Jump to content

1939_08_06 Το μόνιμο στη ζωή


Ани

Recommended Posts

Το μόνιμο στη ζωή

 

Υπάρχουν δύο ειδών δράσεις στη ζωή: Οι αμετάβλητες ή σταθερές, και οι μεταβλητές ή ασταθείς. Όταν μελετάνε τον ανθρωπινό χαρακτήρα, οι μαθητές βρίσκουν δύο είδη εκδηλώσεων στον άνθρωπο. Αυτοί γνωρίζουν την αιτία γι' αυτές τις εκδηλώσεις. Ταυτόχρονα γνωρίζουν και τα σημεία των κέντρων που συνδέονται μ' αυτές τις εκδηλώσεις. Για παράδειγμα, στο εσωτερικό μέρος των δακτύλων του ανθρώπινου χεριού υπάρχουν ιδιαίτερες πτυχές, ιδιαίτερες γραμμές που δύσκολα αλλάζουν. Και, σε μερικούς ανθρώπους, αυτές οι γραμμές είναι κυκλικές σαν σπιράλ, σαν σαλίγκαρος, και ούτω καθ' εξής. Απ' αυτές αναγνωρίζεται ο χαρακτήρας του ανθρώπου. Η εγκληματολογία χρησιμοποιεί αυτές τις γραμμές για την αποκάλυψη των εγκληματιών. Έτσι παίρνουνε αποτύπωμα από το δάκτυλο του εγκληματία και αποκαλύπτουν την πράξη του. Αντί για υπογραφή, όπως κάνουν τώρα, παλιότερα οι άνθρωποι υπόγραφαν με δακτυλικό αποτύπωμα. Αυτή η υπογραφή ήταν πιο σταθερή από την τωρινή. Η τωρινή υπογραφή μπορεί να πλαστογραφηθεί, αλλά η υπογραφή του δακτύλου ποτέ.

 

Όταν λέμε για μόνιμα και μη μόνιμα πράγματα στη ζωή, έχουμε υπ' όψιν ένα είδος σταθερότητας και αστάθειας των πραγμάτων. Η σταθερότητα των πραγμάτων οφείλεται στα σταθερά μεγέθη, ενώ η αστάθεια στα μη σταθερά. Μόνιμο μέγεθος είναι η μονάδα, με την οποία μετράμε τα πράγματα. Εμείς ονομάζουμε την μονάδα μέτρησης "δίκαιο". Κάθε ανθρώπινη σκέψη, κάθε ανθρώπινο συναίσθημα και κάθε ανθρώπινη πράξη, που ανταποκρίνονται σ' αυτή τη μονάδα, είναι καλές. Εάν δεν ανταποκρίνονται σ' αυτή τη μονάδα μέτρου, δεν είναι καλές. Δηλαδή, στη ζωή υπάρχει μία μονάδα, με την οποία μετρούνται τα πράγματα. Αυτή καθορίζει ποιο είναι καλό και ποιο είναι το κακό. Καλό είναι εκείνο το οποίο δίνει συνθήκες στον άνθρωπο να μεγαλώσει, καλό είναι εκείνο το οποίο δίνει άνοιγμα στον ανθρώπινο νου για ν' αναπτυχθεί. Το καλό φέρει φως στον ανθρώπινο νου. Το καλό είναι εκείνο, που δίνει τις συνθήκες για να εμφανισθεί η ανθρώπινη καρδιά. Το καλό φέρει ζεστασιά στην ανθρώπινη καρδιά. Το φως και η θερμότητα, που το καλό φέρνει στο νου και στην καρδιά του ανθρώπου, ονομάζονται φως και θερμότητα του καλού. Αυτά αποτελούν την αντικειμενική πλευρά της ζωής. Όταν το Θείο φως απουσιάζει, ο άνθρωπος πάντα κάνει λάθη. Δεν μπορεί να σκέφτεται σωστά. Όταν η Θεία θερμότητα λείπει, ο άνθρωπος πάντα αρρωσταίνει.

 

Πολλοί θέλουν να είναι υγιείς, πλούσιοι κι όμορφοι. Υγεία, πλούτος και ομορφιά είναι συνώνυμα. Όποιος είναι υγιής, αυτός είναι ταυτόχρονα πλούσιος και όμορφος. Όμως ο άνθρωπος μπορεί να είναι υγιής μόνο κάτω από ορισμένες συνθήκες. Επομένως, ο άνθρωπος μπορεί να είναι υγιής και πλούσιος, μόνον αν έχει καθαρό αέρα, καθαρή τροφή και υγιεινή κατοικία. Εάν δεν έχει αυτές τις βασικές συνθήκες, δεν μπορεί να είναι υγιής. Ο πράγματι υγιής άνθρωπος είναι υγιής στο φυσικό, στο πνευματικό και στο συναισθηματικό επίπεδο. Για να είναι πνευματικά υγιής, ο άνθρωπος πρέπει να έχει σταθερές και θετικές σκέψεις, να μην ανησυχεί για τα μικρά πράγματα. Μερικοί ανησυχούν στην σκέψη ότι θα πεθάνουν. Αφού ανησυχεί στη σκέψη του θανάτου, αυτό δείχνει ότι δεν ξέρει τι πράγμα είναι ο θάνατος.

 

Σ' ένα από τα ανέκδοτα του Ναστρεντίν Χότζα, περιγελούν τις αντιλήψεις κάποιων ανθρώπων για τον θάνατο και για τον άλλον κόσμο. Μια μέρα ο Ναστρεντίν Χότζα πήγε στο κοντινό δάσος για να κόψει ξύλα. Ανέβηκε σ' ένα δέντρο, πάτησε σ' ένα κλωνάρι κι άρχισε να το κόβει. Εκείνη τη στιγμή ένας οδοιπόρος είδε τον Ναστρεντίν Χότζα στο δένδρο και του είπε: Τι κάνεις εδώ; - Κόβω ξύλα. - Το ξέρεις ότι σαν κόψεις αυτό το κλαρί στο οποίο έχεις καθίσει, θα πέσεις στην γη. - Αυτό δεν είναι δική σου δουλειά. Ο Ναστρεντίν Χότζα συνέχισε τη δουλειά του όμως, μόλις έκοψε το κλαρί, μαζί μ' αυτό έπεσε κι αυτός στη γη. - Περίεργο πράγμα! Έγινε ακριβώς έτσι, όπως είπε ο οδοιπόρος. Αφού ήξερε ότι θα πέσω από το δένδρο, θα ξέρει και πότε θα πεθάνω. Ο Ναστρεντίν Χότζα πρόφθασε τον οδοιπόρο και του είπε: Αφού ξέρεις τόσα πολλά, πες μου, πότε θα πεθάνω. - Μετά από τρεις μέρες. Ο Ναστρεντίν Χότζα πήγε στο σπίτι του και είπε στην γυναίκα του: Γυναίκα, ξέρεις ότι μετά από τρεις μέρες θα πεθάνω; Η γυναίκα του τον άκουσε αλλά τίποτε δεν του απάντησε. Αυτός πήρε το σακίδιο του στο χέρι, αποχαιρέτησε τη γυναίκα του και τα παιδιά του και βγήκε έξω από την πόλη, στους πρόποδες του κοντινού βουνού. Εκεί, σε μία πεδιάδα κάτω από μία αχλαδιά, έσκαψε τάφο και ξάπλωσε μέσα. Από καιρό σε καιρό, από το δένδρο έπεφταν αχλάδια με τα οποία δρόσιζε τα χείλη του και σκεπτόταν: Εάν αυτό είναι ο θάνατος, δεν είναι φοβερό. Κάθεσαι κάτω από την αχλαδιά και τρως αχλάδια. Έτσι πέρασαν δύο μέρες. Την τρίτη μέρα άκουσε γύρω του μεγάλο θόρυβο. Σήκωσε το κεφάλι του να δει τι γίνεται. Είδε μερικές καμήλες με καβαλάρηδες, φορτωμένα μ' αγγεία. Σαν είδαν ότι ο άνθρωπος έβγαλε το κεφάλι του από τη γη, οι καμήλες φοβήθηκαν κι άρχισαν να τρέχουν. Στο τρέξιμο τους έσπασαν πολλά αγγεία. Δυσαρεστημένος απ' αυτό, ο καβαλάρης έπιασε το Ναστρεντίν Χότζα και τον έδειρε για τα καλά. Τότε αυτός βγήκε από τον τάφο και πήγε στο σπίτι του. Σαν τον είδε η γυναίκα του, αυτός είπε: Γυναίκα, επέστρεψα από τον άλλο κόσμο. - Τι έχει εκεί; - Όσο τα αχλάδια έπεφταν από το δένδρο και δροσιζόμουνα μ' αυτά, ήταν καλά. Εάν έτσι είναι ο θάνατος, δεν έχει τίποτε άσχημο. Όμως, όταν ήρθε ο καμηλιέρης και με έδειρε, η κατάσταση χειροτέρεψε. Δεν αξίζει με ξύλο να πας στον άλλο κόσμο.

