Ани Posted March 17, 2023 Share Posted March 17, 2023 Известни личности за вегетарианството Състраданието към животните е тъй свързано с характера на човека, щото можа да се каже, че който е жесток към животните не може да бъде добродетелен към хората. Шопенхауер "Не убивай!" се отнася не само за човека, но и за всичко живо. И тази заповед е била записана в сърцето на човека преди да е била чута при Синай. Толстой Чисто вегетарианският режим на хранене може да бъде напълно пригоден за физиологическите нужди на храненето. проф. д-р Ас. Златаров Не между тия, които се хранят с проста и растителна храна ще срещнем убийците, тираните и крадците. Порфириус Още на млада години се отрекох от яденето на месо и ще дойде времето, когато хората като мен ще гледат на убийците на животни със същите очи, както сега гледат на човекоубийците. Леонардо да Винчи Големият и морален напредък на една нация може да се измери по това, как тя се отнася към животните. Махатма Ганди Чрез естественото си въздействие върху човешкия темперамент вегетарианският начин на живот би могъл да повлияе извънредно благоприятно на съдбата на човечеството. Айнщайн Какво очакваме от една религия, ако ние не включваме съчувствието съм животните. Рихард Вагнер Аз се учудвам що за чувство, ум и разум е бил обхванал първия човек, който първи е замърсил устата си с кървав труп и е позволил на устните си да се докоснат до месото на убитото същество. Плутарх Месото на овцата не е нищо друго освен консервирана трева, приготвена по особено фабричен начин. Животинските клетки носят смъртта в себе си. Понеже, като ги ядете, всяка животинска клетка си има черва, стомах, нечистотии, които вие поглъщате. В свинското месо, в овчето месо клетките са пълни с извержения, които учените наричат токсини. Когато се препоръчва растителна храна, то е защото най-малко токсини има в растителната храна и плодовете. Петър Дънов Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts