήφανος, βαδίζει με αξιοπρέπεια όταν ο υπηρέτης εμφανίζεται, ο άνθρωπος λυγίζει, χαμηλώνει. Είναι καλά να παρατηρούμε και να ζωγραφίζουμε τις μορφές του κυρίου και του υπηρέτη μέσα μας. Έτσι θα γνωρίσετε πώς εμφανίζεται ο αληθινός άνθρωπος και πότε ο ηθοποιός. Ακριβά πληρώνουμε τον ηθοποιό για να παίξει στη σκηνή. Για να συμφιλιώσουμε τον κύριο και τον υπηρέτη μέσα μας, πρέπει να μάθουμε να ευχαριστούμε το Θεό για όλα όσα μας έχει δώσει. Πρέπει να τον ευχαριστούμε για το νου, την καρδιά, και την ψυχή και για το πνεύμα που μας έχει δώσει. Εκατομμύρια αξίζουν αυτά τα πράγματα και παρ' όλ' αυτά ο άνθρωπος δεν συνειδητοποιεί τον πλούτο του και πηγαίνει στη σκηνή σαν ηθοποιός, για να παραστήσει ξένους ρόλους. Πολλές φορές πληρώνουμε ακριβά και στη σκηνή, όμως όταν ο ηθοποιός ή ο καλλιτέχνης είναι σπουδαίος.

 

Ένας διευθυντής της όπερας συμφώνησε την Αντελίνα Πατή να τραγουδήσει στη σκηνή. Καθώς ήξερε ότι ο διευθυντής της όπερας δεν αγαπούσε να πληρώνει έγκαιρα, αυτή αποφάσισε να του δημιουργήσει μια δυσκολία για να τον κάνει να πληρώσει αμέσως. Την καθορισμένη ώρα, ο λαός συγκεντρώθηκε και περίμενε να εμφανιστεί στη σκηνή η Αντελίνα Πατή. Αυτή πήρε από τον διευθυντή εικοσιπέντε χιλιάδες δολάρια, όμως έπρεπε να λάβει ακόμα εικοσιπέντε. Για να τον αναγκάσει να πληρώσει αμέσους, η Αντελίνα δεν εμφανίστηκε στη σκηνή έγκαιρα, συνειδητά καθυστέρησε. Ο λαός χειροκροτούσε, διαμαρτυρόταν, με ανυπομονησία περίμενε τη διάσημη τραγουδίστρια. Έντονα ανήσυχος ο διευθυντής μπήκε στο δωμάτιο και την παρακάλεσε να βγει συντομότερα στη σκηνή. Αυτή είχε ένα παπούτσι στο πόδι της. Για να φορέσει το δεύτερο, ο διευθυντής αναγκάστηκε αμέσως να της πληρώσει τα εικοσιπέντε χιλιάδες δολάρια. Αυτός ήθελε να τη χρησιμοποιήσει, όμως αυτή ήταν έξυπνη, δεν αφέθηκε στην πονηριά του.

 

Επομένως, ό,τι κάνει ο άνθρωπος, πάντα του ανταποδίδεται. Δεν υπάρχει κάτι, που να έκανε ο άνθρωπος και να μην έχει πληρωθεί. Για όλα πληρώνεται, όμως βασικό είναι ο άνθρωπος να δουλεύει ευσυνείδητα, έντιμα, και να πληρώνεται έγκαιρα και καλά. Τελειότητα απαιτείται από τον άνθρωπο. Μόνο η αγάπη έχει τη δύναμη να κάνει τον άνθρωπο τέλειο. Όταν ζει στην αγάπη, ο άνθρωπος πρέπει να παίρνει τα πράγματα έτσι όπως έχουν γίνει, να μην έχει δυο απόψεις Ο άνθρωπος χάνει τις συνθήκες, γιατί είναι έτοιμος για ο,τιδήποτε και για οποιονδήποτε να θυσιάσει την αγάπη. Το κορίτσι είναι έτοιμο να παραμερίσει την αγάπη της μητέρας του και του πατέρα του για ένα αγόρι τυχαία εμφανισμένο στο σπίτι της. Αυτός παρουσιάζεται σαν αγαπημένος της, κι αυτή πιστεύει στα λόγια του. Πώς θα γνωρίσει εάν αυτός ο νέος είναι αληθινά αυτός που περίμενε; Πώς θα γνωρίσει ό,τι κάνει ο ένας για τον άλλο; Αν μπορεί ταυτόχρονα να είναι υπηρέτης και κύριος της, ο νέος είναι ο πραγματικός αγαπημένος της. Εάν ταυτόχρονα μπορεί να του είναι και υπηρέτρια και κυρία, η κόρη είναι η αγαπημένη του. Είναι πλασμένοι ο ένας για τον άλλο.