 

Είναι κωμικές οι διηγήσεις του Ναστρεντίν Χότζα για τον άλλο κόσμο, αλλά πολλοί έχουν παρόμοιες αντιλήψεις. Όταν βρεθούν μπροστά σε δυσκολίες στη ζωή, οι άνθρωποι ψάχνουν τρόπο ν' απελευθερωθούν απ' αυτές. Εάν δεν μπορούν να τις λύσουν σωστά, ψάχνουν τη λύση στον θάνατο. Και τότε δημιουργούν διαφορετικές θεωρίες για τον θάνατο. Κάποιοι λένε ότι ο θάνατος είναι ψευδαίσθηση, άλλοι λένε ότι ο θάνατος είναι ύπνος.

 

Τι είναι ο ύπνος; Σύμφωνα με κάποιους ο ύπνος είναι ψευδαίσθηση, ενώ σύμφωνα με άλλους προφητεία. Υπάρχουν διάφορες θεωρίες για τον ύπνο όμως, παρ' όλες αυτές τις θεωρίες, υπάρχουν περιπτώσεις που, όταν ο άνθρωπος ονειρεύεται κάτι, αυτό γίνεται στην πραγματικότητα. Ένας από τους Αιγυπτίους Φαραώ ονειρεύτηκε ότι στον ποταμό Νείλο βγήκαν επτά παχιές αγελάδες, και μετά από αυτές άλλες επτά αδύνατες. Οι αδύνατες αγελάδες έφαγαν τις παχιές. Ο Φαραώ φώναξε όλους τους Αιγυπτίους σοφούς και ονειροκριτές για να εξηγήσουν τ' όνειρο του, αλλά κανένας δεν μπόρεσε. Τότε ο Φαραώ έβγαλε τον Ιωσήφ από την φυλακή, για να του επεξηγήσει το όνειρο. Ο Ιωσήφ του είπε: Οι επτά παχιές αγελάδες είναι τα επτά εύφορα χρόνια, και οι επτά αδύνατες τα επτά άγονα χρόνια πείνας. Τα άγονα χρόνια θα επωφεληθούν από την αφθονία των γονίμων. Όπως του εξήγησε το όνειρο, έτσι κι έγινε. Στην Αίγυπτο ήρθαν επτά εύφορα χρόνια, και μετά επτά άγονα. Εάν κάποιος ονειρεύεται ότι τον κυνηγάει φίδι, αυτό δείχνει, ότι σύντομα θα συναντήσει έναν άνθρωπο, που έχει χαρακτήρα φιδιού, και θα του φέρει κάποια δυστυχία. Μέσα από τον ύπνο τον προειδοποιούν να γνωρίζει πώς να τα καταφέρει μ' αυτόν τον άνθρωπο.

 

Πριν από χρόνια, στην Αμερική εμφανίστηκε ένας καθηγητής, ο οποίος ασχολιόταν με την εξημέρωση των θηρίων. Έκανε απόπειρες να καβαλήσει άγρια άλογα, τα οποία δάγκωναν. Υπάρχουν άλογα με άσχημο χαρακτήρα. Όταν πλησιάσει ο άνθρωπος κοντά τους, δαγκώνουν την μύτη του, το μάτι του, τον κλωτσάνε όπου τύχει. Κάποια στιγμή, έφεραν στον καθηγητή ένα πολύ άγριο άλογο - κανείς δεν τολμούσε να πλησιάσει σ' αυτό. Ο καθηγητής κατάφερε να το ηρεμήσει με αυθεντικό τρόπο. Διέταξε να βράσουν παντζάρια. Μετά, έπιασε το άγριο άλογο από το χαλινάρι. Τη στιγμή που το άλογο ετοιμαζόταν να τον δαγκώσει, ο καθηγητής έβγαλε από το ζεστό νερό ένα μεγάλο βρασμένο παντζάρι και το έσπρωξε στα χείλη του αλόγου. Όταν το έκανε τρεις τέσσερις φορές αυτό, το άλογο παραιτήθηκε από το συνήθειο του να δαγκώνει.

 

Αυτό είναι μια αρνητική μέθοδος για την εξημέρωση των ζωντανών, όμως μπορεί να είναι και Θεϊκή. Συχνά εφαρμόζουν αυτή τη μέθοδο στον άνθρωπο. Υπάρχει μια έξυπνη, Θεϊκή πλευρά στην ζωή. Για να φθάσει σ' αυτό το επίπεδο ο άνθρωπος, πρέπει να ζει καλά. Η καλή ζωή κρύβει μέσα της τις συνθήκες της αιώνιας ζωής. Εάν δεν θέλεις να πεθάνεις σύντομα, πρέπει να ζεις καλά. Εάν θέλεις να πεθάνεις πιο γρήγορα, μπορείς να μη ζεις καλά. Γιατί πρέπει να ζεις καλά; Για να είσαι δυνατός στο νου, στην καρδιά και στη θέληση. Μ' άλλα λόγια: Πρέπει να κάνεις το καλό, για να έχεις φωτεινές σκέψεις, φωτεινά συναισθήματα και φωτεινές πράξεις. Ο δυνατός στο νου ξεχωρίζει με το φως του. Ο δυνατός στην καρδιά ξεχωρίζει με την θερμότητα και την σταθερότητα των συναισθημάτων. Η θερμότητα και το φως είναι δημιουργικές δυνάμεις. Ο ανθρώπινος νους δεν μπορεί να φωτιστεί εάν δεν έχει φως μέσα του. Η ανθρώπινη καρδιά δεν μπορεί να καλλιεργηθεί και να εξημερωθεί, εάν δεν έχει θερμότητα μέσα της.

