Jump to content

Recommended Posts

Хляб

 

Според Учителя житното зърно е дошло от Венера и хлябът, а не месото, е допринесъл за повдигането на европейците. Житото наистина е "хляб наш насъщни", защото то съдържа елементи, които не присъстват в другите храни.

Въпреки доказаната необходимост от присъствието на така наречените трици в хляба, българското население (с малки изключение) упорито ги отбягва. А природата мъдро е предвидила тази твърда обвивка на житото, като е вложила в нея доста ценни вещества, в това число и абсолютно необходимата целулоза. Като знае това, съвременната фармацевтика предложи лекарство от трици.

Хлябът трябва да бъде преди всичко приготвен от прясно брашно. Самият той също не бива да е престоял.

Известният в миналото датски министър на здравеопазването д-р Хинхеде правил опити с хляба. В продължение на осем месеца той и негов сътрудник се хранили само с груб пшеничен хляб и растителен маргарин. Чувствали се много добре. Когато започнали да ядат бял хляб, само след три седмици, се почувствали зле и без сили. Още тогава било установено, че месото и белият хляб без трици заличат. От изключително значение е самото приготвяне на хляба, маята, квасът и пр.

Анализите показват големи различия между черното и бялото брашно, що се отнася до съдържанието на полезни елементи и витамини:

zdrave.png?fbclid=IwAR1oEf5qn78msgRitIzb

Учителят препоръчва да не се мели житото, а да се яде цяло - сварено, или покълнало. Недоузрялото жито той препоръчва при диабет, а покълналите житни зърна, т. е. суровото жито издига в култ.

Житената вода (от сварено жито) е чудесно средство за лекуване на кръвта, кръвоносните съдове и много още болести. Буквата "Ж" с която започва названието на това свещено растение не е случайна. Тя символизира двата принципа като всемирен закон. Представена графично, в горната си половина "Ж" изразява и символизира растежа нагоре (клоните), а в долната - стремежа надолу (корените).

Макар и накратко казано дотук е достатъчно да разберем защо хлябът се споменава в господнята молитва, и какво означават думите "хляб насущний".

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...