 

Τώρα θα σας δώσω μερικούς κανόνες. Το απόγευμα, μην πηγαίνεις να σκάψεις στο χωράφι, σε μεγάλο κρύο επίσης να μην πηγαίνεις, όταν έχεις μια δραχμή στην τσέπη σου, μην πάς στο ξενοδοχείο, όταν δεν έχεις μια δραχμή στην τσέπη σου μην κάνεις εμπόριο. Όταν ο ήλιος καίει, όταν η μέρα είναι φωτεινή και ζεστή, τότε να πάς στο χωράφι να δουλέψεις. Όταν η τσέπη σου είναι γεμάτη, τότε να πηγαίνεις στα διάφορα μαγαζιά. Σύμφωνα με τη γλώσσα της νέας διδασκαλίας, λεω: Ν' αρχίζετε με αγάπη και να τελειώνετε με αγάπη. Ν' αρχίζετε με τον Θεό και να τελειώνετε με τον Θεό. Ν' αρχίζετε με τον πλησίον σας και να τελειώνετε με τον πλησίον σας. Να αρχίζετε με τον εαυτό σας και να τελειώνετε με τον εαυτό σας.

 

Για πολλούς αυτές είναι ακατανόητες καταστάσεις, όμως κάποιοι καταλαβαίνουν. Όταν μιλάτε στους ανθρώπους για τη Θεία αγάπη, λένε ότι δεν την καταλαβαίνουν. Όταν έρθουν στη ανθρώπινη αγάπη, λένε ότι την καταλαβαίνουν. Δεν είναι καμιά κατανόηση αυτή. Σήμερα την καταλαβαίνουν, την άλλη μέρα κλαίνε απ' αυτή. Αυτό δεν είναι αγάπη. Σε σχέση με το πρόσωπο της, η νεαρή κόρη βάζει τα καλλυντικά άριστα. Ξέρει να κοκκινίζει, να βάζει πούδρα, να κάνει τα φρύδια μαύρα, λευκά και ούτω καθ' εξής. Τι καλλωπισμός είναι αυτός που διαρκεί μόνο δέκα ώρες; Το πρωί φτιάχνεται λευκή και κόκκινη, όμως το απόγευμα τίποτε δεν μένει από την εξωτερική της ομορφιά. Για να είναι λευκή και κόκκινη, πρέπει κάθε μέρα να φτιάχνεται. Εάν της μιλήσετε για τον φυσικό και τον ψυχικό καλλωπισμό, θα πει ότι δεν σας καταλαβαίνει. Ο άνθρωπος μπορεί να είναι φυσικά νέος χωρίς ρυτίδες στο μέτωπο του. Η καλή και καθαρή ζωή κάνει τον άνθρωπο νέο, όμορφο και εύρωστο. Εάν δεν ζει καλά, ό,τι μακιγιάζ και να κάνει, όλα θα βγουν στην επιφάνεια. Τα τεχνητά πράγματα πάντα αναγνωρίζονται.

 

Ένας νέος έπαιζε με μια γριά, και την κορόιδευε για τις ρυτίδες στο πρόσωπο της και τα άσπρα της μαλλιά. Αυτή αποφάσισε να τον εκδικηθεί. Γι’ αυτόν τον σκοπό, βάφτηκε, μεταμφιέστηκε, έτσι που έγινε αγνώριστη: Το πρόσωπο της έγινε λευκό και κόκκινο, χωρίς ρυτίδες, τα μαλλιά της μαύρα, λαμπερά και στα χείλη της έβαλε δύο σειρές λευκά όμορφα δόντια. Μ' αυτή την εμφάνιση εμφανίστηκε στο νέο κι άρχισε να τον βλέπει διαβολικά, με σκοπό να τον θέλξει. Τελικά άρχισε να του αρέσει, την ερωτεύτηκε κι άρχισε να της γράφει ερωτικά γράμματα, λέγοντας ότι δεν μπορεί να ζήσει χωρίς αυτήν. Αυτή απάντησε ότι είναι σύμφωνη να παντρευτεί μαζί του. Ενώ νόμιζε ότι είναι ευτυχισμένος και ότι έφτασε το ιδανικό του, μετά τον γάμο αυτή του παρουσιάστηκε στην πραγματική της μορφή. Σαν είδε την γριά μπροστά του, κατάλαβε ότι είχε απατηθεί κι αμέσως εγκατέλειψε το δωμάτιο.

