Jump to content

Мисли на Учителя за хляба


Recommended Posts

Мисли на Учителя за хляба

1. Меленето на житото е човешко изобретение. В бъдещата култура воденици няма да има. Най-добре е житото да се яде сурово, но понеже съвременните хора нямат здрави зъби, житото трябва да се вари и в този вид, докато е топло още, да се яде. Ако остане житото от днес за утре, то не трябва да се яде. Всеки ден трябва да се вари прясно жито.

2. Не е нужно житото да се мели. Достатъчно е житото да се счука и така да се яде.

3. Хлябът съдържа в себе си всички хранителни материали. Човек може прекрасно да живее само с хляб, плодове и вода. Важното е да се дъвче много добре и да се яде с любов, благодарност и разположение.

4. От всички храни най-хубавото е житото и хлябът. Всички други храни идват да допълнят хляба.

5. Чистият пшеничен хляб има повече хранителни вещества отколкото другите храни.

6. Когато ядеш сухия хляб, ти ставаш нервен, а като ядеш влажния - ставаш по разположен... Ако хлябът е сух, попари го с вряла вода.

7. При месене на хляб с квас, живите ферменти се размножават и живеят като отделят непотребни вещества. Затова Мойсей е забранявал на евреите да месят квасен хляб.

8. Хранителността на житото се намира в люспите му, точно това, което хората изхвърлят.

9. За да бъде вкусен, хлябът трябва да съдържа мая, квас. Следователно, когато говорите за вкисването, спрете вниманието си върху добрата и върху лошата му страна.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...