 

Οι σύγχρονοι επιστήμονες κατάφεραν ν' αναλύσουν το φως σε επτά χρώματα, που δημιουργούν το φάσμα. Από αυτά τα επτά χρώματα, προς τα πάνω υπάρχουν υψηλότερες συχνότητες, με τα ίδια χρώματα, αλλά πιο λεπτά. Εάν ο άνθρωπος συγκεντρώσει το νου του, και απομονωθεί από όλα τα εξωτερικά ερεθίσματα και συγκεντρωθεί στον εαυτό του, θα καταλάβει ότι βυθίζεται σ' ένα βαθύ, αδιαπέραστο σκοτάδι. Μετά, μέσα του αρχίζει ν' ανατέλλει, να βγαίνει κάτι, κι αυτός βρίσκεται σ' ένα φως πιο έντονο από το φυσικό. Αυτό το φως μπορεί ν' αναλυθεί στα ίδια επτά χρώματα, όπως και το φυσικό, μόνο που οι τόνοι του είναι πιο λεπτοί κι ευχάριστοι. Όταν βγείτε από την συγκέντρωση, πάλι θα περάσετε μέσα από την ίδια σκοτεινή ζώνη. Όλοι οι άνθρωποι που πεθαίνουν, περνάνε μέσα απ' αυτή την σκοτεινή ζώνη. Χωρίς να είναι πεθαμένος, ο άνθρωπος μπορεί να μεταφερθεί, να πάει σ' αυτή τη σκοτεινή ζώνη. Εάν πάει συνειδητά, μπορεί να επιστρέψει πάλι στον φυσικό κόσμο. Εάν η μεταφορά γίνει ασυνείδητα, ο άνθρωπος νομίζει ότι έχει πεθάνει και δεν μπορεί να επιστρέψει πίσω.

 

Πρόσφατα, στην Αμερική συνέβη κάτι ιδιαίτερο. Ένας Ινδός έκανε προσπάθειες να κοιμίσει τους ανθρώπους μέσω υποβολής και ύπνωσης. Μία δεσποινίδα από τους παρευρισκομένους στο πείραμα είπε ότι δεν γίνεται σ' αυτή κάτι τέτοιο. Ο Ινδός την κάλεσε για να κάνει το πείραμα μ' αυτήν, να πειστεί στην δύναμη της υποβολής. Της καθόρισε ραντεβού στο ξενοδοχείο, όπου έμενε. Την επόμενη, αυτή εμφανίστηκε στο ξενοδοχείο. Ο Ινδός έκανε το πείραμα με το κορίτσι, το κοίμισε, αλλά ξέχασε να της επιβάλει τον χρόνο του ξυπνήματος. Επειδή είχε κάποια δουλειά, βγήκε από το ξενοδοχείο μόνο για μισή ώρα. Όμως κάτι του συνέβη: Τον πάτησε ένα αυτοκίνητο. Επειδή ο Ινδός δεν επέστρεψε στο ξενοδοχείο, το κορίτσι έμεινε σε κοιμισμένη κατάσταση. Το κράτος καθόρισε μεγάλη πληρωμή σ' εκείνον, που θα μπορέσει να την ξυπνήσει.

 

Ο νόμος είναι: Κανένας δεν μπορεί να απελευθερώσει τον άνθρωπο από εκείνη την σκέψη, την οποία ο ίδιος έχει υποβάλει. Όταν το ξέρει αυτό, πρέπει να είναι προσεκτικός, να μην επιτρέπει καμία σκέψη στο νου του. Εάν κάποιος επιτρέψει στο νου του μία σκέψη, ότι δεν μπορεί να γίνει σωστός άνθρωπος, αρχίζει να πιστεύει σ' αυτή τη σκέψη, και κανείς πια δεν μπορεί να τον βοηθήσει. Γιατί πρέπει να επιτρέπει ο άνθρωπος να μπαίνει μέσα του η σκέψη ότι δεν μπορεί να γίνει σωστός άνθρωπος; Γιατί δεν επιτρέπει τη σκέψη ότι θα γίνει μεγάλος άνθρωπος; Όσο είναι αλήθεια το ένα, τόσο είναι και το άλλο. Γιατί τότε δεν αφήνουμε την θετική σκέψη, ώστε απ' αυτή να μπορεί να βγει κάτι;

 

Να θυμάστε: Πολλές από τις σκέψεις, που περνάνε από το νου σας, είναι ξένες. Η σκέψη ότι από σένα τίποτε δεν μπορεί να γίνει, είναι ξένη. Ο Θεός δημιούργησε τον άνθρωπο, για να γίνει κάτι απ' αυτόν. Όλοι οι άνθρωποι έχουν αρκετά χαρίσματα και δυνάμεις, που πρέπει ν' αναπτύξουν. Αυτό είναι το πολιτικό του δικαίωμα. Κάθε ένας ο οποίος αφαιρεί αυτό το δικαίωμα από τους ανθρώπους, κάνει έγκλημα. Όλοι όσοι αφαιρούν το δικαίωμα των ανθρώπων να κάνουν το καλό, κάνουν έγκλημα. Επομένως, όταν ζει καλά ο άνθρωπος, κάνει το Θείο Θέλημα. Όταν εκτελεί το Θείο Θέλημα, είναι υγιής, δυνατός, πλούσιος.

 

Πολλοί από τους σύγχρονους ανθρώπους είναι άρρωστοι; Γιατί; Γιατί δεν ξέρουν πώς να χρησιμοποιήσουν την ηλιακή ενέργεια. Ο ήλιος περιέχει όλα τα φάρμακα μέσα του. Δεν υπάρχουν ασθένειες, οι οποίες να μην υποτάσσονται στην δράση των ηλιακών ακτινών. Για να θεραπευτεί ο άνθρωπος, πρέπει να περάσει τις ηλιακές ακτίνες μέσα από κατάλληλα πρίσματα. Αυτά τα πρίσματα μπορούν να είναι φυσικά, αλλά μπορούν να είναι και νοητικά. Για να μπορεί ο ασθενής να δεχτεί το φως του ήλιου, αυτό πρέπει να περάσει μέσα από τον εγκέφαλο κάμποσων ατόμων, σαν μέσω πρίσματος. Το ίδιο γίνεται και με το φως, το οποίο δεχόμαστε από τον ήλιο. Για να έρθει η ηλιακή ενέργεια στα μάτια μας σαν φως, περνάει μέσα από μερικούς μετασχηματιστές. Έτσι, δεχόμαστε το διαθλασμένο, το ανακλασμένο φως του ήλιου, κι όχι το απ' ευθείας. Γι' αυτόν τον λόγο βλέπουμε τα πράγματα σχετικά, και όχι απόλυτα. Δεν βλέπουμε τα πράγματα έτσι όπως είναι στην πραγματικότητα.

 

Οι άνθρωποι που βλέπουμε γύρω μας, δεν είναι ίδιοι. Και γι' αυτούς έχουμε σχετική αντίληψη. Για παράδειγμα, συναντάμε έναν άνθρωπο ο οποίος έχει μύτη μακριά 3 εκατοστά, και πλατιά 2. Άλλος έχει μύτη μακριά 4 εκατοστά και πλατιά 2,5. Άλλος έχει μύτη 5-6 εκατοστά μακριά και πλατιά 3 εκατοστά. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν διαφορετικό χαρακτήρα. Ο χαρακτήρας τους καθορίζεται από το μήκος και το πλάτος της μύτης. Αυτό δεν εξαρτάται από τον ίδιο τον άνθρωπο. Πολλές γενεές πριν απ' αυτόν δούλεψαν για την δημιουργία αυτής της μύτης. Το μήκος της μύτης δείχνει την ανάπτυξη του νου και το πλάτος την ανάπτυξη της καρδιάς. Δηλαδή το μήκος της μύτης είναι βαρόμετρο το οποίο δείχνει την κατάσταση του νου, και το πλάτος της μύτης είναι υγρόμετρο, το οποίο καθορίζει την κατάσταση της καρδιάς.

