Jump to content

Яйца и мляко


Recommended Posts

Яйца и мляко

Яйцата трябва да са от кокошки, живели на свобода в дворове, на открито, които ядат зърно и трева. Да не са престояли повече от десет дни. Яйцата съдържат белтъчини и заедно е боба заместват месото.

Според П. Димков, рохко сварените яйца се всмукват в червата изцяло.

За млади хора се допускат до 2 - 3 бр. на ден, най- много, а за възрастни до 2 - 3 седмично. Възрастните хора трябва да се ограничават при употреба на яйца. Голямото количество холестерин в жълтъка пречи на черния дроб и допринася за появата на артериосклероза.

Черупките на яйцата са важно и сигурно лечебно средство. Счукани и пресети, те се смесват с мед. Съдържат естествен калций. Много добро средство при слаби кости и зъби, рахит, хроничен стомашен и чревен катар, киселини, косопад, нарушени функции на черния дроб, глисти.

Доза: Черупки на 21 яйца (от селски двор) с 1/2 кг мед. Взема се 21 дена, сутрин на гладно, по чаена лъжичка. Съхранява се в хладилник, като се разбърква.

Яйцата могат да се проверяват пред електрическа крушка. В остарелите се забелязват тъмни петна. Такива яйца не са годни за ядене.

Според световноизвестни съвременни медици млякото е храна за децата, а не за възрастни. Трябва да се знае, че много преди тези автори Учителят е изразил същото отношение към млякото, употребявано прясно. Но все още рядко се срещат последователи на това схващане.

Учителят прави изключение за киселото мляко, като го допуска в известни случаи, но изтъква, че то съдържа низши животински организми - бактерии. Трябва да се знае, че и то, както останалите храни, не бива да е престояло. Все пак млякото е за предпочитане пред месото, особено като кисело или сирене (прясно, не престояло).

Извара от прясно мляко, пресечено с лимон и прецедено, е добра храна. Употребява се и за налагане като компрес. Прясното сирене също е лековито.

В живата природа всички бозайници бива отбивани и повечето не търсят мляко. Домашните животни не опровергават този факт, защото техния живот не е естествен, както и храненето им. Ленивите черва на човека са резултат от това неразумно хранене с мляко. След 3 годишна възраст човек загубва ензимите, необходими за усвояване на млякото.

Според д-р Норман Уокър (живял до 109 г.), млякото уврежда щитовидната жлеза и причинява слуз в организма. Д-р Уилям Елис, изследвал в продължение на 42 години този проблем, стигнал до същите изводи. Харви Дайъмънд, в своята книга "Сила за живот" дава много убедителни доказателства за опасностите, идващи от млякото.

Както повечето съвременни храни и млякото днес има съмнителна стойност. Знае се, че месото и млякото на животните съдържат елементи от неестествена храна, която приемат при още по-неестествени условия на живот.

Така е и с млякото на ония крави, които не са затворени, а се разхождат. Изследванията показват, че те дават повече и по-качествено мляко. Следователно, неестествената среда влияе на животните физиологически. Като имаме предвид и неестественото хранене в такива форми, ние с основание се съмняваме вече в качествата на млякото, което ни се предлага от такива производители.

Чудно ли е тогава защо и хората са все по-нервни и болни?

Суровото козе мляко е за предпочитане пред другите, понеже е най-близко по състав до човешкото. То лекува бъбреци, диабет, астма, гастрит, артрит, особено в сурово състояние.

Има схващане, че млякото на белите животни е по-добро от това на черните (биволи, черни крави, черни овце) което било по-трудносмилаемо.

Учителят за млякото

1. Козето мляко е по-безопасно за децата и по-здравословно.

2. Млякото е добро за малкото дете и зло за възрастния.

3. Ако възрастният се храни дълго време с мляко, ще осакати храносмилателната си система.

4. Киселото мляко продължава живота, но ако про- кисне го разваля.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...