 

Να παντρευτεί ο άνθρωπος για μια γριά, αυτό σημαίνει, να δει τις δικές του πλάνες. Εάν δει τις πλάνες του, αμέσως φεύγει. Θα έρθει μια μέρα που όλοι οι άνθρωποι θα καταλάβουν ότι έχουν παντρευτεί γριές. Η γριά παρουσιάζει τη ζωή της σάρκας. Όταν δουν πόσο άσχημη είναι, όλοι θα εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και θα τρέξουν έξω. Για να απελευθερωθεί από τη ζωή της σάρκας, ο άνθρωπος πρέπει να είναι υπομονετικός, ευγνώμονας και να μην ζηλεύει. Εάν δεν αποκτήσει αυτές τις ικανότητες, ο άνθρωπος σχηματίζει μια ομίχλη στη συνειδητότητά του, όπως εσείς είσαστε περιτριγυρισμένοι με ομίχλη. Μ' αυτόν τον τρόπο, αυτός ο ίδιος εμποδίζεται να καταλάβει και να γνωρίσει την αλήθεια.

 

Εάν θέλετε να γνωρίσετε τις ικανότητες της αγάπης, να ευχαριστείτε τον Θεό για τα βάσανα και τις χαρές που σας δίνει, να τον ευχαριστείτε για τον πλούτο και για την φτώχεια, να τον ευχαριστείτε για τη γνώση και για την άγνοια, να τον ευχαριστείτε για την υγεία και για την αρρώστια. Να μην ξεχνάτε ότι μέσα στα βάσανα κρύβεται η χαρά και μέσα στη χαρά τα βάσανα, μέσα στον πλούτο κρύβεται η φτώχεια, και μέσα στη φτώχεια ο πλούτος, μέσα στη γνώση κρύβεται η άγνοια και μέσα στην άγνοια η γνώση, μέσα στην υγεία κρύβεται η αρρώστια και μέσα στην αρρώστια η υγεία. Η φτώχεια είναι υπηρέτρια ενώ ο πλούτος είναι κυρίαρχος. Μόλις συγκεντρωθούν στην ίδια θέση ο κύριος και ο υπηρέτης, οι υποθέσεις τακτοποιούνται σωστά. Ο κύριος δίνει το κεφάλαιο και ο υπηρέτης την εργασία.

 

Κι έτσι, εάν θέλετε να αποκτήσετε την αγάπη, να προσπαθείτε το νέο που τώρα έρχεται. Όταν ο Θεός έδωσε το νόμο στο Μωυσή, το βουνό ήταν σκεπασμένο με ομίχλη, τώρα κι εσείς είστε στην ομίχλη, γιατί και σ' εσάς δίνονται οι νόμοι - υ νόμος της αγάπης. Όποιος ζει χωρίς αγάπη, θα είναι μέσα στην ομίχλη, και όποιος ζει στην αγάπη θα είναι πάνω από την ομίχλη χωρίς αγάπη, θα ζει στη φτώχεια - με αγάπη στον πλούτο- χωρίς αγάπη θα ζει στην άγνοια, με αγάπη στη γνώση χωρίς αγάπη θα ζει στην ασθένεια, με αγάπη στην υγεία. Ο μόνος νόμος με τον οποίο πρέπει να υπηρετείτε τον Θεό είναι η αγάπη. Η αγάπη ποτέ δεν ξεπέφτει. Να έχετε πλήρη πίστη, ελπίδα, κι αγάπη στον Θεό για να επιτύχετε όλες τις επιθυμίες και τους πόθους σας. Μπροστά σας βρίσκεται θαυμάσιο μέλλον. Όταν εφαρμόσετε το μέλλον της αγάπης, θα δοκιμάσετε την Θεία ευλογία πάνω σας.

 

11 Αυγούστου 1939, 5 μ.μ.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...