 

Οι σύγχρονοι μελετητές χρησιμοποιούν το βαρόμετρο για τον καθορισμό της ατμοσφαιρικής πίεσης και το υγρόμετρο για τον καθορισμό της ποσότητας της υγρασίας στον αέρα. Όταν η πίεση μεγαλώνει και στο βαρόμετρο και στο υγρόμετρο, σίγουρα θα βρέξει. Εάν η πίεση στο υγρόμετρο δεν μεγαλώνει, ενώ στο βαρόμετρο μεγαλώνει, θα έχει άνεμο. Όταν κάνει παρατηρήσεις πάνω στο βαρόμετρο και στο υγρόμετρο, ο άνθρωπος γνωρίζει και τις μικρότερες αλλαγές του καιρού. Εάν αυτό είναι δυνατόν να γίνει με εξωτερικά μηχανήματα, πολύ πιο εύκολα θα μπορεί να γίνει με την ανθρώπινη μύτη, που αποτελεί ταυτόχρονα και βαρόμετρο και υγρόμετρο. Ακριβά κοστίζει αυτό το εργαλείο. Ακριβά κοστίζει η μύτη, αλλά ο άνθρωπος δεν μπορεί να το αξιολογήσει. Πολλά βαρόμετρα υπάρχουν στον άνθρωπο. Για παράδειγμα, το γόνατο είναι ένα καλό βαρόμετρο του ανθρώπου. Και στην παραμικρή αλλαγή του καιρού, αυτός αισθάνεται κάπου στο γόνατο ή στις αρθρώσεις ένα πόνο. Αυτός ο πόνος καθορίζει ότι θα βρέξει, θα χιονίσει, ή θα ρίξει χαλάζι. Μόλις ο καιρός αρχίζει να καλυτερεύει, αμέσως ο πόνος σταματά. Κι έτσι, όταν σας πονάει ο λαιμός, το πόδι, το χέρι, ή κάτι άλλο, θα ξέρετε ότι το βαρόμετρο σας σας μιλά. Μ' αυτόν τον τρόπο μπορείτε να γίνεται προφήτες, να λετε τον καιρό. Εάν σας πονάει ο λαιμός, ο καιρός θα χαλάσει με κάποιον τρόπο, εάν σας πονάει το πόδι, με άλλον τρόπο, και ούτω κάθε εξής.

 

Οι σύγχρονοι άνθρωποι ψάχνουν τρόπο να απελευθερωθούν από τα βαρόμετρα τους. Ό,τι και να κάνουν, πάντα θα έχουν κάποιο βαρόμετρο μέσα τους. Εάν δεν έχουν κανένα πόνο, δηλαδή δεν έχουν κανένα βαρόμετρο, τότε η θέση κάτω από το λαιμό θα παίζει το ρόλο του βαρόμετρο. Σαν άρρωστοι ή σαν υγιείς, όλο και θα έχουν κάποιο βαρόμετρο. Για παράδειγμα, έχει σημειωθεί ότι μεταξύ της αλλαγής του καιρού και των ανθρωπίνων συναισθημάτων υπάρχει κάποια σχέση. Χωρίς κάποια εξωτερική αιτία, ο άνθρωπος αισθάνεται ευχάριστα κάτω από το λαιμό. Η αιτία γι' αυτό κρύβεται στην καλυτέρευση του καιρού. Άλλη φορά ο άνθρωπος σηκώνεται από τον ύπνο, βλέπει ότι ο καιρός είναι καλός, φωτεινός, αλλά κάτω από τον λαιμό αισθάνεται κάποιο βάρος. Αναρωτιέται γιατί αισθάνεται άσχημα, ψάχνει να βρει την αιτία γι' αυτό, αλλά τίποτε δεν καταλαβαίνει. Όμως, μετά από μερικές ώρες, ο καιρός χαλάει. Μετά απ' αυτό, η αδιαθεσία του περνάει. Από την εσωτερική του καλή ή κακή κατάσταση ο άνθρωπος φθάνει σε σωστά ψυχολογικά συμπεράσματα.

 

Μία οικογένεια που αποτελείται από 6 μέλη - την μητέρα τον πατέρα και τέσσερα παιδιά, περιγράφει τις παρατηρήσεις της σε σχέση με τον νόμο της επίδρασης. Παρατήρησαν το εξής: Εάν ο πατέρας είναι αδιάθετος την Δευτέρα, η μητέρα είναι την Τρίτη, ο μεγάλος αδελφός την Τετάρτη, η μεγάλη αδελφή την Πέμπτη, ο μικρός αδελφός την Παρασκευή και η μικρή αδελφή το Σάββατο. Την Κυριακή όλοι έχουν καλή διάθεση. Ολόκληρη η οικογένεια είναι χαρούμενη. Όταν έλθει η Δευτέρα, αρχίζει πάλι ίδια σειρά. Ο πατέρας απορεί τι να κάνει, για να αποφύγει το γεγονός. Του λεω ότι, μόλις παρατηρήσει παρόμοια αδιαθεσία μέσα του, να πάρει το σακίδιο του και να πάει εκδρομή. Γενικά, εάν αισθανθεί ένας άνθρωπος κάποια αδιαθεσία, ας ασχοληθεί με μία δουλειά, για να ενεργοποιήσει την ενέργεια του. Ο νόμος είναι: Όταν αγαπούν οι άνθρωποι, δίνουν διάθεση και ευθυμία ο ένας στον άλλον. Σε σχέση μ' αυτό, ο άνθρωπος είναι πομπός και δέκτης ενεργειών. Όταν μεταξύ δύο ανθρώπων υπάρχει κάποια αντιστοιχία, αυτοί μεταβιβάζουν ο ένας στον άλλον τις σκέψεις τους και τα συναισθήματα τους: Ό,τι ο ένας σκέφτεται, ο άλλος το δέχεται, ό,τι ο ένας αισθάνεται, και ο άλλος το αισθάνεται. Εάν ο ένας έχει κακή διάθεση, θα μεταδώσει την αδιαθεσία και στον άλλον, εάν έχει καλή διάθεση, θα μεταδώσει την καλή του διάθεση και στον άλλον. Αφού το ξέρει αυτό ο άνθρωπος, να ψάχνει την αιτία της κακής του διάθεσης. Όταν βρει την αιτία της κακής του διάθεσης, μπορεί να ελευθερωθεί απ' αυτήν. Μ' αυτόν τον τρόπο ο άνθρωπος εύκολα μπορεί να τα βάλει με τις δυσκολίες του.

 

Η μελλοντική υγιεινή απαιτεί οι άνθρωποι να έχουν αναπτυγμένα αισθήματα, στον εσωτερικό δρόμο να γνωρίζουν ποια τροφή να χρησιμοποιούν και από πού να την λάβουν. Εάν σας πει κάτι από μέσα σας να μην φάτε κάποια τροφή, ή να μην πάτε σε κάποια επίσκεψη, ν' ακούτε αυτή την φωνή. Εάν δεν την ακούσετε και πάτε στην επίσκεψη σας που σας απαγόρευσε να πάτε, θα αισθανθείτε μεγάλη αδιαθεσία. Ν' ακούτε την εσωτερική σας αίσθηση, η οποία πάντα σας λεει τι να τρώτε, που να πηγαίνετε, με ποιόν να βλέπεστε, και ούτω κάθε εξής. Υπάρχουν νοικοκύρηδες, οι οποίοι δεν βάζουν καλή ενέργεια στο φαγητό. Εάν φάτε από την τροφή τους, σίγουρα θα χαλάσει η διάθεση σας. Αυτός ο νόμος έχει εφαρμογή παντού στην ζωή. Εάν πας στο μαγαζί ν' αγοράσεις κάτι, άκουσε την εσωτερική σου φωνή, για να δεις εάν έχεις καλή διάθεση προς τον άνθρωπο από τον οποίο αγοράζεις. Εάν συνδέεις την φιλία με ανθρώπους, εφάρμοσε τον ίδιο νόμο. Σύνδεσε την φιλία σου με τους ανθρώπους με τους οποίους έχεις καλή διάθεση. Εάν συναντήσεις έναν άνθρωπο, ο οποίος βγάζει κάποια εσωτερική αντίθεση μέσα του, μην συνδεθείς φιλικά μ' αυτόν. Εάν δεν παράγει κάποια αντίθεση μέσα του, κι έχεις την καλή διάθεση, συνδέσου φιλικά μ' αυτόν και μην φοβάσαι. Αυτός ο άνθρωπος θα σου μείνει πιστός σ' όλη σου την ζωή. Επομένως, μην συνδέεσαι φιλικά με άνθρωπο, ο οποίος παράγει σφίξιμο της καρδιάς και αντιπαράθεση του νου. Μην ρωτάς γιατί είναι έτσι και μην κάνεις προσπάθειες να βιάσεις τα πράγματα, να υπερβείς αυτό το αίσθημα. Εάν θα φυτέψετε στάρι στην έρημο, τι θα πάρετε; Όσο και να σκάβετε το αμμώδες έδαφος, το στάρι δεν φυτρώνει σ' αυτό. Εάν θέλετε το στάρι να σας δώσει καρπό, να το φυτέψετε σε μαύρη γη. Εδώ και χιλιάδες χρόνια, το μαύρο έδαφος καλλιεργείται με σκοπό να καλυτερεύσει τις συνθήκες του καλού σταριού.

 

Οι σύγχρονοι άνθρωποι έχουν έρθει στον νόμο της αρμονίας στην ζωή και λένε ότι όλα πρέπει να υποτάσσονται σ' αυτόν τον νόμο. Εάν περιμένετε την φιλία μεταξύ δυο ατόμων, κοιτάξτε εάν αυτοί εναρμονίζονται. Εάν θέλετε ν' ακούσετε μουσική, κοιτάτε εάν δίνει αρμονία στην δική σας διάθεση. Όταν δημιουργεί, ο μουσικός εφαρμόζει τον νόμο της αρμονίας στους τόνους. Εάν δύο ή περισσότεροι τόνοι δεν είναι αρμονικοί, δεν τους συνδυάζει, δεν σχηματίζει μ' αυτούς καμιά συγχορδία. Εάν τραγουδάτε, παίζετε, μιλάτε, παντού πρέπει να εφαρμόζετε τον νόμο της αρμονίας. Χωρίς αρμονία, η ζωή είναι χωρίς νόημα. Όμως όσο και να επιδιώκει την αρμονία, ο άνθρωπος δεν μπορεί ν' αποφύγει απόλυτα την δυσαρμονία. Οι κακοί άνθρωποι δεν είναι τίποτε άλλο εκτός από δυσαρμονικοί τόνοι. Εάν δεν μπορείτε ν' αποφύγετε απολύτως τους δυσαρμονικούς τόνους, δηλαδή τους κακούς ανθρώπους, πρέπει να ξέρετε πού να τους τοποθετήσετε. Σε σχέση με τους καλούς ανθρώπους, αυτοί είναι τόνοι από άλλες γκάμες, οι οποίες δεν έχουν τίποτε κοινό μ' αυτές. Εάν έρθετε σ' έναν κακό άνθρωπο, αφήστε τον στην άκρη, μη συνδέεστε φιλικά μ' αυτόν. Κάποιος νέος αγάπησε μία επίμονη κόρη και νομίζει ότι θα την εκπαιδεύσει, ότι θα την κάνει να συμφωνεί με την κλίμακα στην οποία αυτός τραγουδάει και παίζει. Η φιλονικία είναι δυσαρμονικός τόνος στη ζωή, για τον οποίο απαιτείται ιδιαίτερη κλίμακα. Εάν προσπαθήσετε να μετατρέψετε την δυσαρμονική κλίμακα σε αρμονική, θα δείτε πώς γίνετε αυτή η αλλαγή.

 

Ένας Βούλγαρος υπέφερε από την γυναίκα του, επειδή ήταν πολύ ισχυρογνώμων. Ό,τι και να της έλεγε, αυτή πάντα έκανε το αντίθετο. Μία μέρα, ενώ έβγαζε νερό από το πηγάδι, της είπε: Πρόσεξε να μην πέσεις μέσα. Αυτή έπεσε επίτηδες μέσα στο πηγάδι και δεν έβγαινε μετά από εκεί. Ο άνδρας άρχισε να κλαίει για την γυναίκα του που τον άφησε μόνο, με μερικά παιδιά. Μετά από μισή ώρα είδε να βγαίνει από το πηγάδι ένας διάβολος, ολόλευκος. - Που πηγαίνεις; Γιατί φεύγεις;-Άφησε με, πριν από μία ώρα έπεσε στο πηγάδι μία γυναίκα, και φοβήθηκα πολύ από αυτήν - το κεφάλι μου άσπρισε. Σαν άκουσε ότι ο διάβολος έφυγε από την γυναίκα του, ο άνδρας είπε: Θ' ασχοληθώ με την θεραπεία των ανθρώπων. Αφού ο διάβολος έφυγε από την γυναίκα μου, και οι ασθένειες θ' απομακρυνθούν από αυτή. Πήγε στην πόλη να θεραπεύσει. Όταν έμπαινε σε κάποιο σπίτι, όπου υπήρχε ένας άρρωστος, καθόταν δίπλα στον ασθενή, έσκυβε στο αυτί του και σιγά - σιγά ψιθύριζε: Η γυναίκα μου έρχεται. Μόλις άκουγε αυτές τις λέξεις, η ασθένεια αμέσως εγκατέλειπε τον ασθενή. Σύντομα αυτός πλούτισε και καλυτέρευσε την θέση του.

 

Τι σημαίνει το ν' ασπρίσει κανείς; Το άσπρο χρώμα φέρνει υγεία. Είναι το χρώμα της γενναιοδωρίας. Όταν τα μαλλιά είναι μαύρα, ο άνθρωπος συγκεντρώνει μόνο για τον εαυτό του. Όταν ασπρίσουν τα μαλλιά του, αυτός θ' αρχίσει να μοιράζει. Πολλοί νομίζουν πως, όταν ασπρίσει ο άνθρωπος, φτωχαίνει. Όχι, οι άνθρωποι με τα λευκά μαλλιά είναι πολύ πλούσιοι. Αυτοί τώρα πράγματι αρχίζουν να δίνουν. Οι άνθρωποι με τα μαύρα μαλλιά αρχίζουν να πλουτίζουν, όμως, μέχρι τα μαλλιά τους να γίνουν εντελώς λευκά, δεν μπορούν να ονομαστούν πλούσιοι. Οι άνθρωποι με τα μαύρα μαλλιά είναι ανυπόμονοι, εκρηκτικοί. Χαλάνε μεγάλη ενέργεια χωρίς λόγο. Οι άνθρωποι με τα λευκά μαλλιά είναι ήσυχοι. Δεν καταναλώνουν την ενέργεια τους άσκοπα, γιατί ξέρουν ότι δύσκολα κερδίζεται. Επομένως, για να γίνει σοφός ο άνθρωπος, τα μαλλιά του πρέπει ν' ασπρίσουν. Το μαύρο χρώμα είναι χρώμα της αποδοχής και της ξεκούρασης. Όποιος θέλει να ξεκουραστεί, αυτός θα πρέπει να έχει μαύρο χρώμα. Γί αυτό έχει δημιουργηθεί η νύχτα. Μερικοί κοιτάνε το μαύρο χρώμα σαν κακό, σαν φορέα ατυχίας. Το μαύρο χρώμα έχει την καλή του πλευρά. Όποιος θέλει να ξεκουραστεί, δέχεται λιγότερες εντυπώσεις, ο άνθρωπος αναζητεί την νύχτα. Όταν ο άνθρωπος δεχτεί πολλές εντυπώσεις, όταν ο άνθρωπος έχει πολλές επιθυμίες, τα μαλλιά του ασπρίζουν. Μερικοί λένε ότι τα μαλλιά του ανθρώπου ασπρίζουν από τις πολλές ανησυχίες και τα βάσανα. Ένας τέτοιος άνθρωπος ασπρίζει πρόωρα. Δηλαδή, ασπρίζει πριν γίνει πιο σοφότερος. Αυτό δείχνει ότι δεν είναι όλοι οι άνθρωποι με τα λευκά μαλλιά έξυπνοι, κι ούτε όλοι οι άνθρωποι με τα μαύρα μαλλιά είναι κακοί.

 

Κι έτσι, ως μαθητές, να διαφυλάσσετε τον εξής νόμο: Να εκτιμάτε το Θείο μέσα σας - τον νου σας, την καρδιά σας, την βούληση σας, την ψυχή σας και το πνεύμα σας. Όταν εκτιμάει τον νου του, ο άνθρωπος θα τον εφαρμόζει παντού στην ζωή του. Με τον νου του μπορεί να μετατρέψει τις αρνητικές σκέψεις, τα αρνητικά συναισθήματα και τις αρνητικές πράξεις σε θετικές. Όποιος δεν μπορεί να μετατρέπει τις αρνητικές εκδηλώσεις μέσα του σε θετικές, αυτός τίποτε δεν καταλαβαίνει από ανώτερα μαθηματικά.

 

Σ' ένα σανατόριο στην Νότιο Αμερική, υπήρχαν δυο παράλυτοι, άρρωστοι για είκοσι ολόκληρα χρόνια. Αφού τους εξέτασαν οι γιατροί, είπαν τελικά ότι δεν γιατρεύονται. Σ' αυτή την περιοχή όπου ήταν το σανατόριο, είχαν δει ένα μεγάλο φίδι. Μία μέρα, ένα από αυτά τα φίδια, ένας μεγάλος βόας, άφησε την θέση όπου ζούσε κι έφυγε για το νοσοκομείο για να δείξει τον ηρωισμό του. Οι άνθρωποι έτρεξαν να το διώξουν, όμως κατάφερε να κρυφτεί στο δωμάτιο όπου ήταν οι δύο παράλυτοι. Μόλις είδαν τον βόα εναντίον τους, οι δύο παράλυτοι πήδησαν από το κρεβάτι τους κι έφυγαν έξω από το νοσοκομείο. Σαν είδαν ότι στάθηκαν στα πόδια τους, ευχαρίστησαν τον βόα, που μπήκε στο νοσοκομείο για να τους τρομάξει και να καταλάβουν ότι είναι υγιείς. Κι έτσι, όταν βρεθεί σε μεγάλη δυσκολία κι εναντιότητα, ο άνθρωπος πρέπει να ξέρει ότι αυτές δεν είναι τίποτε άλλο εκτός από ευλογίες. Κατά την διάρκεια των βασάνων και των αδυναμιών, ο άνθρωπος συγκεντρώνεται. Μέσα από τα βάσανα ο άνθρωπος μαθαίνει και βλέπει ότι όλα στη ζωή είναι σκόπιμα. Δεν υπάρχει τίποτε άσκοπο. Όταν λετε ότι κάποιος άνθρωπος είναι βλάκας, ενώ κάποιος άλλος έξυπνος, αυτό είναι σχετικές διαβαθμίσεις. Στην φύση ο βλάκας κάνει βασική υπηρεσία. Μήπως η ύπαρξη του καταρράκτη του Νιαγάρα δεν είναι σκόπιμη; Καθώς πέφτει από μεγάλο ύψος, το νερό στον καταρράκτη του Νιαγάρα τρυπάει κάπου την γη, όμως ταυτόχρονα χρησιμοποιείται με έξυπνο σκοπό. Για παράδειγμα, οι Αμερικάνοι έχουν πολλά κανάλια μέσα από τα οποία έχει περάσει ένα μέρος από το νερό του καταρράχτη. Σήμερα, φωτίζονται από την ενέργεια αυτών των καναλιών.

 

Πολλοί έχουν επισκεφθεί τους καταρράχτες του Νιαγάρα γύρω από τους οποίους αναφέρονται διάφορες ιστορίες. Δυο νέοι Αμερικάνοι επισκέφτηκαν τον καταρράχτη κι έμειναν σ' ένα από τα κοντινά ξενοδοχεία, όπου έφαγαν και ήπιαν καλά. Καθώς μέθυσαν, τους ήρθε η ιδέα να κάνουν βόλτα με μια βάρκα σ' ένα από τα κανάλια. Κάποια στιγμή, η βάρκα χτύπησε σ' έναν βράχο κι έσπασε. Ο ένας από αυτούς έμεινε στην σπασμένη βάρκα και το ρεύμα του νερού τον έσπρωχνε κάτω. Ο άλλος πήδησε στον βράχο, κι έμεινε εκεί αρκετό καιρό. Το νερό κατέβαινε από το ύψος του καταρράχτη με δυνατό θόρυβο, κι οι άνθρωποι καθόντουσαν στην όχθη και δεν ήξεραν πώς να βοηθήσουν τον νέο άνθρωπο. Εκείνη τη στιγμή, σ' έναν απ' αυτούς ήρθε η ιδέα να ρίξει ένα σχοινί στο βράχο. Έριξαν στο βράχο ένα συρματόσχοινο, από το οποίο ο νεαρός πέρασε τον καταρράχτη.

 

Κάποιος άλλος Αμερικανός επιθυμούσε να δοκιμάσει την δύναμη του καταρράχτη του Νιαγάρα. Γι’ αυτόν τον σκοπό, αγόρασε ένα μεγάλο βαρέλι στο οποίο έβαλε πίσσα απ' έξω κι από μέσα. Μετά περιτύλιξε το βαρέλι με αδιάβροχο υλικό, μπήκε σ' αυτό κι αφέθηκε στη ροή του νερού. Μετά από αρκετή ταλάντωση στο νερό απ' την μια και απ' την άλλη μεριά, ο Αμερικανός έφτασε τελικά στην όχθη του καναλιού και βγήκε από το βαρέλι λέγοντας: Όλο τον κόσμο να μου δώσουν, δεύτερη φορά δεν μπαίνω μέσα στο βαρέλι για να δοκιμάσω την δύναμη του καταρράχτη.

 

Οι σύγχρονοι άνθρωποι, επειδή δεν καταλαβαίνουν τους Θείους νόμους, μόνοι τους εκτίθενται σε βάσανα που δεν είναι αναγκαία, όπως αυτοί οι Αμερικάνοι. Υπάρχουν βάσανα, τα οποία είναι χρήσιμα, όμως υπάρχουν και άχρηστα, τέχνη-φτιαγμένα βάσανα, τα οποία δεν είναι ωφέλιμα. Εάν φθάσει σε τέτοιες δυσκολίες, ο άνθρωπος πρέπει να τις αποφεύγει. Για ν' αποφεύγει τα άχρηστα προβλήματα, ο άνθρωπος πρέπει να έχει φωτεινό νου. Πολλοί νομίζουν ότι πιο έλλογα όντα από τους ανθρώπους δεν υπάρχουν. Έλλογα όντα υπάρχουν όχι μόνο στο ηλιακό σύστημα αλλά και στα άλλα συστήματα. Οι υπάρξεις οι οποίες κατοικούν στα άλλα συστήματα, είναι πιο έξυπνες ακόμη και από αυτές του ηλιακού μας συστήματος. Θα πείτε: Από πού το ξέρεις αυτό; Φανταστείτε ότι μεταξύ εκατοντάδων ανθρώπων υπάρχει ένας με ανοιχτά μάτια, που τα βλέπει όλα. Αυτός βλέπει περίεργα πράγματα γύρω του και μιλάει γι' αυτά. Πώς βλέπει αυτά τα πράγματα; Με τα μάτια του. Αυτός έχει μάτια και βλέπει, αλλά οι άλλοι τίποτε δεν βλέπουν. Κι αυτοί έχουν μάτια, αλλά είναι ακόμη κλειστά. Μία μέρα, όταν τα μάτια τους ανοίξουν, κι αυτοί θα δουν. Όλα είναι στην όραση. Υπήρξαν καιροί που οι άνθρωποι έβλεπαν μόνο τρία χρώματα, μετά τέσσερα, πέντε, έξι ενώ σήμερα βλέπουν επτά χρώματα. Θα έρθει μέρα που θα βλέπουν περισσότερα χρώματα απ' αυτά που σήμερα βλέπουν. Θα βλέπουν και τα χρώματα που είναι κάτω από την υπεριώδη και πάνω από την υπέρυθρη ακτινοβολία.

 

Είναι γνωστό σε όλους ότι, εκτός από την φυσική τροφή, ο ανθρώπινος νους τρέφεται και με ιδιαίτερο φως, το οποίο μόλις τώρα οι άνθρωποι μελετούν. Χωρίς να το ξέρει αυτό, ο άνθρωπος έχει δοκιμάσει την δράση αυτού του φωτός. Για παράδειγμα, κάποιος μαθητής έχει ένα δύσκολο πρόβλημα, όμως έχει σκοτάδι στο νου του και δεν μπορεί να το λύσει. Πολύ καιρό σκέφτεται γι' αυτό το πρόβλημα του, ώσπου τελικά στο νου του φτάνει κάποιο φως, κι αυτός το λύνει. Δηλαδή υπάρχει ένα φως στο κόσμο, το οποίο λύνει όλες τις δυσκολίες. Μέχρι αυτό το φως να μπει στο μυαλό των ανθρώπων, αυτοί ζούνε στο σκοτάδι και, χωρίς να θέλουν, τρακάρουν και απορούν ποια είναι η αιτία γι' (χυτή τη σύγκρουση. Πολύ απλά. Η αιτία των συγκρούσεων μεταξύ των ανθρώπων είναι το εσωτερικό σκοτάδι που υπάρχει στο νου τους.

 

Τώρα, μιλάω για εκείνη την κουλτούρα, η οποία δεν φέρνει φως στην ανθρωπότητα. Μόνο η αγάπη και το φως, που φέρνει η νέα κουλτούρα, είναι σε θέση να κάνουν τα πράγματα ξεκάθαρα. Όταν μπει σ' ένα σπίτι, αυτό το φως μαθαίνει τους ανθρώπους πώς να ζουν αδελφικά. Σπίτι στο οποίο αυτό το φως δεν μπαίνει, είναι καταδικασμένο σε μεγάλες συγκρούσεις και τσακωμούς. Σ' όποιο σπίτι, σ' όποια κοινωνία καινά μπείτε σήμερα, παντού υπάρχουν φιλονικίες.

 

Οι σύγχρονοι άνθρωποι συγκεντρώνονται σε κοινότητες, σχηματίζουν πόλεις, όπως κι εσείς έχετε συγκεντρωθεί στο βουνό. Γιατί συγκεντρώνονται οι άνθρωποι; Για δυο λόγους: Ή για καλό, ή για κακό. Κι εσείς έχετε συγκεντρωθεί εδώ, ή για καλό ή για κακό. Άλλη λύση δεν υπάρχει. Όταν κάτι είναι καλό, σε κάθε περίπτωση είναι καλό- όταν κάτι είναι κακό, σε κάθε περίπτωση είναι κακό. Όμως, το θέμα του ανθρώπου είναι να μετατρέψει το κακό σε καλό. Όλοι οι άνθρωποι είναι υποχρεωμένοι να μαθαίνουν τις δυνάμεις του καλού, να ξέρουν πώς να τις μετατρέψουν, επειδή κι αυτές είναι Θείες. Να, οι σύγχρονοι γιατροί παίρνουν ένα δηλητήριο σε ομοιοπαθητική δόση και μ' αυτό θεραπεύουν αρκετές αρρώστιες. Στη δεδομένη περίπτωση, το δηλητήριο είναι το κακό. Ο άνθρωπος πρέπει να ξέρει σε τι δόση να χρησιμοποιήσει το κακό, για να ωφεληθεί απ' αυτό. Εσείς πρέπει να θεωρείτε το κακό σαν δημιουργική δύναμη στον κόσμο κι όχι όπως το καταλαβαίνετε σήμερα. Όποιος δεν καταλαβαίνει το νόμο του κακού, αυτός γίνεται στάχτη, δηλαδή καταστρέφεται. Γι' αυτό ο Χριστός γράφει: "Να μη αντισταθήτε προς τον πονηρόν." Μ' άλλα λόγια: Μην αγωνίζεσαι με το κακό. Όποιος προσπαθεί ν' αγωνιστεί με το κακό, εισπράττει ο ίδιος την καταδίκη του. Κανένας άνθρωπος μέχρι τώρα δεν έχει νικήσει το κακό.

 

Η μοναδική δύναμη η οποία μπορεί να νικήσει το κακό, είναι η Θεία Αγάπη. Να θυμάστε ότι ο Θεός είναι ανάμεσα σας, ζει σ' εσάς, στην ψυχή κάθε ανθρώπου. Αφού το ξέρετε αυτό, να ευχαριστείτε τον Θεό για την ζωή, για το νου, για την καρδιά, για το πνεύμα και την ψυχή που σας έχει δώσει. Εάν θέλε-τε να είστε ευτυχισμένοι, ν' ακούτε την φωνή Του. Ο ήλιος φωτίζει, ο αέρας φυσάει, τα νερά κυλούν, η γη δίνει τους καρπούς της, οι μητέρες γεννούν, οι πατέρες προσέχουν τα παιδιά τους, γιατί ο Θεός τα κάνει αυτά. Ό,τι Αυτός λεει, αυτό γίνεται. Αυτός ονομάζεται Πατέρας των πάντων. Κάθε ένας πρέπει να εκτελεί τους δικούς του νόμους και να τον αγαπά. Δεν λεω πώς πρέπει να Τον αγαπάτε. Να αγαπάτε το Θεό όπως εσείς ξέρετε να αγαπάτε, να πιστεύετε τον Θεό όπως εσείς ξέρετε να πιστεύετε, και δεν θα είστε μακριά από την Αλήθεια. Εάν δεν αγαπάτε τον πατέρα σας, την μητέρα σας, τον αδελφό σας και την αδελφή σας, κι αν δεν πιστεύετε σ' αυτούς, πώς θ' αγαπάτε τους άλλους και θα τους πιστεύετε; Εάν δεν αγαπάτε τον πλησίον σας, δεν μπορείτε ν' αγαπάτε και τους άλλους. Να τρέφεστε με ιερά συναισθήματα πρώτα προς τον πατέρα σας, την μητέρα σας, τους αδελφούς σας, την αδελφή σας, για να τρέφετε τα ίδια αισθήματα και για τους γύρω. Μ' αυτόν τον τρόπο μόνον θα έλθετε στην νέα κουλτούρα η οποία θα συνενώσει όλους τους ανθρώπους.

 

Η αποστολή κάθε ανθρώπου είναι να ξέρει το όνομα του, την δική του θέση στο Όλο, όπως οι Εβραίοι, οι οποίοι ήταν 12 φυλές και ήξεραν ο καθένας τι θέση κατέχει στην Σκηνή. Όταν σταματούσαν για ανάπαυση, συνένωναν τα κομμάτια ολόκληρης της Σκηνής, τα ένωναν σ' ένα, κι εκεί προσκυνούσαν κι ευχαριστούσαν τον Θεό. Σήμερα κάθε άνθρωπος λεει: Εγώ φέρω το Θείο μέσα μου. Εσύ φέρεις ένα κομμάτι του Θείου. Μια μέρα, όταν όλοι οι άνθρωποι συγκεντρωθούν σ' ένα μέρος, και κάθε ένας φέρει το κομμάτι του, θα σχηματίσουν την Νέα Σκηνή, στην οποία όλοι θα προσκυνήσουν τον Θεό, εν Πνεύματι και Αληθεία. Ο νόμος της Αγάπης θα είναι ο νόμος της κατανόησης. Αυτός ο νόμος πρέπει να εφαρμοστεί από φέτος. Εάν δεν εφαρμοστεί αυτήν την χρονιά, θα περιμένετε το 1999 και θ' αρχίσετε εκ νέου.

 

Να θυμάστε ότι το μέλλον είναι για τους έλλογους, για τους κάλους και για τους δυνατούς ανθρώπους. Εάν δεν πιστεύετε αυτό που σας λεω τώρα, μια μέρα θα πιστέψετε και θα δείτε ότι αυτό το οποίο σας λεω, είναι 101% σωστό. Όλοι οι άνθρωποι, οι οικογένειες, οι κοινωνίες οι λαοί που είναι έλλογοι, καλοί και δυνατοί, θα έχουν την Θεία ευλογία. Αυτό αρχίζει ακόμη κι απ' αυτή την χρονιά. Αν τα λόγια μου είναι αληθινά, αυτό θα το δούνε εκείνοι οι οποίοι υπηρετούν τον Θεό, αλλά και εκείνοι οι οποίοι δεν τον υπηρετούν. Στην σειρά τουλάχιστον δέκα ετών από σήμερα, όλοι θα πιστέψετε την αλήθεια των λόγων μου. Ο Θεός έβαλε ήδη τον νόμο της Αγάπης σε λειτουργία και όποιος δεν υποτάσσεται σ' αυτόν τον νόμο, θα δοκιμάσει τις συνέπειες της ανυπακοής του. Εάν έρθετε σ' αυτόν τον νόμο, δεν υπάρχει άλλος δρόμος.

 

Οι σύγχρονοι άνθρωποι βρίσκονται μπροστά σ' ένα λαμπρό μέλλον. Κάθε τι κακό θα εξαφανιστεί. Η Γη ριζικά θ' αλλάξει και μαζί μ' αυτή και το φεγγάρι. Ο Θεός έχει προετοιμάσει έναν νέο κόσμο, νέες συνθήκες για εκείνους, οι οποίοι τον αγαπούν. Όταν παρατηρούμε τους τωρινούς ανθρώπους, βλέπουμε ότι μόλις που βγάζουν το φαγητό τους. Πηγαίνουν από σπίτι σε σπίτι για να ζητιανέψουν. Είναι τέκνα Βασιλέων, όμως το έχουν ξεχάσει. Ποιος είναι τέκνο Βασιλιά; Τέκνο Βασιλιά είναι εκείνος ο οποίος υπηρετεί την Αγάπη, την Σοφία και την Αλήθεια. Τέκνο Βασιλιά είναι εκείνος ο οποίος υπηρετεί την Ζωή, την Γνώση και το Φως. Το τέκνο του Βασιλιά υπηρετεί και την Ελευθερία.

 

Τώρα, εύχομαι να είστε τέκνα Βασιλιάδων, να είστε αδέλφια μεταξύ σας. Αυτό απαιτεί ο Θεός από όλους τους ανθρώπους. Αδελφός είναι εκείνος ο οποίος αγαπάει την Ζωή, την Γνώση, το Φως και την Ελευθερία, τόσο για τον εαυτό του, όσο και για τους άλλους. Στο μέλλον θα έχετε τέτοια μουσική, με την οποία οι νεκροί ανασταίνονται. Από την εικόνα του μέλλοντος ζωγράφου, οι νεκροί θ' ανασταίνονται. Τα αγάλματα των μελλοντικών καλλιτεχνών, γλυπτών θ' ανασταίνουν τους ανθρώπους. Για να γίνει καλά ο ασθενής, θα είναι αρκετό ένας από τους μελλοντικούς γιατρούς να περάσει δίπλα από το σπίτι του. Εάν τα ωραία κορίτσια και αγόρια στο μέλλον περάσουν δίπλα σε ανθρώπους που τσακώνονται, αυτοί αμέσως θα ηρεμούν. Οι νέοι άνθρωποι, οι άνθρωποι της μελλοντικής κουλτούρας, θα φέρουν παντού αγάπη, χαρά, ευτυχία.

 

Οι άνθρωποι του μέλλοντος θα ξεχωρίζουν από την μεγάλη φτώχια και την μεγάλη αγραμματοσύνη. Θα είναι φτωχοί σε πάθη, αλλά πλούσιοι σε αρετές. Δεν θα ξέρουν τι είναι το ψέμα, η κλοπή, η βία. Η γη θα μετατραπεί σε παράδεισο. Οι άνθρωποι θα συναντάνε τα αδέλφια τους μ' αγάπη. Δεν θα μιλάνε πολύ. Εάν πουν μία λέξη, θα κατανοούνται. Ποια λέξη είναι πιο δυνατή; Η πιο δυνατή και με περιεχόμενο λέξη είναι η λέξη "ευσπλαχνία". Σ' αυτή τη λέξη δεν υπάρχει κανένας διχασμός, καμία δυαδικότητα. Η ευλογία είναι Θεία αρετή.

 

Θα ήθελα όλοι να είστε ευλογημένοι. Θα επιθυμούσα όλοι οι Βούλγαροι να είναι αγαθοί. Μεγάλη είναι η θέρμη της λέξης ευσπλαχνία. Έχει τριανταπέντε εκατομμύρια βαθμούς θερμοκρασία. Όπου περάσει η ευσπλαχνία, όλες οι αντιπαλότητες λιώνουν. Η ευσπλαχνία περιέχει τα πάντα μέσα της. Η ευσπλαχνία αναιρεί όλες τις αδυναμίες. Ο εύσπλαχνος είναι έξυπνος, καλός και δυνατός. Είναι ταυτόχρονα και κύριος και υπηρέτης. Είναι ο καλύτερος, ο πιο έξυπνος, ο πιο δυνατός κύριος και υπηρέτης.

 

Σας εύχομαι να είσαστε ευλογημένοι υπηρέτες και ευλογημένοι άρχοντες.

 

6 Αυγούστου 1939, 10 μ. μ.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...